Lisede sayısal bölümü mü, eşit agırlık bölümü mü?

Ahmet525277

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, alan secmekte cok zorlandigim icin sizlerden fikir ve oneriler almak istiyorum. İstedigim meslek yolu sayısaldan geciyor ama sözel derslerim daha iyi. Sayisal dersler icin ozel ders alirsam sayisal alanda cok zorlanir miyim? (Sayisal okuyanlarin fikrini merak ediyorum)

11. sınıfta günde kac test cözmeli ve gunde kac dersi tekrar etmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan 12.Sınıf öğrencisiyim. Sayısalda okuyorum. Sayısalı seçme nedenim mühendis olmaktı. Matematik çözmeyi de seviyordum aslında. Sayısalda fen dersleri seni çok zorlayabilir beni zorladığı gibi. Fakat istediğin meslek sayısaldaysa sayısal seçmek zorundasın bu ülkede işler böyle.
Hedefin çok yüksek değilse sayısal seçebilirsin. Eğer yüksek bir yerlerse ve sayısalı sevmiyorsan yüksek yerlere gelebilir misin bilmiyorum.

11. sınıfta günde kac test cözmeli ve gunde kac dersi tekrar etmeli?

Böyle bir sınır belirlemeyin çünkü her ders aynı değil. Biyolojiyi okur işaretler geçersin ama matematik öyle değil. İşlediğin bütün konuları tekrar et geride hiç konu bırakma. O gün ne işlediysen hemen aç testini çöz tekrarını yap. 11. sınıfı dolu geçirirsen 12.sınıfta ekmeğini yersin.

Sayısal direkt. Matematiği yapabilen her zaman bir adım öndedir, sözel bir şekilde hallediliyor.
Sadece meraktan soruyorum, neden sayısal? Eşit ağırlık okuyanlar neye göre bir adım gerideler? Sözel nasıl hallediliyor?

Cevap vermeden okumak isteyebilirsiniz.

@BayEgo, sözel basit bir ezberle yapılabilecek bir ders.

Eşit ağırlık öğrencilerinin neden geride olduğunu söyleyeyim. En kötü sayısal öğrencisi AYT Matematik dersinden 10-15 net yapıyor zaten. Biraz matematiğini yükseltip az bir şey de sözel dersleri yapıp hukuk kazanıyorlar.

Bu yüzden gerideler. Her alanda matematiği yapan öne geçer, bu değişmez bir gerçektir. Sistem bunun üzerine kurulu, yapacak bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı