Lisede nasıl arkadaş edinilebilir?

BOMBOCLADEEEEEEE

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 9.cu sınıfa geçtim. Okul açılalı neredeyse 1 ay oldu arkadaş edinemiyorum. Çok sıkıldım artık teneffüstte ve öğle arasında tek başıma gezmekten. Nasıl arkadaş edinebilirim?

Biraz ufak ufak oyun oynamaya çalışabilirsin bende yaşadım bu olayı geçen yıl ayrıca sınıfındakinler nasıl insanlar bahsedebilir misin?

Konu açmak için saçma sapan konular hakkında birşey sorabilirsin. Her okulda olan oyun oynayan tiplere gidip şu oyunun bölümünü geçemedim nasıl yapılıyo vs. sorular sor. ayakkabısını beğendiğin bir kişiye ayakkabın güzelmiş hangi model gibi şekilde yaklaşabilirsin. Konu değeri taşısın yada taşımasın birçok şey konuşmada ön ayak olabilir.

Merhaba 9.cu sınıfa geçtim. Okul açılalı neredeyse 1 ay oldu arkadaş edinemiyorum. Çok sıkıldım artık teneffüstte ve öğle arasında tek başıma gezmekten. Nasıl arkadaş edinebilirim?
Kafa dengi insan var ise yanına yaklaşıp sohbet açabilirsin. Kafa dengi insan yok ise kendini zorlamaya gerek yok. Eğer sınıfı beğenmiyorsan sınıf değiştirebilirsin, 9'da kurulan arkadaşlıklar çok önemli değil.

Hocam mesela Discord var mı sor, hangi oyunları oynuyorsun, şu hocayı hiç sevmiyorum gibi gibi. Yani ben ilk arkadaşlarımı sıcak sohbetler ile kazandım, hala da konuşuyorum çoğuyla.

Ilk once insanlari gozlemlemelisin.

Illaki kendi sinifindan olmak zorunda degil. Kendine yakin gordugun ve isinabilecegin insanlarla karsilastigin zaman onlara yakinlasmayi denemeye baslayabilirsin. Tabii ki herkes seninle arkadas olmayabilir ama duzgun bir yaklasim onlarda iyi bir izlenim uyandiracaktir.

Ayrica okuldaki sosyal etkinliklere, kluplere ve projelere katilabilirsin. Sosyal biri degilsen en azindan kendi cevrende bir ilgi alani olusturmaya calis. Yeteneklerini ve ilgi alanlarini kullan.

Kendimden ornekler vermek istiyorum:
  • Muzik yetenegimi kullanarak koroya katildim. Koronun gitaristligini ve solistligini yapiyorum.Orada pek cok arkadasimla tanistim bazilariyla da tekrar gorustuk.
  • E-Twinning Projesine katildim. Sosyallesmemde cok yardimci oldu.
  • Komik bir ornek ama, insanlarla samimi bir sekilde el sıkıs, gunaydin de, selam ver.Samimi bir hava olusturabilirsin.
Daha verebilecegim cok ornek var. Uzun lafin kisasi, kendine guvenerek sosyal ortamlara atil, emin davran ve akisa birak.

;)

Biraz ufak ufak oyun oynamaya çalışabilirsin bende yaşadım bu olayı geçen yıl ayrıca sınıfındakinler nasıl insanlar bahsedebilir misin?

Sınıf 38 kişi 28 kız var 9 erkek var ben okul açıldıktan 1 hafta sonra okula geldim çoğu arkadaş olmuştu zaten espri anlayışları iyi ama zaten arkadaş grupları olduğu için benimle konuşmuyorlar. Ben çabalasamda karşılık alamıyorum sohbet ederken.

Kankam 10. sınıf oldum geçen sene bende öyleydim 9. sınıfta garanti bir arkadaşından kazık yiyorsun haberin olsun :D birileriyle sohbet et voleybol oynuyorlar futbol oynuyorlar katıl oyna bende gelebilir miyim de sınıftayken yanındakiyle konuş 10. sınıfta bile adamakıllı çevre edinemezsin kendini kasma rahat ol kendini savun laf eden olursa karşılık ver çekinme sertliğini belli et tabii bu da yavaş yavaş olacak lisenin ilk haftası kimse konuşmuyordu bizde yanımdakiyle konuştum sonra o benim arkadaşımla ben onun arkadaşıyla derken genişledi çevre şu an yavaş yavaş bende alışmaya çalışıyorum.

Konu açmak için saçma sapan konular hakkında bir şey sorabilirsin. Her okulda olan oyun oynayan tiplere gidip şu oyunun bölümünü geçemedim nasıl yapılıyor vs. sorular sor. Ayakkabısını beğendiğin bir kişiye ayakkabın güzelmiş hangi model gibi şekilde yaklaşabilirsin. Konu değeri taşısın ya da taşımasın birçok şey konuşmada ön ayak olabilir.

Çoğunlukla öyle oyunlar hakkında bir şeyler söyledigimde dalga geçiyorlar koymuşum gibi oyun konusu açmıyorum o yüzden yani uzun lafın kısası her konuda beni aşağlamaya çalışıyorlar ne yapsam o yapılır salak mısın gibi cevaplar veriyorlar bu gibi şeylerde moralimi bozuyor.

Kafa dengi insan var ise yanına yaklaşıp sohbet açabilirsin. Kafa dengi insan yok ise kendini zorlamaya gerek yok. Eğer sınıfı beğenmiyorsan sınıf değiştirebilirsin, 9'da kurulan arkadaşlıklar çok önemli değil.

1-2 kisi var ama kendi ortamlarını kurdukları için takmıyolar beni.

Bende dershanede kimseyi tanımıyordum. Terasta gördüğüm birine "Ne olacak bu Fener'in hali?" dedim. Arkadaşının arkadaşı falan derken baya çevre edinmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı