Liselerde uzun saç yasak mı?

Bevkay

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2019
Mesajlar
597
Yer
Mozambik
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün liseye kayıt için gittim, saçımı ortalama 1,5 senedir uzatıyorum ve arkadan topuz şeklinde gittim (genelde toplu kullanan birisiyim) annem ve abim ile, işte kayıt formu tarzı bir şey doldururken rehber öğretmeni olduğunu düşündüğüm bir öğretmen yanımıza geldi, form hakkında aklımıza takılan bir şey var mı diye sordu, iyi adama benziyordu. Sonra canım abim, o öğretmene "hocam okulda uzun saç yasak mı" diye sordu kendisi. Öğretmen, müdür biraz gelenekçi, ama işte herkes yakıştığını yapmalı falan ama uğraşması zordur gibi şeyler yazdı, işte belli ki disiplinli çalışmıyormuşsun falan da bu yüzden ortalamam 92,9600 falanmış zar zor girmişim 86 ile alan liseye, ya da işte saçı toplamak falan yarım saat sürüyormuş itiraz etsem de "he kesin öyledir"e getirdi biraz lafı. Ben yönetmeliklere baktığımda, geçen sene uzun saç yasağının kalktığını gördüm, daha önce de olduğunu sanmıyorum, ama aynı lisede (müdürler değişmiş) ortalama 10-12 sene önce varmış bu kural öğrenciler de susuyormuş. Neyse, bu yönetmeliği öğretmene de söyledim şöyle bir cevap aldım. "hangi yönetmelik, bizim okulumuzda aile birliği toplanır karar verir müdür biraz gelenekçi birisidir" dedi. Sizce bir şey olur mu? Bence MEB'in belirlediği şeylerin etrafına çıkacaklarını düşünmüyorum, aile birliği de toplansa milli eğitim kuralları arasında yazmayan bir şeyi ben uygulanacağını düşünmüyorum.
Daha önce bu "uzun saç" hakkında açılan bazı konular gördüm, fakat ben ayrıca sormak istedim.
 
Yani dediğim gibi şansımı denerim ama arkasını getiremem. Şeytan diyor ki bunları yasak olduğu halde A4 kağıt ve para toplamaktan da şikayet edeceksin yapıyorlar çünkü, ama ne yapalım.
Yani bir şey söylemezlerse de kestirmeyeceğim. Annem ve abim hala doların 1.05 olup okulların 2010 yıllarında olduğu gibi yönetildiğini düşünüyorlar. Müdür çok gelenekçi birisiymiş ve aile birliği karar alıyormuş işe bak. Ben saçımı kestirsem pek üzülmem bu arada, haksızlığa maruz kaldığım için üzülürüm en çok. Bu yüzden dün sinirlerim bozuldu zor tuttum kendimi.
 
Söyese de kestirmeyin, bizim müdür de imam hatiplinin biri ama onun keyfi ile hareket edecek değilim. Başlarım onun gelenekçiliğine.

Mevzuat açık, okul aile birliği ile alınabilecek kararlar belli.
 

Öyle hocalar karşıma çıksın onları neyse
Bizim lisedeki müdürün imkanı olsa kızları zorla kapattıracak. Neyse ki laik bir ülkeyiz.
O müdürü siz kenarda sevin bence bi
 
Söyese de kestirmeyin, bizim müdür de imam hatiplinin biri ama onun keyfi ile hareket edecek değilim. Başlarım onun gelenekçiliğine.

Mevzuat açık, okul aile birliği ile alınabilecek kararlar belli.
Dediğim gibi şansımı denerim, olmadı hemen pes etmem de. Belki hiç bir şey demez. Bilmiyorum tabi zaman gösterecek devamını.
 
Cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, mecbur kestirmek zorunda kalsam bile en azından moralim 0'da olup çökmeyeceğim, yardım eden, destek veren herkese teşekkür ederim.
 
Ben lisede uzatıyordum hiç sorun çıkmadı. Ama sakala ve makyaja çok karışıyorlar o yüzden hep sinekkaydı tıraş oluyordum.
 
Normalde okulun ilk haftası yazacaktım fakat emin olamadım. O saçma düzeyde olan "uzun saç yasağı" kalkmış okuldan. İsa gibi gelenler var cidden okula ki bunlardan bazıları müdürün gözünün önünde beden dersi işlediği halde müdür hiç bir şey söylemiyor. Bu sene okulun aldığı puan ile alakalı olabilir geçen seneye göre 9 puan daha yüksek aldı ama mutluyum olmadığı için, uzun saçlıyım diye bir zorbalığa da uğramıyorum ki sadece ben değilim en az 50-60 kişi var uzunlu saçlı. Kısacası mutluyum.
 
İyi hocam sizin adınıza sevindim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…