Logitech G502 hissiyatlı mouse önerisi

shadow170

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2020
Mesajlar
116
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar, bu aralar bir mouse almayı düşünüyorum fakat malum piyasa alıp başını gittiği için zamanında 50 liraya satılan mouselar olmuş 200TL. Ben de yeğenimde olan G502'ye uzun zamandır hasta oluyorum, hani bu mouse kadar elime rahat gelen bir mouse la karşılaşmadım. Tıklama hissi olsun ağırlığı olsun her anlamda bana ideal geldi fakat tek sorun fiyatı. Mouse un yüzlerce özelliği var eyvallah ama benim derdim o özellikler değil daha çok ergonomi. Biraz araştırınca tek benzer ürün Rampage centour SMX-R13 olduğunu gördüm. İlk başta tamam tasarım aynı alayım gitsin derken burada herkesin Rampage markasını yerden yere vurduğunu görünce bir kafamda soru işareti oldu ve farklı bir alternatif var mıdır diye sormak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
G502 bayağı zamnaldı evet 800 lerden 1500 lere geldi. Valla araştırma yapın, kampanyaları takip edin. İyi fiyata iyi model Türkiye'de zor maalesef.
 
Vatan'daki yorumları gayet iyi. 4 yıldız yorumlardan biri bu mouse hakkında iyi bir inceleme yapmış bakabilirsiniz. Rampage alınmaza gelirsek. Direk olarak Rampage alınmaz diyenler "kardeşim onu alma üstüne 500 koy şunu al" diyecek insanlardır. Eğer ürünün kronik bir arızası yoksa, incelemeleri iyiyse, uzun kullanımda sıkıntı çıkarmıyorsa alınabilir. Detaylı bir araştırma yapmadım ama yaptığım kısa bir araştırmaya göre ürünün tek sıkıntısı fareyi 3-4 cm havaya kaldırmanıza rağmen algılamaya devam etmesi. Bunda sorun ne derseniz:
FPS oyunlarında fareyi belli bir miktar çevirdikten sonra havaya kaldırıp eski pozisyona çevirirsiniz ki daha sonradan tekrar aynı yöne çevirebilin ama bu mouseta havaya kaldırdığınızda yine algıladığı için sorun yaşayabilirsiniz. İsterseniz alıp deneyin ya da kullanan bir tanıdığınız varsa onunkini deneyin. Rahatsız olursanız iade edersiniz.
Rampage'in neden sevilmediğini isterseniz açıklarım.
 
Razer Basilisk X HyperSpeed Kablosuz Gaming Mouse buyrun.

Rampage gibi çöplere para vermeyin. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi üstüne 500 TL de koymayacaksınız. Bu fiyata bu mouse varken Rampage gibi markalara bakmak ayıp olur.
Kusura bakmayın anca bakabildim mesajlara. Bu mouse u gördüm ve fiyatı özelliklerine göre cidden çok iyi ama ben kablosuz Mouse istemiyorum, keşke bu mouse un kablolu ve daha ucuz versiyonu olsa. Bir de dediğim gibi ergonomik olarak ne kadar rahat olacağına emin olamıyorum. Fiyat olarak da bütçemi biraz aşıyor. R13 den daha iyi ve ucuz mouseların da olduğunun farkındayım, mesela a101 de 160tl ye logitech g300s var. Kalitesi 10 kat iyidir kesin eyvallah da ben uyduruk 20-30 tl lik Mouse ları yıllarca bozmadan kullanmış insanım hani logitech in de ömrü yine benzer olacak. Sensör farklarını da aşırı vasat bişey olmadıkça pek algılayabileceğimi sanmıyorum.
 
G402 ve Corsair Nightsword.
g402 tasarım olarak yakın ama biraz hafif kalıyor ve aynı rahatlığı alamadım. Fiyatı da zaten epey yüksek. Corsair ın önerdiğiniz model g502den daha pahalı, neden o kadar beğendiğim bi mouse varken daha çok para verip bilmediğim bir mouse alayım, ki o kadar para vermek istemediğimi belirttim zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı