Liseye başlasam mı?

MusaBayrak25

Decapat
Katılım
15 Temmuz 2018
Mesajlar
12
Arkadaşlar ben orta okul 7 terkim. Orta okulu açıktan veriyorum bitmesine 3 dersim kaldı. Ben bu dönem lise 1'e başlasam çok mu buyuk kalırım? 16 yaşıma 1 ay kalıyor 15.9 gibi?
 
2020'li yıllarda üniversite mezunu olmak bile sıradan bir durumken orta okul mezunu olarak kalmayı tercih edecek değilsin. Elbette lise eğitimini al, asla geri kalma.
 
Büyük kalırım korkusuyla liseye gitmemek saçma bence. Derslerin kötü olsa bile meslek lisesi'ne gidersin mesleğin olur. Benimde derslerim kötü okuyamayacağımı bildiğim için meslek lisesini bitirip iş edineceğim. Benim tavsiyem böyle :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben üniversite okurken bir tane Hülya ablamız vardı. 42 yaşındaydı neredeyse 15 yaşında bir kızı vardı. Onunla bir gün konuştum neden bu kadar geç başladın üniversiteye diye verdiği cevabı hatırladığım kadarıyla şöyleydi;

"Ben her zaman okumak istemişimdir. 18 yaşında zorla evlendirildim. Köyde büyüdüm ve hep hayvancılıkla uğraştım. Eşime hiç açılmadım, okumadığımı biliyordu ve enteresan bir şekilde arada bana istersen oku derdi. Dışardan liseyi bitirdim. Daha sonra üniversiteye hazırlandım. İlk sene kazanamadım daha sonra bir daha denedim. Sonra kazandım ve yanınıza geldim. Klişe olacak ama okumanın yaşı yok."
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı