Lisede muhasebe öğrenmek mantıklı mı?

Geogere

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1.5 senedir bir muhasebecinin yanında çalışıyorum ve şu an 3K maaş alıyorum. Mikro, luca, zirve, fatura işleme vs. işleri biliyorum. Sizce ücret konusunda zam istemeli miyim? Ayrıca 11. sınıfım ve okuldan sonra çalışıyorum. Öğlen 12'den akşam 6. bilgisi olanlar yorum yapsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 1.5 senedir bir muhasebecinin yanında çalışıyorum ve şu an 3K maaş alıyorum. Mikro, luca, zirve, fatura işleme vs. işleri biliyorum. Sizce ücret konusunda zam istemeli miyim? Ayrıca 11. sınıfım ve okuldan sonra çalışıyorum. Öğlen 12'den akşam 6. bilgisi olanlar yorum yapsın.

Bir berberin yanında çırak olarak çalışsan daha iyi olurmuş 3K nedir?

Çevren varsa bu işe gir yoksa girilir yoksa girilmez yabancı dil var ise inşaat muhasebesi olursa iyi firmalarda bir nebze olabililir smmm ruhsatı için bir memur maaşı 2 kurs 3 yıl staj 6 ay yemeden içmeden ders çalışıp 6 saat baştan sona çorap söküğü gibi açılıştan kapanışa klasik sınava girmeyi göze alınız bende aldım sonra kamuya geçtim şimdi süs niyetine duruyor harç parası isteniyor

İyi yapıyorsun zamanı gelince güzel kazanırsın.

Çevren varsa bu işe gir yoksa girilir yoksa girilmez yabancı dil var ise inşaat muhasebesi olursa iyi firmalarda bir nebze olabililir smmm ruhsatı için bir memur maaşı 2 kurs 3 yıl staj 6 ay yemeden içmeden ders çalışıp 6 saat baştan sona çorap söküğü gibi açılıştan kapanışa klasik sınava girmeyi göze alınız.

Bence hiç uğraşmayıp orayı bıraksa bir berbere girse çalışmaya başlasa az kendini sevdirse ilk 2 ayda sakal tıraşını öğrense 7. veya 8. ayda tıraş yapmayı öğrense kalfa olarak yarı yarıya çalışmaya başlasa daha çok kazanır. Ben sadece bayram arefesinde 2.5-3K bahşiş topluyordum. Tabii müşteri yoğunluğuna göre değişir sabah 7'den sabah 5e kadar çalışmıştım.

3 bin liraya ekmek almaya bile gitmem.

Bence hiç uğraşmayıp orayı bıraksa bir berbere girse çalışmaya başlasa az kendini sevdirse ilk 2 ayda sakal tıraşını öğrense 7. veya 8. ayda tıraş yapmayı öğrense kalfa olarak yarı yarıya çalışmaya başlasa daha çok kazanır. Ben sadece bayram arefesinde 2.5-3K bahşiş topluyordum. Tabii müşteri yoğunluğuna göre değişir sabah 7'den sabah 5e kadar çalışmıştım.
Çevresi olana 100 defter ve üstü çok bıkar ama yapılır gerisi kazançlı olmaz. Büyük firmalarda çalışabilirse o da bir nebze olabilir ama zamanla tatmin düzeyi düşecektir ve patron olmak isteyecektir. Öğretmen olmaya kalksa olamaz ataması yoktur. Kamuya geçer diploması geçmez. Kafası her gün dolu olur yok beyanname gecikti yok fatura eksik yok amortisman kaldı yok carisi yok kasası yok açılışı yok tasfiyesi beyanı ayın 23'ünde hastane yatağından kalkıp beyan vermeye gider. Dışarıda deprem olsa o beyannameyi verir

@Atakan159 @WexTheOrginal @grant @zubizaretta13 @WexTheOrginal arkadaşlar çoğunluk 3k ya çalışma dedi ve bazıları berber yanında çırak olarak çalış dedi öncelikle amcam berber olduğu için berber olamam (kuzenlerimle beraber işletiyorlar aramızda sorun çıkmaması için beraberliği yapamam) ve 3k olan maaşım Mayıs ayından itibaren 8k olacak (patronla konuştum) ama tam gün gidersem 8k

Çevresi olana 100 defter ve üstü çok bıkar ama yapılır gerisi kazançlı olmaz. Büyük firmalarda çalışabilirse o da bir nebze olabilir ama zamanla tatmin düzeyi düşecektir ve patron olmak isteyecektir. Öğretmen olmaya kalksa olamaz ataması yoktur. Kamuya geçer diploması geçmez. Kafası her gün dolu olur yok beyanname gecikti yok fatura eksik yok amortisman kaldı yok carisi yok kasası yok açılışı yok tasfiyesi beyanı ayın 23'ünde hastane yatağından kalkıp beyan vermeye gider. Dışarıda deprem olsa o beyannameyi verir
Öyledir valla beyan günü anan ölse gelip o beyanları vermek zorundasın

@Atakan159 @WexTheOrginal @grant @zubizaretta13 @WexTheOrginal arkadaşlar çoğunluk 3K ya çalışma dedi ve bazıları berber yanında çırak olarak çalış dedi öncelikle amcam berber olduğu için berber olamam (kuzenlerimle beraber işletiyorlar aramızda sorun çıkmaması için beraberliği yapamam) ve 3K olan maaşım mayıs ayından itibaren 8K olacak (patronla konuştum) ama tam gün gidersem 8k.

Tam gün gidemezsin okulun var ayırca amcanın yanında çırak olmana gerek yok. Ne alaka amcan berber diye berber olamam. Amcanın yanında kesinlikle çalışma ne para kazanırsın, ne iş öğrenirsin tanımadığın birinin yanına gir. Adamla konuşursun okul harçlığımı versen yeter. Amacım meslek öğrenmek burada. Adam sen böyle deyince öğretir sana mesleği ama dediğim gibi amcanın yanına gidersen hem kavga çıkar, hem de temizlik dışı bir şey yapmazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı