Lisede ortalama 100 yapılır mı?

Arkadaşlar bu sene 9. sınıfa başlayacağım. Gittiğim okul çok da iyi bir okul değil ilçedeki en iyi 4. okul. Ortalama mı yükseltebileceğim kadar yükseltip nakil istemem lazım. Sizce lisede ortalama 100 veya 95 gibi yüksek yapılabilir mi? Ortaokulda son sene hariç sınavlara son gece çalışıyordum. Ve her sene takdir getirmiştim. Lisede her gün tekrar yaparsam ortalamayı yüksek getirebilir miyim? Veya çalışma fikriniz var mı?

Hocam bakın teorik olarak imkanlı 100 yapmak. Ancak illaki sizi sevmeyen bir hoca olacak. Sözlüden kıracak. Zaten çok yüksek ihtimalle her yazılıdan 100 alamazsınız.

Yani 100 olmayabilir ama eve gelip, konu tekrarı yapıp 1-2 test çözerek 95+ yaparsınız.

100 hedefini 8'de denedim ama 2 dil dersinde 90 civarı almıştım bir de İngilizce pert olmuştu hiç söyle miyim ama inklapta hatalı sınav yaptılar o yüzden 95 oldu not onun dışındakiher ders 100 geldi yani illa bir sorun çıkıyor karşımıza yapabileceğinin en üstünü yap bende bu sene (9 sınıf.) OBP bayağı kasacağım normalde asla çalışkan biri değilim ama çalışınca en iyisi olur.

Arkadaşlar bu sene 9. sınıfa başlayacağım. Gittiğim okul çok da iyi bir okul değil ilçedeki en iyi 4. okul. Ortalama mı yükseltebileceğim kadar yükseltip nakil istemem lazım. Sizce lisede ortalama 100 veya 95 gibi yüksek yapılabilir mi? Ortaokulda son sene hariç sınavlara son gece çalışıyordum. Ve her sene takdir getirmiştim. Lisede her gün tekrar yaparsam ortalamayı yüksek getirebilir miyim? Veya çalışma fikriniz var mı?
Çalışırsan 98-99 yaparsın. Ama devlet okulunda 100 imkansız. Bir şekilde illaki bir hoca bozar.
Sözlüler için derslerin sonlarına doğru hocanın sorduğu 1 soruya cevap vermek veya hocaya soru sormak yardımcı olur.
Konu çalışması için de biraz daha kendin nasıl çalıştığını çözmek önemli. Nasıl daha iyi öğrendiğini kendi kendine deneyerek bulursan senin için daha iyi olur. Yazarak, okuyarak, dinleyerek vb.
Üst sınıflarda birileriyle konuşabilirsen yazılılara ve hocalara yönelik en iyi tavsiyeyi onlardan alırsın.
Bir de proje ödevini hangi dersten alacağını önceden belirlemeye çalışman yardımcı olur. Yazılılardan önce seçtirdikleri için stratejik karar vermek zor olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı