LoL ve DotA benzerliği hakkında eleştri

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Katılım
6 Aralık 2017
Mesajlar
10.566
Makaleler
4
Çözümler
40
Yaratıcılıktan yoksun Riot Games'in taa seneler önce Warcraft'ın DotA özel oyun haritasının yükleme ekranı Splash Art'ını
Günümüzde kendine göre ayarlamasına ne demeli?

DotA

053u0fadit911.jpg


LoL

LOL_PROMOART_4.jpg


Riot Games yaratıcılıktan bihaber (yoksun).

Ben LoL'ü Kindred için severim dahası yok zaten benim için.
Yıllardır kostüm çıkmıyor ( 4 yıl ).
Her yama 1 Q ile tek atan Lee Sin buff alırken, Kindred'a o da yok.

Açıksa oynamıyorum da ama eleştiririm arada böyle, amacım zevk veriyor diye
oynamanızı kesmek değil ( Bana göre en büyük etmen; tüm karakterler de stun, Slow vs bol bol var nesi eğlenceliyse).
Sadece bir şeylerin farkına varın.
 
Bu da bir görüş açısı ama ne yazık ki görüşün taraflı olmuş. Kendi dediğin gibi bir oyun firması öne süreceği oyunu başka bir oyun firmasına benzetiyor ve o oyun firmasına fark atıyorsa demek ki bir şeyler başarmıştır. Riot Games'i yaratıcılık konusunda eleştirmişsin. Bu kişinin kendi görüşü gayet normal ama yaratıcılıktan yoksun demişsin? 2 oyununda ilk çıktığı hali ve son haline baktığımızda Dota çok geride kalırken LoL grafik anlamında ilk yıllarına göre epey gelişmiş. Bence burada Dota yaratıcı olamamış. Örnek verecek olursam Mark Zuckerberg Facebook'u kurdu. Sonrasında İnstagram diye bir sosyal medya aracı ortaya çıktı. İkisinin de mantığı aynıydı. Çıkış yılları arasında 6 sene fark olmasına rağmen şuan günümüzde İnstagram, Facebook'a olağanüstü bir şekilde fark atmış durumda. Önemli olan çıkardığın bir markanın devamlılığını getirmek. Bence sen bir şeylerin farkına varmalısın :)
 
LoL zaten DOTA Allstar ekibindekiler tarafından yapıldı. Sonra nasıl olduysa DOTA'yı geride bıraktı. O yüzden böyle şeylere rastlanması normal. Moba sevmediğimden bilgim yok ancak klon veya uyarlama karakterler bile olabilir DOTA'dan LoL'e geçen.
 
Bu konu gerçekten çok saçma öncelikle Dota'da yaptığın hiçbir şeyi anlamıyorsun, grafikler saçma ve animasyonlar yok denecek kadar az skill kullanıyor musun kullanmıyor musun belli değil. LOL'ün daha çok oynanması fazlasıyla normal.
 
DotA haritasının çekirdek kadro kurucuları Guinsoo ve Pendragon nickli iki arkadaş daha sonra iki serbest girişimci olan Brandon Beck ve Marc "Tryndamere" Merrill Riot Games adında bir firma kuruyorlar. Oyun fikri ortaya çıkıp yapım aşamasına başlandıktan sonra DotA all starsda görev alan başarılı arkadaşları ekiplerine dahil ediyorlar. Bu arkadaşlar DotA'dan öğrendikleriyle daha farklı mekanikler ve daha farklı bir iş yapmak için işe koyuluyorlar. DotA haritasındaki bir çok karakterin LoL oyunundaki karakterlere benzemesi aşırı doğal çünkü zaten ikisini de aynı ekip tasarlıyor. Bu bahsettiğin afiş bile zaten bu adamlar tarafından tasarlandı. Oyun aşırı büyük bir kitleye hitap etmekle beraber Espor camiasını inanılmaz bir şekilde canlandırmıştır. Daha sonra çıkan DotA 2 bile LoLe yaklaşamamıştır. Yaratıcılıktan yoksun bir oyun 11 senedir bu kadar aktif ve güncel şekilde elindeki kitleyi tutamaz. LoLe 17 yaşında betasında başladım şuan 28 yaşındayım ve hala ara ara girip oynarım. DotA anlaşılabilirlik olarak LoLün çok gerisinde kaldığı için böyle bir kitleye hitap edemedi.
 

Geri
Yukarı