Lisede nasıl davranılmalı?

Doğru söylüyorsun sevdiğim kız bile sigara içiyor sırf bu yaptığından dolayı artık onu bile sevmiyorum içmemeye dikkat edicem ciğerlerimi öldürmeyi düşünmüyorum yazın için teşekkür ederim.
Önemli değil fakat kullandıkları şeye göre yargılama. Şu an sigara içmeyen arkadaşım yok ve hepsi özünde iyi insanlar. Kullandıkları şeylerin bir önemi yok.

Önemli değil fakat kullandıkları şeye göre yargılama. Şu an sigara içmeyen arkadaşım yok ve hepsi özünde iyi insanlar. Kullandıkları şeylerin bir önemi yok.
Haklısın yani sigara değil ondan yargılamam değil kendini kötü kız falan sanıyo sigara içmenin havalı bişey olduğunu sanıyor.

Kendine göre bir program yapmanı öneririm. Spor, müzik, sinema, yüzme gibi hobilerine vakit ayırabilirsin. Hayat dolu olursun. Her gün en azından 3 saatini düzenli ve verimli ders çalışmaya ayırabilirsin. Hayatından hem eğlence eksik olmaz hemde derslerinden geri kalmamış olursun. Ben bir insanın sadece derslere kilitlenerek özgür hayatı kendine zindan etmesini doğru bulmuyorum.

Arkadaşlar 8. sınıf bitti. Neredeyse ortalamam 82'den 72'ye, düştü baya boşladım 2. dönem.
Lisede nasıl davranmalıyım? Lisede olan arkadaşlar bana bir yardım edebilir mi? Herkese iyi Sosyal'ler.
Üniversitede 60 alıp kurban kesen arkadaşım var.Sınıflar ilerledikçe aldığın notlar düşer gayet normal.

Kız konusuna gelecek olursak, sakın benim zamanında yaptığım gibi millete salça olma (ortamda şımarıklık yapma) tüm kızlarla samimi ol hepsine iyi niyetle yaklaş. Karakterini ve dış görünüşü ister istemez seveceğin, unutamayacağın bir kız çıkar karşına emin ol. Genelde kendi sınıfında olur bu kız tipi :)

Çok çocuksu hareketlerden kaçın ileride pişman olursun mesela benim aklıma geldikçe utanıyorum yaptıklarımdan :D

9. sınıfta Memati olma zaten, bana Polat diyorlardı kızların gözünde bir abi veya kardeş potansiyeli oluşturdum ister istemez her kız ile ilişki (sevgili olarak) kuramıyordum. Düşünsene 11. sınıfsın 10. veya 9. sınıftan kız arkadaş edinmek istediğin zaman gözünde abi tiplemesi oluyorsun. Bazen iyi olmuyor ama ben memnun sayılırdım.

Puan olarak gerçekten sınıfta takıldığın kişiler seni çok etkiliyor. Eğer matematik ve fizik dersini başında yakalarsan hiç bırakmazsın. Biyoloji çok zevklidir fakat kimya özen vermezsen sayısal olarak ağlatır.

"Cihangir'e gidelim. Bomonti filtresiz, 15 yaşındayım 48 yaşında Berkecan'larla takılıyorum."
- Mert Güngördü

Kız konusuna gelecek olursak, sakın benim zamanında yaptığım gibi millete salça olma (ortamda şımarıklık yapma) tüm kızlarla samimi ol hepsine iyi niyetle yaklaş. Karakterini ve dış görünüşü ister istemez seveceğin, unutamayacağın bir kız çıkar karşına emin ol. Genelde kendi sınıfında olur bu kız tipi :)

Çok çocuksu hareketlerden kaçın ileride pişman olursun mesela benim aklıma geldikçe utanıyorum yaptıklarımdan :D

9. sınıfta Memati olma zaten, bana Polat diyorlardı kızların gözünde bir abi veya kardeş potansiyeli oluşturdum ister istemez her kız ile ilişki (sevgili olarak) kuramıyordum. Düşünsene 11. sınıfsın 10. veya 9. sınıftan kız arkadaş edinmek istediğin zaman gözünde abi tiplemesi oluyorsun. Bazen iyi olmuyor ama ben memnun sayılırdım.

Puan olarak gerçekten sınıfta takıldığın kişiler seni çok etkiliyor. Eğer matematik ve fizik dersini başında yakalarsan hiç bırakmazsın. Biyoloji çok zevklidir fakat kimya özen vermezsen sayısal olarak ağlatır.

"Cihangir'e gidelim. Bomonti filtresiz, 15 yaşındayım 48 yaşında Berkecan'larla takılıyorum."
- Mert Güngördü
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim bu arada bende bişey diyeyim benim gerçekten seven biri var ama ben yinede beni sevmeyen saygı duymayan berkecanı tercih ediyorum :D

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim bu arada bende bişey diyeyim benim gerçekten seven biri var ama ben yinede beni sevmeyen saygı duymayan berkecanı tercih ediyorum :D

Biliyorsun bu işi :D
19955185_101654287142301_5377347806765776896_n.jpg

Yazınız için teşekkür ederim okudum ve düşüncemi biraz değiştirdiniz bunu es geçemem, okuduktan sonra ''acaba gerçekten gideyim mi gitmeyeyim mi?'' gibi bir düşünce oluştu aklımda.
Ağabeyim bana ''çok ezber istiyor, derste hepimiz resmen akıyoruz ama sınavda sırf ezber yüzünden en iyimiz bile kopyayla 55 aldı'' dedi. Benim de ezberim iyidir vallahi gidersem kolay gelir tekrardan yazın için teşekkür ederim aklımda bir fikir oluştu, sağ ol.
Bu da yanlıştır. Bakın programlama pratiktir. Ezber ile bir adım bile ilerleyemezsiniz. Programlama pratik ve uygulamadır. Projeler yapmadan uygulamalar yapmadan mantığını kavrayamazsınız ki örneklerin aynısı çıkmayacağından mantığını öğrenmeniz gerekiyor. Ben Hayatım boyunca programlama alananında hiç ezber yapmadım. Mantığını çözdüm ve kendimi öyle geliştirdim.
Öğrenme teknikleri değil esas konu, o yüzden konuyu çok dağıtmayayım.
Kaliteli bir okula gidin. Çevresi ve öğrencileri iyi olsun. Bu okullar da başarısı yüksek okullardır. Ben TEOG dan 310 almıştım. (99 lu olarak TEOG sınavına girmiştim, yatılı okul 6 yaşında kabul etmedi o yüzden 7 yaşında başladım 1. sınıfa) 310 çok iyi bir puan değil tabi ama Anadolu Lisesi olan bölüme yetiyordu fakat gitmedim. 30 puan alıp gelen bile var. Siz düşünün adam 30 almış.
Bu yüzden eli yüzü düzgün ve kaliteli puanları, başarı ortalamaları yüksek okul yazın. Bu tip okullara öyle 30 puan alıp gelen giremez. O yüzden boş, kaba, zorba insan pek yoktur.
Kendin ve rahat ol kafasına göre kimse birşey yapamaz 12 lerde ezemez korkma
Okula göre değişir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı