Sayısal mı eşit ağırlık mı?

Ben şahsen sayısal uçak mühendisliği okumak istiyorum ve havacılığa çok fazla ilgim var aslında benim sorunum daha çok çevremle.
Yapabiliyorsan, düzenli çalışma alışkanlığın ve disiplinin varsa sayısal seç derim.
Ailem bana eşit ağırlık seç daha çok rahat edersin diyorlar ancak eşit ağırlık seçersem istediğim mesleği yapamayacağım.
Ailen senin yerine okumayacak, senin yerine çalışmayacak, senin hayatını yaşamayacak. Dolayısıyla da kendi kararını kendin vermelisin. Kendini en iyi tanıyan kişi de yine sensin. İstediğin mesleği yapmazsan eğer, iş hayatın boyunca zorlandığın, bunaldığın, kendini rahatsız hissettiğin her anda dönüp dönüp bu anı hatırlayacaksın. "Keşke kendi istediğimi yapsaydım." diye pişman olacaksın. Tabii ki kendi istediğini yapınca da her şeyin umduğun gibi olacağının bir garantisi yok ama en azından kendi kararının sonuçlarını yaşayacaksın.
Eşit ağırlıktan sınava hazırlanırken de bölümünü okurken de rahat edersin etmesine fakat mezun olunca da bu dönemleri senden daha az rahat geçirmiş pek çok kişinin yerinde olmayı isteyebilirsin belki.
Internetten tüm meslek testlerini çözdüm ve en çok uyumlu olduğum meslekler daha çok bu saydığım alanlardan çıktı.
O tarz testlerin çoğu bilimsellikten ve ölçücülükten uzak, verdikleri sonuçlar yoğunlukla yanıltıcı olabilir. Onlara güvenmenizi tavsiye etmem. Allah aşkına, yapacağınız mesleğe de Onedio benzeri bir siteden çözdüğünüz test ile karar vermeyin hocam. Kendiniz tanımanız, ilgi alanlarınızı, tutkularınız, hayallerinizi, amaçlarınız belirlemeniz bu nedenle önemli hocam. Ayrıca, kendisini tanıyan ve hayatını ve hedeflerini buna göre ölçeklendiren insanlar bence genellikle mesleki anlamda daha başarılı oluyorlar.
Gelecek ve maaş gibi durumları hesaba kattığımızda uçak mühendisliğinin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Uçak Mühendisliğinin yanı sıra Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Pilotaj gibi bölümler de mevcut. Ayrıca, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği vb. bir alan okuyup sonrasında Aviyonik Mühendisliği olarak veya havacılıkla ilişkili bir sektörde çalışma gibi fırsatları da değerlendirmeniz mümkün. Son olarak sadece Mühendisliklerle sınırlandırmak zorunda da değilsiniz, Uçak Gövde-Motor Bakım, Uçak Elektrik-Elektroniği gibi teknik alanlarda da bölümler mevcut.

Tercih tavsiyesi değil sadece kişisel fikirlerimdir, son karar elbette size aittir. :D

Umarım hedeflerinize ulaşırsınız.
Yolunuz açık olsun.
Başarılar dilerim.

Yapabiliyorsan, düzenli çalışma alışkanlığın ve disiplinin varsa sayısal seç derim.

Ailen senin yerine okumayacak, senin yerine çalışmayacak, senin hayatını yaşamayacak. Dolayısıyla da kendi kararını kendin vermelisin. Kendini en iyi tanıyan kişi de yine sensin. İstediğin mesleği yapmazsan eğer, iş hayatın boyunca zorlandığın, bunaldığın, kendini rahatsız hissettiğin her anda dönüp dönüp bu anı hatırlayacaksın. "keşke kendi istediğimi yapsaydım." diye pişman olacaksın. Tabii ki kendi istediğini yapınca da her şeyin umduğun gibi olacağının bir garantisi yok ama en azından kendi kararının sonuçlarını yaşayacaksın.
Eşit ağırlıktan sınava hazırlanırken de bölümünü okurken de rahat edersin etmesine fakat mezun olunca da bu dönemleri senden daha az rahat geçirmiş pek çok kişinin yerinde olmayı isteyebilirsin belki.

O tarz testlerin çoğu bilimsellikten ve ölçücülükten uzak, verdikleri sonuçlar yoğunlukla yanıltıcı olabilir. Onlara güvenmenizi tavsiye etmem. Allah aşkına, yapacağınız mesleğe de onedio benzeri bir siteden çözdüğünüz test ile karar vermeyin hocam. Kendiniz tanımanız, ilgi alanlarınızı, tutkularınız, hayallerinizi, amaçlarınız belirlemeniz bu nedenle önemli hocam. Ayrıca, kendisini tanıyan ve hayatını ve hedeflerini buna göre ölçeklendiren insanlar bence genellikle mesleki anlamda daha başarılı oluyorlar.

Uçak mühendisliğinin yanı sıra havacılık ve uzay mühendisliği, pilotaj gibi bölümler de mevcut. Ayrıca, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği vb. bir alan okuyup sonrasında aviyonik mühendisliği olarak veya havacılıkla ilişkili bir sektörde çalışma gibi fırsatları da değerlendirmeniz mümkün. Son olarak sadece mühendisliklerle sınırlandırmak zorunda da değilsiniz, uçak gövde-motor bakım, uçak elektrik-elektroniği gibi teknik alanlarda da bölümler mevcut.

Tercih tavsiyesi değil sadece kişisel fikirlerimdir, son karar elbette size aittir. :D

Umarım hedeflerinize ulaşırsınız.
Yolunuz açık olsun.
Başarılar dilerim.

Hocam test olarak onedio değil üniversitelerin MEB'in ve hollandmeslektercihi testlerini çözdüm bu testler iyi testler kendi alanlarında ancak sorular bence biraz garip. Kuş gözlemi sevip sevmememden nasıl iyi mühendis olacağıma karar verebilir? Hocam ben sayısal seçeyim seçmesinede sayısal tam bir kurtlar sofrası benim, şu an okulumda matematikten 40 fizikten 50 alan adam ben sayısal seçmek istiyorum diyor. Muhtemelen okul değiştiriceğim bu alan seçimi konusunu rehber hocamız ve diğer sayısal hocalarımlada konuşacağım. Derslere göre mi ilgi alanına göre mi alan seçmeliyim onu hala kararlaştıramadım.

Hocam test olarak onedio değil üniversitelerin MEB'in ve hollandmeslektercihi testlerini çözdüm bu testler iyi testler kendi alanlarında ancak sorular bence biraz garip.
Onedio'yu misal vermiştim. Yazdığınız yerlerin hangi kurumlar olduğundan öte internet üzerinden çözülmüş anketlerin meslek seçiminizde bir belirleyiciliği olmaması gerektiğini söylemek istedim esasında.
Kuş gözlemi sevip sevmememden nasıl iyi mühendis olacağıma karar verebilir?
Orada mühendis olup olmayacağından öte zoolog olup olmayacağını ölçüyor aslında, verdiğin cevaba göre o seçeneği elimine ediyordur büyük ihtimalle. Ayrıca o testler verdiğiniz cevaplara göre hangi mesleğin sizin ilgi alanlarınıza uygun olduğunu saptama amacıyla yapılmıştır. Bu amaçta ne kadar başarılı olmuşlardır orasını ben bilemem fakat iyi mühendis olup olmayacağınıza o tarz testler karar veremez, kahin değiller ya.

Hocam ben sayısal seçeyim seçmesinede sayısal tam bir kurtlar sofrası benim şu an okulumda matematikten 40 fizikten 50 alan adam ben sayısal seçmek istiyorum diyor.
Eğer o tarz insanlar dersin işleyişini bozuyor ve dersin seviyesini düşüyor, verimini azaltıyorsa öncelikle velilerin aracılığyla okul idarenle konuşmanı, farklı bir sınıfa geçmek için talebini belirtmeni, hatta bu konuda dilekçe vermeni tavsiye ederim. Eğer dersin işlenişiyle alakalı çok bir problem yoksa, aynı sınıfta olduğun elemanların kaç aldığının pek bir önemi yok bence.
Muhtemelen okul değiştiriceğim bu alan seçimi konusunu rehber hocamız ve diğer sayısal hocalarımlada konuşacağım.
Bu da iyi bir seçenek olabilir yine, öncesinde hocalarına danışman da yine iyi bir davranış.
Derslere göre mi ilgi alanına göre mi alan seçmeliyim onu hala kararlaştıramadım.
İlgi alanına göre seç, yeterince istediğin bir bölümse dersleri öyle ya da böyle halledersin zaten.

Başarılar dilerim.

İstediğiniz mesleğe yönelik seçim yapsanız daha iyi olur. Örneğin mühendislik bölümü okumak istiyorsanız, eşit ağırlığa gitmenizin pek bir mantığı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı