Lisede nasıl arkadas olunur?

Aslında bende pek sorun etmiyorum ama boş dersler felan oluyo yanımda kitap getiriyorum onu okuyorum veya öylesine oturuyorum. Tenefüslerde zaten başka sınıflara gittiğimden dolayı canım sıkılmıyo.
Eğer sınıfta bir tane tanıdığın varsa onunla çoğu hemcinsinin anlayacağı konular üzerinde biraz daha sesli olarak konuş. Boşta olan birinin dikkatini çekersin. Böyle böyle bir bakarsın bad boy olmuşsun.

Eline bir roman al, boş kaldıkça oku. Biri gelir "ne okuyorsun bakabilir miyim?" der ve "çok guzel kitap, bende bu kitabı okumayı düşünüyorum." gibi cümleler kurar ise hayatın boyunca sana yarenlik edebilecek bir arkadaşın olur. Okuyan insandan zarar gelmez [emoji39]

Eline bir roman al, boş kaldıkça oku. Biri gelir "ne okuyorsun bakabilir miyim?" der ve "çok guzel kitap, bende bu kitabı okumayı düşünüyorum." gibi cümleler kurar ise hayatın boyunca sana yarenlik edebilecek bir arkadaşın olur. Okuyan insandan zarar gelmez [emoji39]
Bu aralar boş vakitlerimde The 100'ı okumaya başladım. Önerin için teşekkürler.

Benim iş şöyle oldu: 9'da aynı olayı yaşadım sonra bana yazın dedim ki bu böyle olamaz gittim ilk gün sıraya oturdum. İlla dedim birisi gelecek. Geldi yanıma, naber dedim he öle dümdük dedim. Sonra böyle muhabbet başlıyor. Eğer sessiz sakin bi tipsen sınıfları gez çok hareketli olmayan bi taraflara pusmuş birileri duruyordur, onlara git bi soru sor. Ne bileyim kaçıncı dersteyiz falan... Zaten o an cevap şekillerinden çözersin. Baktın terslemiyorlar daha çok konuşmaya çalış. Kitap da okuyormuşsun kelimerlerin de vardır. Er yada geç bulunur sınıfların birinde. Ben buldum 10'da 3 yıldır aynı tayfayla muhabbetmiz var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu biraz ağır olacak fakat sen bir losersın dostum. Boş derslerde, tenefüslerde veya öğle aralarında kitap okuyarak arkadaş edinemezsin. Kitap okumana yanlış demiyorum fakat kitaplar ve insanlar arasında bir seçim yapman gerekiyor. Arkadaş bulamazsın ve ayrıca birisinin yanına gidip "arkadaş olalım mı" diyerekte arkadaş olunmuyor zaten. Arkadaşını sen bulmazsın elbet denk gelir fakat kafanı biraz kitaplardan kaldırman gerek en azından bazı boş vakitlerinde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı