Liselerde saç boyatmak yasak mı?

Hocam saç uzunluğunuza falan karışırlar da rengine de karışamazlar.
2012 ya da 2013'den sonra saç uzunluğunu da karışamayacak duruma geldiler.

Şu anki kurallara göre konu kıyafet yani forma ise okul aile birliği kararınca belirleniyor bu durum.

Fakat konu saç uzatmak ise bu tamamen serbest. Boyatmayla ilgili bir kural görmemiştim ben yani muhtemelen saç boyatmakta serbest.

Saçını boyat, eğer okulda biri sana saçını boyatmandan dolayı kızarsa ondan saç boyatmanın yasak olduğunu belirten MEB'in koyduğu kuralı göstermesini iste. Eğer öyle bir kural gösteremiyorsa hakkını aradığın sürece hiçbir şey yapamaz. Eğer kuralı gösterirse her türlü saçını geri orijinal rengine döndürmen gerekir.

Hocam bizim hoca disiplin yönetmeliğini getirmişti saç sakalla ilgili bir şeyler yazıyordu da tam hatırlamıyorum uzun süre geçti üstünden.
Fazla abartı olmadıktan sonra sorun çıkmaz gibi.

2012 ya da 2013'den sonra saç uzunluğunu da karışamayacak duruma geldiler.

Şu anki kurallara göre konu kıyafet yani forma ise okul aile birliği kararınca belirleniyor bu durum.

Fakat konu saç uzatmak ise bu tamamen serbest. Boyatmayla ilgili bir kural görmemiştim ben yani muhtemelen saç boyatmakta serbest.

Saçını boyat, eğer okulda biri sana saçını boyatmandan dolayı kızarsa ondan saç boyatmanın yasak olduğunu belirten MEB'in koyduğu kuralı göstermesini iste. Eğer öyle bir kural gösteremiyorsa hakkını aradığın sürece hiçbir şey yapamaz. Eğer kuralı gösterirse her türlü saçını geri orijinal rengine döndürmen gerekir.
Hocam bizim okulda karışılıyordu defalarca.

Hocam bizim okulda karışılıyordu defalarca.
İstediği kadar karışsın ortada saç uzatmanı engelleyecek bir kural olmadığı sürece hiçbir şey yapamaz. Eğer olmayan kuraldan vs. ceza veriyorsa bölgendeki eğitim bakanlığına gidip şikayet bile edebilirsin.

Burada soru sormak çok mantıksız okul müdürleri kuralları pek dinlemiyorlar. Benim okulumda erkeklerin saç uzatması yasak mesela.
Eğer hakkınızı arayıp Eğitim Bakanlığına kadar giderseniz öyle ya da böyle dinler kuralı.

Çok kurala uyulmasını bekleyenin kendisi uyacak önce kurallara.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı