Lisede koleje gitmek mantıklı mı?

ayaz0735

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i9 İŞlemci, 16 GB Ram, GTX 1650 Ekran Kartı
Merhaba. Bu sene yaşadığım şehirde iyi bir liseye gidebilmek için sıkı bir şekilde ders çalışıyorum. Geçenlerde çok kaliteli bilindik bir kolejde ortaokul okuyan arkadaşımdan burs kazanıp bir kolejde okuma fikrini aldım. Ancak bildiğime göre burs veren kolejler toplama eğitim gibi bir şey veriyormuş, bu da kalitesiz bir eğitime yol açıyormuş. Sizce aldığım puanla sağlam bir devlet okulunda okumak mı yoksa burs kazanıp kolejde okumak mı daha mantıklı?

Devlette okumak bu devirde mantıklı bir hareket değil kendim devlette okuyorum çok büyük bir okul değil fakat büyük okullarda okuyan arkadaşlarım da aynı şeyden muzdarip öğrenciye insan gibi davranılmıyor öğretmenler tarafından mobbing aşağılanma Ti'ye alınma her türlü halt var he hak etmediğin sözlü notlarını Basic sorular çözüp kazık gibi sınav yapmalarını saymıyorum bile en mantıklısı kolej en azından insan gibi muamele görürsün artı olarak OBP de artar
.

Merhaba. Bu sene yaşadığım şehirde iyi bir liseye gidebilmek için sıkı bir şekilde ders çalışıyorum. Geçenlerde çok kaliteli bilindik bir kolejde ortaokul okuyan arkadaşımdan burs kazanıp bir kolejde okuma fikrini aldım. Ancak bildiğime göre burs veren kolejler toplama eğitim gibi bir şey veriyormuş, bu da kalitesiz bir eğitime yol açıyormuş. Sizce aldığım puanla sağlam bir devlet okulunda okumak mı yoksa burs kazanıp kolejde okumak mı daha mantıklı?
Başarılı ve yüksek beklentili öğrenciye ayrı sınıf açılan bir kolej değilse asla tercih etme.

Nitelikli bir kolej ise kesinlikle.

Absürt nitelikte değilse orta-yüksek seviyesini de tavsiye etmem çünkü iyi bir yer ararken kötü bir koleje düşme ihtimali çok yüksek, kolej sahipleri genelde eski etütçüler oluyor ve onların ağızları çok iyi laf yapıyor eğer aileler birisinin pençelerine düşerse kötü bir yere kayıt edilme durumu çok olası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı