Lisede ortalama 100 yapılır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene 9. sınıfa başlayacağım. Gittiğim okul çok da iyi bir okul değil ilçedeki en iyi 4. okul. Ortalama mı yükseltebileceğim kadar yükseltip nakil istemem lazım. Sizce lisede ortalama 100 veya 95 gibi yüksek yapılabilir mi? Ortaokulda son sene hariç sınavlara son gece çalışıyordum. Ve her sene takdir getirmiştim. Lisede her gün tekrar yaparsam ortalamayı yüksek getirebilir miyim? Veya çalışma fikriniz var mı?

@ArthurMorganKiral Anadolu ise kolay meslekte kolay sınav meslek ve Anadolu ise yapılabilir 90flj.

Arkadaşlar bu sene 9. sınıfa başlayacağım. Gittiğim okul çok da iyi bir okul değil ilçedeki en iyi 4. okul. Ortalama mı yükseltebileceğim kadar yükseltip nakil istemem lazım. Sizce lisede ortalama 100 veya 95 gibi yüksek yapılabilir mi? Ortaokulda son sene hariç sınavlara son gece çalışıyordum. Ve her sene takdir getirmiştim. Lisede her gün tekrar yaparsam ortalamayı yüksek getirebilir miyim? Veya çalışma fikriniz var mı?
Hocam bende 9'a geçiyorum. 9. sınıfı 100 ile bitirir isem obp ile ilin en iyi okuluna nakil aldırabiliyor muyum yoksa 8. sınıf sonunda ilan edilen obp mi?

100 yapman aşırı zor ama 90 üstü yapabilirsin sıkı çalışıp. Ortaokuldaki gibi şişik notlar vermezler, çok daha sıkı çalışman lazım artık.

@ArthurMorganKiral Anadolu ise kolay meslekte kolay sınav meslek ve Anadolu ise yapılabilir 90flj.

Anadolu lisesindeyim gitmek istediğim okul 93 puanla almış ve benim gibi nakil alacak çocuklar olduğu için yükseltebildiğim kadar yükseltmem lazım.

Hocam bende 9'a geçiyorum. 9. sınıfı 100 ile bitirir isem OBP ile ilin en iyi okuluna nakil aldırabiliyor muyum yoksa 8. sınıf sonunda ilan edilen OBP mi?

Eğer gitmek istediğin okul OBP ile alıyorsa 9. sınıftaki ortalamana bakıyorlar.

Anadolu lisesindeyim gitmek istediğim okul 93 puanla almış ve benim gibi nakil alacak çocuklar olduğu için yükseltebildiğim kadar yükseltmem lazım.

Eğer gitmek istediğin okul OBP ile alıyorsa 9. sınıftaki ortalamana bakıyorlar.
Saolun hocam öğrendiğim iyi oldu

Sana verebileceğim tek tavsiye liseyi ortaokuldaki gibi sanma. Her gün az da olsa çalış testlerini çöz günlük, sınavdan önceki 2 3 hafta yazılı ağırlıklı çalışırsın basarsın bayağı. Onun haricinden 100 imkansız gibi bir şey illa bir sınavdan fire verirsin. Çok rahat 95 ve üstü yapabilirsin bu arada. Yapman gereken tek şey düzenli olarak çok kasmadan her gün çalışman. Sırf takdir teşekkür amaçlı düşünme, OBP tabii ki etki ediyor ama senin daha çok YKS odaklı kaygı duyman lazım takdir teşekkür odaklı değil.

Elinden geldiği kadar çok çalış okul birincisi kontenjanlarında çok büyük avantajlar var. Sistemin her geçen sene kötüye gittiğini göz önünde bulundurursak okul birinciliği kontenjanı çok iyi bir nimet.

Kral şöyle diyeyim hocalar inadına düşük verebiliyor mesela bu yıl sırf arka tarafta oturuyoruz diye sözlülere 50 girdi öyle düşün

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı