noctus
Picopat
Yapabiliyorsan, düzenli çalışma alışkanlığın ve disiplinin varsa sayısal seç derim.Ben şahsen sayısal uçak mühendisliği okumak istiyorum ve havacılığa çok fazla ilgim var aslında benim sorunum daha çok çevremle.
Ailen senin yerine okumayacak, senin yerine çalışmayacak, senin hayatını yaşamayacak. Dolayısıyla da kendi kararını kendin vermelisin. Kendini en iyi tanıyan kişi de yine sensin. İstediğin mesleği yapmazsan eğer, iş hayatın boyunca zorlandığın, bunaldığın, kendini rahatsız hissettiğin her anda dönüp dönüp bu anı hatırlayacaksın. "Keşke kendi istediğimi yapsaydım." diye pişman olacaksın. Tabii ki kendi istediğini yapınca da her şeyin umduğun gibi olacağının bir garantisi yok ama en azından kendi kararının sonuçlarını yaşayacaksın.Ailem bana eşit ağırlık seç daha çok rahat edersin diyorlar ancak eşit ağırlık seçersem istediğim mesleği yapamayacağım.
Eşit ağırlıktan sınava hazırlanırken de bölümünü okurken de rahat edersin etmesine fakat mezun olunca da bu dönemleri senden daha az rahat geçirmiş pek çok kişinin yerinde olmayı isteyebilirsin belki.
O tarz testlerin çoğu bilimsellikten ve ölçücülükten uzak, verdikleri sonuçlar yoğunlukla yanıltıcı olabilir. Onlara güvenmenizi tavsiye etmem. Allah aşkına, yapacağınız mesleğe de Onedio benzeri bir siteden çözdüğünüz test ile karar vermeyin hocam. Kendiniz tanımanız, ilgi alanlarınızı, tutkularınız, hayallerinizi, amaçlarınız belirlemeniz bu nedenle önemli hocam. Ayrıca, kendisini tanıyan ve hayatını ve hedeflerini buna göre ölçeklendiren insanlar bence genellikle mesleki anlamda daha başarılı oluyorlar.Internetten tüm meslek testlerini çözdüm ve en çok uyumlu olduğum meslekler daha çok bu saydığım alanlardan çıktı.
Uçak Mühendisliğinin yanı sıra Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Pilotaj gibi bölümler de mevcut. Ayrıca, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği vb. bir alan okuyup sonrasında Aviyonik Mühendisliği olarak veya havacılıkla ilişkili bir sektörde çalışma gibi fırsatları da değerlendirmeniz mümkün. Son olarak sadece Mühendisliklerle sınırlandırmak zorunda da değilsiniz, Uçak Gövde-Motor Bakım, Uçak Elektrik-Elektroniği gibi teknik alanlarda da bölümler mevcut.Gelecek ve maaş gibi durumları hesaba kattığımızda uçak mühendisliğinin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Tercih tavsiyesi değil sadece kişisel fikirlerimdir, son karar elbette size aittir.
Umarım hedeflerinize ulaşırsınız.
Yolunuz açık olsun.
Başarılar dilerim.