Lol'de küfür edene nasıl dava açılır?

Bende oyun içi ağır küfürler dini vs. küfür ve söylemlerde bulunan birini oyun içi video ve ekran görüntüsü ile destek ekibine bildirip mahkeme açacagımı bildirdiğim halde pek sallanmadı elinizde somut bir kanıt olursa savcılığa başvurup bir sonuca varabilirsiniz fakat bahsettiğim şu zayıf politika geregi oyuncuların IP adresi kişisel bilgilerini paylaşmaktan yana değiller maalesef.
Uğraşsaydınız bir sonuç alabilir miydiniz? Bahsettiğinize göre elinizde somut kanıt varmış.
Hocam bu kadar takmayınız hem o işler o kadar kolay değil hele şu pandemi döneminde ohoo.
Bu konuya ilişkin LoL çerçevesi altında hiç bir emsal dava veya karar yok mu?

Uğraşsaydınız bir sonuç alabilir miydiniz? Bahsettiğinize göre elinizde somut kanıt varmış.
Hayatınızda hiçbir zaman karşılaşmayacağınız birilerinin dedikleri sözleri çok fazla ciddiye alıyorsunuz. Engelleyip geçin, uğraştığınıza değmez.

Bu konuya ilişkin LoL çerçevesi altında hiçbir emsal dava veya karar yok mu?

Alamazdım büyük ihtimalle oyun içi kullanıcı adı ile bir yere varılamıyor onun yerine hesabın kullancısının IP adresi veya ismi gerek. Diyelim ki elimizde bunlar var iş yine bitmiyor teyit etmek lazım hesabın gerçekten ait olup olmadığını veya söylemlerde bulunan şahsın o olup olmadığını.

Ben biliyorum o tipleri, hayatında hiç başarı yakalayamamış, eli her zaman bel altında, karşı cinse temas etmemiş, saygısız, genelde 12 civarı yaşlarda olurlar. İnternette gördükleri her şeyden de kolayca etkilenirler. (Örnekleri daha çoğaltabilirim de saldım artık). Muhtemelen Allah'a sövmeyi de internetten görüp meydana getiren aptalın tekidir. Aldırış etmeyin ileride vicdan azabını çeker. Ben bile asla ailevi küfür etmem adamın yüzüne karşı, fakat bazen çok sinirlenip oyunda nadiren yazdığım oluyor el bittikten sonra içimde kalıyor keşke etmeseydim diye. O da onun saygısızlığı, zaten böyle giderse cezasını çeker ileride. Karakterini, kişiliğini belli etmiş. Gerçekte böyle kişiler görmememizin sebebi de hepsinin sanalcı olması. Keşke gerçekte görsek bunları.

Yakalanabilir mi evet. Sonuçta bir iz bırakıyor. Oyuna girdiği epostadan tut bağlandığı internetten bile bulunur. Ama şikayet ettiğinizde ilgilenirler mi orası tartışılır. Ama Riot Game'ye reportlar ve kullanıcı bilgileriyle ticket oluşturursan ceza yer ekran görüntüsü de varsa. En iyisi oyun yorumlarını kapatmanız olur. Yoksa kazanırken karşı takımın kaybederken kendi takımının küfürlerini duyabilirsin.

Yakalanabilir mi evet. Sonuçta bir iz bırakıyor. Oyuna girdiği epostadan tut bağlandığı internetten bile bulunur. Ama şikayet ettiğinizde ilgilenirler mi orası tartışılır. Ama Riot Game'ye reportlar ve kullanıcı bilgileriyle ticket oluşturursan ceza yer ekran görüntüsü de varsa. En iyisi oyun yorumlarını kapatmanız olur. Yoksa kazanırken karşı takımın kaybederken kendi takımının küfürlerini duyabilirsin.
Hitap şekli oyundaki karakterimin adıyla seslenmesi bir şey değiştirir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı