Logitech G102 İncelemesi

Merhabalar. 2 Yılın ardından yeni bir fare arayışına girmiştim. Ve sonunda G102 aldım.
Aklımda olan fareler ise şunlardı:
  • CoolerMaster MasterMouse S RGB
  • Corsair Gaming Harpoon RGB
  • SteelSeries 100 veya 110
  • Logitech G102
2 Yıl önce şurada açtığım konu dolayısı ile Logitech düşünmüyordum hiç. Ancak Fingertip tutuş şekline sahip olduğum için arasında bana uygun olabilecek en iyisi G102 idi. Ve herhangi bir sensör bozukluğu ile karşılaşmadım.

2 Yıl boyunca MSI Gaming Mouse kullanmıştım. Sanki benim için yapılmış gibiydi. Sensör bozukluğu konumda da bahsettiğim gibi emekli olmuştu. İade kuponu yüzünden sadece VatanBilgisayar'da olan farelerden almak zorunda kaldım. Yani aslında bana hiç uygun olmayan Bloody V3. 2 Yıl idare ettim ancak daha fazla edemeyeceğim.

G102'nin özelliklerinden bahsedelim:
  • Farenin malzeme kalitesi bir tık daha iyi hissiyat verebilirdi ele. Kaliteli ancak, kalitesiz hissettiriyor gibi.
  • Orta tuşun basma hissiyatını çok beğendim, ancak topun dönmesi işkence gibi. Sanki orayı oymuşsunuz da zorla dönüyormuş gibi. Daha iyi olabilirdi.
  • RGB ışıklandırma güzel duruyor, hoş. Ancak orta tuşta da olabilirdi.
  • Sağ ve sol tık basma hızları güzel. Bloody V3'de biraz daha ağır gibiydi bu. G102 ile daha hızlı tepki süresi alıyorsunuz.
  • Kablo kalitesi o kadar kaliteli değil. Aşındıracak bir ortamda bulunmuyorsanız, gayet yeterli.

En iyi deneyim için, Logitech Gaming Software yükleyin.
  • Buradan 200 ve 8000 DPI'a kadar ayar yapabiliyorsunuz. Benim kullandığım ise 1800.
  • Hızlandırma (Gelişmiş İşaretçi Hassasiyeti) diye bir şey var. Bunu açtığınızda fare hareketinize göre DPI artırıyor ve düşürüyor. Normal kullanımda (oyun harici), işe yarar bir şey aslında. Ancak ben kullanmıyorum.
bbb1.jpg

• Buradan RGB ışıklandırmayı yönetiyorsunuz. Farklı bir RGB aydınlatmaya sahip Logitech G ürününüz var ise, senkron yapabiliyorsunuz.
bbb2.jpg

• Buradan ise tuşlara istediğinizi atayabiliyorsunuz ve makro yazabiliyorsunuz.
bbb3.jpg
bbb4.jpg

Şimdi gelelim karşılaştırmalara.
G102, Bloody V3 ve MSI Gaming Mouse;

1.JPG

• Buradan büyüklüklerini anlayabilirsiniz. "Bloody V3 > G102 > MSI Gaming Mouse

2.JPG

• G102'nin MSI Gaming Mouse ve Bloody V3 ile boyut karşılaştırması. G102 MSI fare ile neredeyse aynı, fakat G102 biraz daha yüksek duruyor.
  • Bloody V3 zaten uzun bir fare, görüldüğü gibi.

3.JPG
4.JPG

5.JPG
6.JPG

Buraya da tekli fotoğraflarını atayım. :)

111.JPG
222.JPG
333.JPG

Rival 100 alacaktım aslında ama, tutuş şeklime uygun değildi :) Bu kadar MSI size fazla :ROFL: Tekrardan teşekkür ederim. @NorthernsKnight

Teşekkürler, daha iyileri sizlerin olsun. @Mr.Acar @Sylveon

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı