gulenadam79423
Centipat
Daha fazla
Bak evlat liseyi bitireli 6-7 sene oldu. Maalesef acı bir gerçeği aktarmak isterim ilk gittiğim lise Anadolu devlet lisesiydi puanım iyi olmasına rağmen yanlış tercihimden dolayı hak etmediğim bir liseye gitmiştim. Okul o kadar kötüydü ki ne öğretim vardı ne ortam ne vizyon ama bir şekilde ayak uydurmaya çalıştım ama gel gelelim çalışsam da bir süre sonra başka okullardan gelen diğer öğrencilerle okul serserilerle ve eğitim görmek istemeyen dersi sabote edenlerle doluşmuştu. Müdür canı sıkıldığı için sıra dayağı bile atardı. Şansıma dershaneler temel liseye dönüşmüştü o yıllar. 1.5 senelik leş gibi ortamdan sonra resmen Hindistan'dan ABD'ye okumaya gitmiş gibi oldum. Kolej gibiydi ama daha çok dershane gibi, beden dersi yoktu ama şehir içindeydi herkes özgürce parmağını bile kaldırmadan kendini ifade ediyordu saygısızlık yapmadan. Öz güvenli bir şekilde öğretmenlerle şakalaşıyor samimi oluyordu. İlk başta çok yadırgasam da meğerse eğitim buymuş dedim. Çok araştırmayı öğrenmeyi sevdiğim için sınıfa geldiğimde ben kendimi bazı konulardan geri sanarken bir zaman sonra sınıfta bilgilerimle öne çıktım öz güven kazandım herkes sevdi beni. Tiyatroya katıldım bütün okulda sevildim. Kendimi bulmuştum. Dönem ortasında değişmeme rağmen resmen hayat bulmuştum hayatım değişmişti. Bunları sana niye anlatıyorum dersen bazen bulunduğun ortam kötüyse ne kadar iyi olursan ol geriye çekiliyorsun. Kendi mizacında zeka seviyesinde birisini bulmakta zorlanıyorsun hele şu anki eğitim sistemi daha da geriye gittiğini farz ediyorum. Şansıma o zamanlar özel eğitim almak çok pahalı değildi. Yani etrafında olan insanlar seni yanıltmasın sen kendini bil dişini sık derslerine çalış iyi bir üniversiteye gitmeye bak. Eğitim her şeydir. İyi bir eğitim almak istiyorsan iyi bir üniversite ve kaliteli ortam şart. Keşke biraz daha aklım olsaydı da hiç zaman kaybetmeden temel liseye geçseydim diyorum.
Ben yazılımla uğraştığım için üniversitenin değeri çok yok. Yani CS50 var, çok fazla kaynak var. Üniversitenin o altın çağları bitmeye başladı. Üniversite, artık eğitimden çok ortamı için gidilen bir yer. Keşke sizin gibi tipler benden 10 yaş büyük olmak yerine benimle yaşıt olsaydı.