Lisenin ilk günü nasıl olacak?

Senin umurunda olmayabilir faka konu sahibi seninle bir de olmayabilir. Psikolojik olarak baskı hissedebilir. Mezun olduğum okuldaki çevremden örnek olarak konuşuyorum.

Evet bize göre arkadaş oluyor fakat genelde o sınıf düzeyindeki öğrencilerin ergenliğede yeni girmiş bulunmakla beraber saçma sapan dedikodular, yorumlar yapabiliyor.

Birkaç çocuk dışında sorun olmaz bence hem ortamını ona göre yaparsın diye düşünüyorum.

Okula gittiğinde ilk olarak bahçede sıraya gireceksiniz. Müdür sizlere hoş geldin ve yeni dönem konuşması yapacaktır. Daha sonra sınıflara çıkarsınız. Kendine oturacak bir sıra seçersin. İlk hafta dersler olmaz hocalarda tanışma gibi şeylerle geçer. Oturduğun sıranın etrafındaki kişilerle boş zamanlarda sohbet edip sosyallaşirsin. Böylece yalnız kalmazsın. Tamamen emin olana, tanışana, güvenene kadar kimseyle sır vesaire paylaşma.
Okulda sıra olabileceğimiz bir bahçe yok. Bahçe küçük. O yüzden korkuyorum zaten.

Bazı kızlar gerçekten dayanılmaz olabiliyor her iki cinsiyet için de.

Rahat etmezse başka yere oturur çevrene göre şekilleniyorsun. Çevrene dikkat et. Saçma saçma insanlarla arkadaşlık kurma. Sessiz biriysen bir kusurunu görünce alay edecekler ve umurlarında olmayacak. O yüzden işinde gücünde kişilerle arkadaş ol bence.

Birkaç çocuk dışında sorun olmaz bence hem ortamını ona göre yaparsın diye düşünüyorum.
İşte bana kalırsa benim içinde sorun olmaz ama konu sahibini düşünmek lazım. Böyle bir konuyu açtığına göre bu gibi konularda da tedirgin olması, korkması muhtemel. Ortam kısmı için ise kendi ortamında olmasa bile diğer kişiler illaki aralarında konuşur ve bi şekilde konu sahibinin kulağına gelir.

Ülkenin düşünce yapısı böyle hocam, umursamadan geçin. İşte lisedeki iğrenç muhabbete maruz kalmanın sonucu. :D

Hocam siz gidin oturun bizim okula göre yargılama yapıyorum. Sağlık mesleğe göre. İleriki günlerde konuşmak için vs tabii ki oturdum ettim ama ilk gün erkek yanına oturmanızı şiddetle öneriyorum.

Ben lisenin ilk günü pick me bir kızın yanında oturmak durumunda kalmıştım. Allah'tan anlayışlı çıktı ve ileride iyi arkadaş olduk.

Zorunluluk ayrı.

Fesatlığımdan değil bizim okul pick me ve egolu kız kaynıyor. Başka boş yer mi yok git başka yere otur derler ben olsam mesela.
Zaten hocaların birkaçı şeriatçiydi ben otursam hoca beni rezil ederdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı