Lisedeki zorbalıklar nasıl unutulur?

Arkadaşlar lise dönemim çok kötü geçti çok şey yaşadım. Haliyle bunlar beni çok olumsuz etkiledi kaç yıldır depresyondayım, aklıma halen geliyor zorbalıklar, sataşmalar, kavgalar, alay edilmeler. Şu an ünüversitedeyim fakat gitmediğim doktor kalmadı neredeyse gerek ilaç da kullandım ama yok bir türlü unutamıyorum. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan zorbalıklar zorunuza gittiği için unutamıyorsunuz hocam. Fakat farklı bakış açısından bakmalısınız olaylara. Her şeyi kafaya takarak bu işler yürümez. Depresyona da girersiniz, sağlığınızdan da olursunuz. Dünya üzerindeki herkes bir gün ölecek ve öldükten birkaç süre sonra da unutulacaklar. Geçmişe dönük yaşarsanız beter olursunuz. Yaşadığım için söylüyorum. Geçmiş geçmişte kaldı, zorbalıklar da geçmişte yaşandı. Üzerinizde nasıl bir travma bırakıldı bilemiyorum fakat diyeceğim tek şey geçmişe bağlı yaşamamanızdır. Ne güzel üniversite kazanmışsınız, yavaş yavaş hayatınızı da yoluna koyarak yaşamaya devam edin. Lisedeki zorbalıklar "diyelim ki" üniversitede de yaşandı, o zaman karşılık verin. Burada dur diyeceksiniz. Her insanı alttan alır ve sessiz kalırsanız çok ezilirsiniz.

Biliyorum, böyle söylemekle kolay bir şekilde atlatamayacaksınız fakat biraz olsun deneyin. Biraz olsun geleceğe dönük yaşayın. Biraz olsun keyfinize bakın. Ruhunuzu yükseltecek şarkılar dinleyin, ruhunuzu düşürüp de sizi depresyona sokacak şarkılar dinlemeyin. Eğer ki çok müzik dinliyorsanız bu söylediklerim sizin için. Ben de yaşadım, ruhumu düşüren şarkıları dinlediğim zaman ruhum daralıyor; fakat hareketli şarkılar dinlediğim zaman daha rahat hissediyordum.

Umarım az da olsa yardımcı olabilirim size hocam. Dikkat edin kendinize. Hesabıma arada sırada girip aktif oluyorum. Bir şey yazarsanız görebilirim. Keyifli günleriniz olsun.

"Depresyondaysanız, geçmişte yaşıyorsunuz demektir. Endişeliyseniz, gelecekte. Huzur içindeyseniz, şu anda."
"Geçmişin gitmesine izin vermezsen, geleceği oturtacak yer bulamazsın."

Arkadaşlar lise dönemim çok kötü geçti çok şey yaşadım. Haliyle bunlar beni çok olumsuz etkiledi kaç yıldır depresyondayım, aklıma halen geliyor zorbalıklar, sataşmalar, kavgalar, alay edilmeler. Şu an ünüversitedeyim fakat gitmediğim doktor kalmadı neredeyse gerek ilaç da kullandım ama yok bir türlü unutamıyorum. Ne yapabilirim?

Pek yardımı dokunmaz ama geçmiş olsun hocam.

Hocam spor yapmayı veya yeni hobiler edinmeyi denediniz mi? Bende aynı durumdaydım ilk ve ortaokulda. Sonra yeni hobiler edindim birçok branş denedim kafamı meşgul tuttum yeteneklerimi ve kendimi geliştirmeye odaklandım. Tabii ki travmatik boyuttaysa ara ara aklına gelir kötü hissettirir, şu an benim aklıma gelince sadece ne salakmışım neden şöyle yapmamışım diye gülüp geçiyorum. Olay o depresyon durumundan çıkmaya çalışmak ve kafanı başka şeylere yormak. En azından spor salonuna gidip kafanı ve stresini dağıtmak, salona adım atınca dünyadan soyutlaşıp sadece spora odaklanmaya çalışmak iyi gelir. Spor salonuna gitmeyenler bu dediğimi saçma bulabilir ama spora gitmek cidden çoğu terapistten iyi gelir.

oku çalış kazan unutursun bazen hayattaki olumsuzluklar insana çok iyi gaz verip kendine getirebilir dış görünüşüne yapacağın yatırım önemli, ilaçları da at çöpe spora başlarsan gerek olmayacak bunları kendin de fark edeceksindir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı