Liseye geçişten sonra derslerde başarısız olmak

Ben liseye ilk başladığımda önemli bir tavsiye almıştım. Eğer o tavsiyeyi dinlemiş olsaydım konularım şu anki gibi 12.sınıfa birikmiş olmayacaktı. İlk önce kendinize gelecek planı kurun. Henüz küçüksünüz ve tahmin edebildiğim üzere aklınıza zibilyon tane hayal ve meslek geliyor. Fakat üşengeçlikten yarına bırakıyorsunuz. Bunları bizzat ben yaşadım. İlk önce ciddi bir hedef seçin. Örneğin ticaret, pilotluk, araba galericisi vb vb. Çöpçülük bile olur. Yeter ki siz istediğiniz işi ve maaşı bilin. Ona göre çalışmaya başlayın. Daha sonra TYT’ye çalışmaya başlayın. Eğer hızlı öğreniyorsanız zaten TYT size basit gelir. Sınavlara çalışmak yerine daha çok TYT’ye vakit ayırın. Sınavlar için genel tekrar yaparsınız.
Aynı şekilde AYT için çalışın. Bakın maksimum 2 senede tüm TYT ve AYT konuları biter, kalan 2 seneyi TYT-AYT tekrarına verirsiniz. 12. Sınıfa geldiğinizde yaşıtlarınız paldır küldür konu yetiştirmeye başlayacak, siz ise ayak ayak üst üste atıp sadece tekrar yapacaksınız. Şu an ki aklım olsa böyle yapardım. Pişman olmadan bir hedef bulun ve küçük adımlarla yaklaşın. İmkansız değil, sadece size öyle geliyor.
Bu yazdıklarımın sadece 1 satırı bana gelen tavsiyelerdi. Diğer her şey yaşayıp gördüğüm fakat sizin yaşayıp görmemeniz gereken şeylerdir.
Hocam doğru diyor, zamanında çalışmak çok önemli. Benim de ciddi tyt eksiğim var 😐

Hocam çok ders var ben sağlık meslekteyim boş kontenjan kalırsa normal okula geçiş yapmayı düşünüyorum benim akrabam zorla sağlık dedi Allah onun belasını. Anladınız inşallah geçerim yakında aşırı ders var normal Anadolu liseye geçince az oluyor rahat çalışırım. Bir de şimdi Türk dili ve edebiyatı ve ingilizceden değişik sınavlar varmış çok daha bunaldım.

Bence Anadolu geçme ben Anadolu'da okuduguma pişmanım ileride üniversite okuyup işsiz kalma ihtimalin var ama sağlık meslek okudun üniversitede basaramasan veya basarsanda iş bulamasan bile işin hazir şu an bela okuduğun akrabana dua edersin ben sıkıntılı yerdeyim adresime uyan temiz meslek olsa bende mesleğe giderdim.

Bence Anadolu geçme ben Anadolu'da okuduguma pişmanım ileride üniversite okuyup işsiz kalma ihtimalin var ama sağlık meslek okudun üniversitede basaramasan veya basarsanda iş bulamasan bile işin hazir şu an bela okuduğun akrabana dua edersin ben sıkıntılı yerdeyim adresime uyan temiz meslek olsa bende mesleğe giderdim.
O hedefe göre değişir hocam ancak şu an hor görülen "sanayiciler" üni mezunlarının 2-3 katı para kazanıyor. Ben de turizm otelcilik lisesine gidecektim ancak kapatıldığı için anadoluya gitmek zorunda kaldım. 😐

Kendinizi yargılamanıza gerek yok. Onun yerinde şimdiden başlayın. 10 sene sonra tekrar kendinizi yargılamanıza gerek kalmayacak.
Tüm kitapları aldıktan sonra başlayacağım ben de hocam. En geç 2 haftaya başlamam lazım.

O hedefe göre değişir hocam ancak şu an hor görülen "sanayiciler" üniversite mezunlarının 2-3 katı para kazanıyor. Ben de turizm otelcilik lisesine gidecektim ancak kapatıldığı için Anadolu'ya gitmek zorunda kaldım. 😐

Tüm kitapları aldıktan sonra başlayacağım ben de hocam. En geç 2 haftaya başlamam lazım.

Sanayide iyi para var ama işte bazısı aşağı gördüğü için bazisida benim gibi yapamiyacagi için yapmıyor sağlık meslekmis arkadaş ne görüyorlar bilmiyorum ama herhalde oradan çıkınca hemşire tarzı bir şey olur en azından.

Dilde meslek sıkıntısı var.
Diğerlerinde yok mu? Birden fazla yabancı dil bilen ve ortalama üstü üni okumuş birini almayacak yer yok.

Sanayide iyi para var ama işte bazısı aşağı gördüğü için bazisida benim gibi yapamiyacagi için yapmıyor sağlık meslekmis arkadaş ne görüyorlar bilmiyorum ama herhalde oradan çıkınca hemşire tarzı bir şey olur en azından.
Hastahanede staj yapılıyor, hemşire veya 112 personeli olunuyor diye biliyorum.

Diğerlerinde yok mu? Birden fazla yabancı dil bilen ve ortalama üstü üniversite okumuş birini almayacak yer yok.

Hastanede staj yapılıyor, hemşire veya 112 personeli olunuyor diye biliyorum.

Fena değilmiş bence Anadolu'ya geçse şansını kaybeder akrabası haklıymış hocam konuyu çok dağıt miyim benim de bu sene tercih senem dilde hangi dersleri görüyorsunuz ağırlıklı olarak.

Çok ertelemeyin hocam aman diyeyim. Yoksa benim gibi 4 sene sonrasına ışınlanırsınız ve derin bir “offf” çekersiniz.
Bu hafta hepsini listeleyeceğim, ailemden para alıp alacağım. Umuyorum ki şu iki sene çıldırmadan mezun olup istediğim üni'ye yerleşebilirim.

Fena değilmiş bence Anadolu'ya geçse şansını kaybeder akrabası haklıymış hocam konuyu çok dağıt miyim benim de bu sene tercih senem dilde hangi dersleri görüyorsunuz ağırlıklı olarak.
14 saat İngilizce var hocam.

3 ay önce hayalimdeki bilgisayarı dizdim ama hevesimi bile atamadan okul açıldı, derslere odaklanmam gerek. 😐

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı