LoL'de kötü takım geliyor

Sanırım HolyPhoenix’ti ama yanlış hatırlıyor da olabilirim bir pro oyuncu şöyle demişti. Ortalama olarak 10 maçın 4’ünü takımınız sayesinde kazanırsınız, 4’ünü de takımınız yüzünden kaybedersiniz. Ama geriye kalan 2 maç sizin yeteneğiniz ile kazanılır ya da kaybedilir. Sizi yükselten ya da düşüren o 2 maçtaki performansınız, demişti. Büyük çerçeveden bakınca çok haklı olduğunu görüyorsun. Bu adamlar oyunu oynamanın yanında tüm algoritmasına da ders gibi çalışan adamlar. Sürekli kazanmak ve sınırsız yükselmek diye bir şey olamaz. O 2 maçı kazanmaya bakmak lazım.
 
Gold elo aslında cok basit bi elo cikamiyorsan muhtemelen takim oyunu veya mekaniklerinle ilgili eksiklik vardir. Ama su konuda seninle hem fikirim. Gold elo hem afk’nin en cok oldugu elo hem de matchuplarin en dengesiz olduğu elo.
 
LoL maalesef takım oyunu ihtiyacı en yüksek oyun. Bu nedenle CS gibi oyunlarda tek başına bir şeyler yapmak daha kolayken LoL'de bu bazı durumlarda imkansıza yakın oluyor. Öncelikle benim tavsiyem lane değiştirmek olur. Her lane oyuna eşit miktarda etki etmiyor bence bu nedenle meta durumuna göre- son meta ne halde bilmiyorum- JG, Mid oynaman çok daha mantıklı. Örneğin ADC'ler genel olarak oyuna etki etmek için zaman istiyor, takımın oyun başında oldukça kötü dakikalar geçiriyorsa sen ne yaparsan yap kazanmak oldukça zor oluyor. Tabii destek oyuncusuna bağlı olman da olumsuz bir etken bence. Bu nedenle orman, mid gibi tek başına kartopuna bağlayabileceğin, diğer laneler kötü oyun geçirse bile bir şekilde kazanabileceğin roller seçmek kesinlikle daha mantıklı. Bir de meta şampiyonlar seçmen bu yönde sana fayda sağlayacaktır.
 
Naçizane tavsiyem(yıllardır uygularım hep işe yaradı) takımdan bağamsız düşün kendini. Skorun asla kötü olmasın. Minyon skorunda. Takım ne kadar leş atıyor olsa bile senin istatistiklerin iyi olmalı. Öne geçtiğin oyunlarda "oyunu taşımaya çalışacağım" diye düşünüp kendini riske atma ve istatistiklerini koru. Bunu art arda 8,10 maç yaparsan takımına gelen elemanlarında yavaş yavaş insan gibi oynamaya başladıklarını fark edeceksin. Çok fazla hesap kasıp sattığım için rank sistemini ve eşleştirme düzenini az çok bilirim. Dediğimi uygula farkı anlayacaksın. Ha bir de şu var, eğer TR sunucusunda oynuyorsan geçmiş olsun orası apayrı bir evren.
 
TR de oynuyorsan çok normal, ben West'te oynuyorum. Geçen hesabı TR'ye geçirmeye karar verdim. TR'deki başka bir hesabımdan bir maç ranked girdim, girmez olaydım. Adamlar öyle boş muhabeet yapiyorlar ki... Oyunla alakalı olmayan her şeyi yaziyorlar. Şimdi bu yazdiğima bakarak direk West'te oynamak süper, orada troll yok algısı oluşmasın kafanda. Orada da dolu ama genelde takımda 1 kişi oluyor, bilemedin 2. 3-4 tane trolun gelmesi çok nadir. Şimdi liglede alakalı olabilir ama West'te lig çikmak bence TR'den daha zor biraz da olsa. Karşındaki adamlar genelde OTP'ler oluyor. Neyse sadede gelmek gerekirse sana tavsiyem şu; ama kısa vadede lig çıkamazsın buradada. Önce EUW'a geç (aktarımlar açılınca, kapalı diye biliyorum) orada bir çar mainle ve hep onu oyna. O çar'ın yanında 1 veya 2 çar mainlersen daha iyi olur. Ben Sett mainledim şu an plat 1 100 lp ye kadar çıktım ama cidden Elmas'a çıkmak zor seri maçlarımda özellikle troller geliyor bana da. Eğer böyle yaparsan daha hızlı lig atlarsın. Ayrıca TR serverindeki Gold EUW da Bronz'a eşit diyor çoğu kişi, bunlar kısmen haklı bence. O yüzden bu servera geçersen Gold ligine gelmen biraz zorlaşabilir. Ama bir süre sonra çok ustalaşırsın. En azından TR de olduğu kadar kanserde olmazsın...
 
League of Legends ile sistemleri ne kadar benzer bilmiyorum ama Wild Rift oynuyorum. Eğer arka arkaya çok galibiyet alırsam takıma benim ligimden daha düşük oyuncular atmaya başlıyor. Bazen de eğer arka arkaya oyun kaybetmişsem takıma daha yüksek liglerden birilerini veriyor. Ben zümrüt ligindeyim bir anda kendimi 4 Elmas'ın arasında buluyorum. Bu Riot değişik bir firma. Senin anlattığınla ne kadar bağlantılı bilemem ama eşleştirme sistemi biraz sıkıntılı.
 

Geri
Yukarı