Lisede notların ani düşüşü normal mi?

Diğer derslerdeki notlarınız nasıl? Sadece biyoloji ve coğrafyada mı sorun yaşıyorsunuz?

Yani ilk yazılılarsa 3 dersim 70 altı idi Fransızca, coğrafya ve biyoloji, ama ben Fransızca'yı düzelttim iyi geçti sınavım bugün coğrafya olduk o sorun oldu perşembe günü biyoloji var ona daha fazla çalışıp yüksek almayı planlıyorum, bu üçü dışında hepsi 70-80 aralığında.

Liseye geçiş elbette fark eder ama 'manyak gibi' çalışmana rağmen böyle notlar alıyorsan ya dediğin gibi çalışmıyorsun ya da çok yanlış çalışıyorsun.

Sınavdan bir ders önce çalışmaya başlarım genelde. Sınıfın bilgili bireylerinden çıkması ihtimal sorular veya çıkacak soruları, notları, kopya kağıtlarının fotografını çekerim. Bir ders önceden çalışmaya başlarım. En arka köşe hep benim yerimdir. 40 dakikada sıraya, oturduğum koltuğa, avucumun içine, kafama... Yazabildiğim kadar not yazarım. Sınavda not lazım olursa telefon galeride hazır bekler kemerin olduğu yerde 10 saniyede her aradığıma ulaşırım. Tabii bu çalışmadığım matematik veya seçmeli dersler için yapıyorum hiç böyle yapıp düşük aldığım olmadı.

Ders çalış kankam. Bu notlar OBP etkiliyor üniversite giderken sıralamanda etkisi olacak. Şimdiden hocanın ağzından olsun, sonradan kendin çalışarak olsun öğrenmeye bak. Eksik konu bırakma. Üniversite sınavında çok işine yarar. Kendine dürüst ol bugün neden 30 aldın mesela? Ders çalışmaya başlaman gerekiyor açık açık.

Yani galiba ana sebebi son gün çalışmam idi hocam yani galiba.

Derste dersi dinlemen de önemli, şuan sana ilkokul öğretmeni gibi tavsiye vermeyeceğim fakat bu notlar OSP'yi etkilediği için sıkı çalışman lazım.

Yani ilk yazılılarsa 3 dersim 70 altı idi Fransızca, coğrafya ve biyoloji, ama ben Fransızca'yı düzelttim iyi geçti sınavım bugün coğrafya olduk o sorun oldu perşembe günü biyoloji var ona daha fazla çalışıp yüksek almayı planlıyorum, bu üçü dışında hepsi 70-80 aralığında.
Coğrafya ve Biyoloji ezber dersler olduğundan zorlanman normal bir de son güne bıraktıysan eyvah.

Şimdi ilk olarak ortaokulda 8. sınıf dışında çok çalışmadım söyleyeyim ama her şekilde 85-90 üzeri ortalamam oldu, 8. sınıfta da LGS için çalıştım ama nedense bayağı düşük bir puan aldım. (400) şimdi ise lise 1'im normalde yatarak takdir alan ben sınav haftası manyak gibi çalışmama rağmen düşük notlar alıyorum, mesela coğrafya ilk yazılım 59 gibi bir şeydi ve bugün 2. yazılıyı olduk ve 40 alırsam şükredecegim. Ailem benden takdir bekliyor fakat ben coğrafya yüzünden teşekkür bile getiremeyebilirim, yani hoca sözlüleri yüksek girmezse tabii. Matematiğim ilk yazılı 74 idi 2. yazılıyı 1 hafta sonra yapacağız umarım ondan da 70 altı almam, bir de mesela biyolojiye çok çalışmıştım 1. yazılı 50 aldım :(
İki gün sonra da 2. yazılı olacağız eğer ondan da düşük falan alırsam teşekkür bile alamayacağım, dönem başında takdir almayı kolay falan sanıyordum ama niye böyle oldu? Tamam dersler konusunda çok zeki bir eleman değilimdir fakat sınav haftası çalışmama rağmen notlarım 30 40 falan geliyor? Niye böyle oldu?

Ortaokulda her çocuğa uygun bir müfredat var yani çita sizin altınızda ama lisede eğer puanınıza yakın bir lise seçtiyseniz direkt seviyenizde zorlacaklardır.

Sınavdan bir ders önce çalışmaya başlarım genelde. Sınıfın bilgili bireylerinden çıkması ihtimal sorular veya çıkacak soruları, notları, kopya kağıtlarının fotografını çekerim. Bir ders önceden çalışmaya başlarım. En arka köşe hep benim yerimdir. 40 dakikada sıraya, oturduğum koltuğa, avucumun içine, kafama... Yazabildiğim kadar not yazarım. Sınavda not lazım olursa telefon galeride hazır bekler kemerin olduğu yerde 10 saniyede her aradığıma ulaşırım. Tabii bu çalışmadığım matematik veya seçmeli dersler için yapıyorum hiç böyle yapıp düşük aldığım olmadı.

Ders çalış kankam. Bu notlar OBP etkiliyor üniversite giderken sıralamanda etkisi olacak. Şimdiden hocanın ağzından olsun, sonradan kendin çalışarak olsun öğrenmeye bak. Eksik konu bırakma. Üniversite sınavında çok işine yarar. Kendine dürüst ol bugün neden 30 aldın mesela? Ders çalışmaya başlaman gerekiyor açık açık.
Aynen öyle. Şuradaki 4 senen 18 ile 60 yaş aranı ilgilendiren bir öneme sahip. 30 40 aldığın derslere çalışmak yerine ne yapıyordun mesela? Eğer özel durumun varsa bir şey diyemem ama gidip ders çalışmak yerine 5 seneye unutulacak valorant mı oynuyordun? 4 senenin önemini valorant oynamaktan küçük mü görüyorsun? İki yazı okuyup öğrenmeye çalışacaksınız bu kadar basit. Eğer cidden sırf iki oyun oynadın diye düşük almışsanız üzgünüm ama sizin neden 30 aldığınız ile ilgili bir söylentiye girme hakkınız yok. Ama çalışmanıza rağmen düşük gelmişse o zaman var. Siz hangisini tercih ettiniz?

Ayrıca hocamın da dediği gibi hocaların ağzından çıkan her şey önemli. Not alıyor musun? Almıyorsan okulda ne yapıyorsun? Arkadaşlarınla derste konuşmak daha mı mantıklı geliyor? Daha mı keyifli zannediyorsun? Hayatını etkileyecek şeyleri not almaktan daha küçük mü görüyorsun? Oturup paşa paşa mecbur ders çalışacaksınız ki düşük gelmesin bir daha. Dünya ne senin ne benim ne de bir başkasının etrafında dönüyor. Dünya kimsenin etrafında dönmüyorsa kendi isteklerinizi değil istenileni yapmanız gerekiyor. Yani ders çalışmak zorundasınız. İstenilen bu çünkü.

Aynen öyle. Şuradaki 4 senen 18 ile 60 yaş aranı ilgilendiren bir öneme sahip. 30 40 aldığın derslere çalışmak yerine ne yapıyordun mesela? Eğer özel durumun varsa bir şey diyemem ama gidip ders çalışmak yerine 5 seneye unutulacak Valorant mı oynuyordun? 4 senenin önemini Valorant oynamaktan küçük mü görüyorsun? İki yazı okuyup öğrenmeye çalışacaksınız bu kadar basit. Eğer cidden sırf iki oyun oynadın diye düşük almışsanız üzgünüm ama sizin neden 30 aldığınız ile ilgili bir söylentiye girme hakkınız yok. Ama çalışmanıza rağmen düşük gelmişse o zaman var. Siz hangisini tercih ettiniz?

Ayrıca hocamın da dediği gibi hocaların ağzından çıkan her şey önemli. Not alıyor musun? Almıyorsan okulda ne yapıyorsun? Arkadaşlarınla derste konuşmak daha mı mantıklı geliyor? Daha mı keyifli zannediyorsun? Hayatını etkileyecek şeyleri not almaktan daha küçük mü görüyorsun? Oturup paşa paşa mecbur ders çalışacaksınız ki düşük gelmesin bir daha. Dünya ne senin ne benim ne de bir başkasının etrafında dönüyor. Dünya kimsenin etrafında dönmüyorsa kendi isteklerinizi değil istenileni yapmanız gerekiyor. Yani ders çalışmak zorundasınız. İstenilen bu çünkü.

Yani hocam çalıştım evet ama galiba son gün çalıştım diye böyle oldu, onun dışında okulda notları bazen alırım bazen de almam güne göre değişiyor neyse en azından sondaki 5 sınava daha ağır çalışmaya başladım belki onlar ile ortalamayı 80 yaparım şu an 75 kalan dersler ise: Edebiyat, matematik, biyoloji, tarih, fizik.

Yani galiba ana sebebi son gün çalışmam idi hocam yani galiba.

Son gün neden çalışmadın? Son günü geçtim bir önceki dersten benim gibi başlasan en kötü 60 70 notlarıyla kapatırsın.

Son gün neden çalışmadın? Son günü geçtim bir önceki dersten benim gibi başlasan en kötü 60 70 notlarıyla kapatırsın.

Hocam zaten sorun son gün çalıştığım içindi herhalde oraya yazmıştım, yani tam bilemiyorum ortaokulda son ders deftere göz atıp 90 alıyordum, şimdi de son gün çalışsam yeter diye düşünmüştüm, öyle olmadı işte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı