Çözüldü Lisede tek dersten 2 sene kalınca ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efe_340

Centipat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar bu sene fizikten kaldım 1 ders olduğu için doğrudan geçtim fakat seneye de aynı dersten kalırsam sorumlu olurum diye duydum. Bu doğru mudur?

@Efe_340, sınıf geçme şartını sağladığınız sürece sorun olmuyor. Bir dersten zayıfınız olunca ve seneye aynı dersi de zayıf düşürürseniz bir şey olmuyor. Sınıf geçme şartını sağlamanız yeterli.

@Efe_340, sınıf geçme şartını sağladığınız sürece sorun olmuyor. Bir dersten zayıfınız olunca ve seneye aynı dersi de zayıf düşürürseniz bir şey olmuyor. Sınıf geçme şartını sağlamanız yeterli.

Hocam peki 12. sınıfta kalma var mı? Yani resmi olarak var ama bırakıyorlar mı? Bizim okulumuzda 12. sınıfta bölüm derslerinde tüm dersler var. Sadece bölüme göre ağırlık var. Sozelde bize fizik kimya biyoloji var. Bırakırlar mı matematikten falan son sene olduğu için?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Efe_340, elbette ki 12. sınıfta da kalma ve geçme var. Her ne kadar bölümünüzden farklı bir ders olsa da hocanızın bırakma ihtimali var. Net bir şey söylemem doğru olmayacaktır.

@Efe_340, elbette ki 12. sınıfta da kalma ve geçme var. Her ne kadar bölümünüzden farklı bir ders olsa da hocanızın bırakma ihtimali var. Net bir şey söylemem doğru olmayacaktır.

Abi son bir şey sormak istiyorum 10. Sınıfa geçtim yeni yönetmeliğe göre 2 dersten kalınca sorumlu mu oluyoruz doğrudan mı geçiyoruz? MEB'i aradım bana doğrudan geçeceğimi 3 zayıf ta sorumlu geçeceğimi söylediler ama sormak istedim

@Efe_340, 3 zayıfınız olursa sorumlu olarak geçiyorsunuz ancak alt sınıflar da dahil olmak üzere 6 dersten fazla sorumlu dersiniz bulunursa da sınıfta kalıyorsunuz.

Evet. Yıl sonuna göre ortalamanız 50 ve üzeri ise iki zayıfla ortalama ile geçmiş sayılırsınız. Belge alamazsınız ancak sınıfınızı geçmiş olursunuz. Türk Dili ve Edebiyatı gibi geçilmesi zorunlu derslerden kalırsanız sorumlu olarak geçersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı