Okul zaman kaybı mı?

Ergen kafası derken lisede olduğumu mu düşünüyorsunuz? Ayrıca üniversite harikadırdan kastınız ortam anlamında olduğunu sanıyorum ben ilerleyen zamanda ne kadar işine yarayacağı hakkında konuşuyorum konu sahibinin görüşleri lise hakkında bile olumsuzken sence 4 yıl da üniversite okumaya olumlu bakacağını mı sanıyorsun? Ayrıca bu üniversiteden mezun olan milyonlarca insan da keyfine isyan ediyor o halde".

"Ergen kafalısınız çünkü lisede olduğunuzu düşünüyorum." gibi bir ithamda bulunmadım. Kafa düzeyi ile sınıf düzeyini bir tutuyorsanız o başka bir konu tabii. Milyonlarca insan isyan ediyor çünkü kendini ciddiye aldırabilecek dilim belki %5-%6'dır. Ki bu oran her zaman olur. (Herkes mükemmelce çalışsa bile.) İşin özeti her şey kişide bitiyor. Kendinizi "Mecliste dayısı olan atanır." sisteminden kurtarmak sizin elinizde.

"Ergen kafalısınız çünkü lisede olduğunuzu düşünüyorum." gibi bir ithamda bulunmadım. Kafa düzeyi ile sınıf düzeyini bir tutuyorsanız o başka bir konu tabii. Milyonlarca insan isyan ediyor çünkü kendini ciddiye aldırabilecek dilim belki %5-%6'dır. Ki bu oran her zaman olur. (herkes mükemmelce çalışsa bile.) İşin özeti her şey kişide bitiyor. Kendinizi "mecliste dayısı olan atanır." sisteminden kurtarmak sizin elinizde.

Az önce dediğim gibi ben diplomanın her şey olduğunu düşünenlerden değilim ben kendini geliştirmenin her şey olduğunu düşünenlerdenim. Bir insan kendini sürekli geliştirmeye devam ederse başaramayacağı şey yoktur bana göre. Üniversite okumayınca sürüneceksin diye bir şey yok kardeşim her şey diplomadan ibaret değil.

Az önce dediğim gibi ben diplomanın her şey olduğunu düşünenlerden değilim ben kendini geliştirmenin her şey olduğunu düşünenlerdenim. Bir insan kendini sürekli geliştirmeye devam ederse başaramayacağı şey yoktur bana göre. Üniversite okumayınca sürüneceksin diye bir şey yok kardeşim her şey diplomadan ibaret değil.
Kendinizi geliştirmeniz için paraya ihityacınız var ve bunu yolu diplomadan geçer efem. Kimse size fizikte devrim yapıp karanlık maddenin sırrını çözdünüz diye para yığmaz.

Türkiye de eğitim aslında teorik olarak mantıklı gibi gözüküyor ders isimleri olsun vesaire ancak uygulamada her şey berbatlaşıyor, hocalarda eğitimsiz kardeşim bunu inkar etmeyeceksin öğretmenler her yıl sınav olmalıdır kadro olmamalı ek ders ücretleri azaltılmalı (gerçekten ek dersi ek ders için yapmalı para için değil) bunun dışında derslerin müfredatları AB standartlarında olmalı eğitim süreleri de aynı şekilde düzenlenmeli, sırf bugün bu dediklerimi yapsalar eğitimde ilk 20'e direkt gireriz, tabii bu eğitimi geliştirerek ilk 10'a sonra da daha da ilerleyebiliriz.

Dersler ve içerikleri tatmin etmese de. Okul bir kişinin etrafını anlamasını sağlayan, neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırmasın sağlayan bir yerdir. Zeki olmana gerek yok karşılaştırma, kıyaslama gücü sana katması ve eleştirel düşünmeni arttıran bir yerdir. Hayatın ilk silleni vurduğu yerdir. Tecrübe katar.

Dediklerimin kişi miskin ya da fakir değilse geçerli olacağını savunuyorum.

Bende diyorum ki okuyup yararlı derslerin yanında tonla gereksiz dersi göreceğine o 4 yılını kendini geliştirmeye ayırırsanız daha faydalı olacağını düşünüyorum bana göre bu durum böyle ya ben anlatamıyorum ya da anlamak istemiyorsunuz. Ne yani bunca okul okumadan çalışıp kendini bir şeye adayan başarılı adı duyulmuş insanlar şansına mı başardı bunları?

Para mantığı ile işe girişirseniz fizikte devrim yapamazsınız, fizikte devrim sadece para için çalışan bir bireyin beyninden çıkamaz, bu nasıl düşüncedir? Şaştım doğrusu.

Para için çalışın ya da çalışmayın, gerekli gözlemevini, radyo teleskobunu, Quad- Xeon'lu PC'yi ve evi nereden bulacaksınız? Mantığınız ne olursa olsun, iş illaki paraya bakıyor. Dediğiniz çok havada kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı