Lisede uzun saç yüzünden disiplinlik olur muyum?

byemre01

Centipat
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
130
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Ben 11. sınıf Anadolu lisesinde okuyan bir öğrenciyim. Saçım da uzun yani bildiğiniz. Okula gitmeden önce her zaman saçlarımı yıkarım ve toplayarak saçımı yüzüm açık bir şekilde okula giderim. 10. sınıfta sürekli yeni gelen müdür beni darlıyordu. Bu saç ne kestir gel falan birkaç defa yakaladı yazın Adana'da ceket sezonu başlamamıştı daha kestir gel görmeyeceğim bir daha böyle falan dedi bende kestirmedim tabii. Sonra kış geldi işte kapşonlu ceketle kontrollerde şapkayı takıp geçtim. Bir iki defa da bahçede basketbol oynarken falan gördü. O saçlar kesilecek falan falan. Yani sürekli okulda bir kargaşa içerisindeyim bu yeni müdür gelince oldu. Ne alaka ise saç uzatmak yasak değil piercing kolye küpeliyi görüyorlar hiçbir şey demiyorlar. Uzun saça gelince şey. Tuvalet duman altı sigaradan öğle arası tuvalete gidemiyoruz. Onlara çözüm yok. Uzun saçı kestir hemen. Ne oluyor saçı kestirince uzaya mı çıkacağım 3 numara olunca saç millet nelerle uğraşıyor ben nelerle siz şimdi diyeceksiniz ne uğraşıyorsun kestir geç. Kestirmiyorum abi kestirmi-yo-rum kime ne ya? Benim vücudumun bir uzvu amacı ne saçımı kestirmenin. Okullar yakında açılacak. Ben yine o müdürü göreceğim. Bana kestir diyecek ya da demeyecek bilmiyorum bu sefer ama diyecek. Ben kestirmiyorum saçlarım temiz ve taranmış bir şekilde toplayarak okula geliyorum. Kestirmek de istemiyorum. Dersem tabii nazik bir dille kavga ile değil. Müdüre zıt gittiğim için kınama falan yani sicilimi etkileyecek bir ceza alır mıyım? Ne yapmam lazım bu durumda? Kestir geç demeyin lütfen kestirmek istesem zaten buraya bunları yazmam.
Not: Okulda o kadar üst tarafı 3 yanları kazınmış aşağıdaki gibi kazınmış serseri gibi dolaşan kekolara bir şey yok sadece saçı uzun olan bana mı garezleri?
 

Dosya Ekleri

  • Erkek-kisa-sac-modelleri-1-1.jpg
    Erkek-kisa-sac-modelleri-1-1.jpg
    37,5 KB · Görüntüleme: 653
Bildiğim kadarıyla lisede saç uzatmak yasak değil. Sadece bıyık ve sakal uzatmak yasak. Eğerki saç bakımınızı yapmanıza rağmen disiplin gibi durumla karşılaşırsanız şikayet edebilirsiniz.
 
Sacim omuzumun altina geliyor ve bir sey demiyorlar. Ilk sene sacim acik gitmistim simdi topluyorum, yine bir sey demiyorlar. Eger mudur geri kafalinin teki degilse sorun cikartmazlar.
 
Benimde uzun aynı muamele bana karşı da yapılıyor ama umursamıyorum. Hiçbir zaman saçım uzun diye okula almamazlık da yapmadı yapamaz da. Sadece saçını kes deyip durdu bende tamam dedim geçtim hepsi bu. Umursama kısacası.
 
@317678 hocam. Siz öğretmensiniz. Fikriniz nedir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı