LoL'de lig atlayamamak

Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsun. Pro oyuncuların soloq maçlarını izle derim. Ama asıl çözüm oyunu çok iyi bilen birisinin senin maçını analiz edip, nerede hangi hatayı yaptığını söylemesidir.

Ayrıca lig atlayıp atlayamaman doğrudan senin oynadığın karakter ile alakalı değil genelde, seni asıl lig atlatan şey bilgidir, nerede ne zaman hangi hamleyi yapacağını bilmektir.

OTP olmak seni doğrudan lig atlatmayabilir.

Son düzenleme:
Binlerce oyuncu var. Senle aynı yetenekte başka birisinin karşısına mallar gelir Dia olur, aynı mallar senin takımına gelir sen Bronz olursun bu kadar basit. Halbuki o Dia ile aynı oyun yapın vardır.

Oyundaki eşleştirme ve cezalandırma sistemi ne yazık ki düzgün çalışmadığı için böyle rezil vaziyette.

Oyun bilgin iyi olsa Bronzda stuck kalmazsın. Suçu başkasında aramaktan ziyade kendinde ara ve şu oyunda minimum Platin ligi ve üzerinde değilseniz de iyi oyuncu değilsiniz demektir. O elodaki oyuncular zaten düz yolda yürüyemiyor, o kümeden çıkamadığına göre demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsun.

Oyun bilgin iyi olsa bronzda stuck kalmazsın. Suçu başkasında aramaktan ziyade kendinde ara ve şu oyunda minimum platin ligi ve üzerinde değilseniz de iyi oyuncu değilsiniz demektir. O elodaki oyuncular zaten düz yolda yürüyemiyor, o kümeden çıkamadığına göre demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsun.

Neyi yanlış yapıyorum anlamak istiyoırum gerçekten hani mükemmel oldupumu iddia etmiyorum ama Gold aloda rahat bi şekilde oynarken neden şu an bronzdan çıkamıyorum anlamak istiyorum hani nerede yanlışım olabilir.

Hocam demek ki bir sorun var hala biraz daha kendinizi geliştirmek için; videolar izleyip alıştırma & araştırma yapın, sizin için daha iyi olacaktır.

Nasıl yapabilirim alıştırmayı hocam.

Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsun. Pro oyuncuların soloq maçlarını izle derim. Ama asıl çözüm oyunu çok iyi bilen birisinin senin maçını analiz edip, nerede hangi hatayı yaptığını söylemesidir.

Ayrıca lig atlayıp atlayamaman doğrudan senin oynadığın karakter ile alakalı değil genelde, seni asıl lig atlatan şey bilgidir, nerede ne zaman hangi hamleyi yapacağını bilmektir.

OTP olmak seni doğrudan lig atlatmayabilir.

Doğru hamleyi yapsam bile ben 2-0 naşlıyorum oyuna Lee Sin geliyor bir tane karşımdakine ölüyor adam kasıyor sağdan soldan takım zaten feedlemiş yani her oyun gelmiyor evet ama çoğu zaman oluyor.

@Zel0S mesela rakibinizin aldığı şampiyona karşı nasıl oynayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Sadece oynadığınız şampiyonu bilmek yetmiyor, bir de hangi şampiyona karşı nasıl oynayacağınızı bilmeniz de gerekiyor. Harita takibi de önemli, harita takibi yapmayı da unutmayın.

Başlıktata gördüğünüz gibi, ne yapsam ne etsem de olmuyor. TR serverında solo Q oynuyorum ve yaklaşık 3 yıldır oyun bilgim iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Hangi şampiyonun nerelerde ne kadar güçlü olduğunu biliyorum. Neredeyse her koridoru denedim; üst, orta, orman ve ADC rollerini en az 6-7 ay oynadım ve üzerine bir sürü araştırma yaptım. Şu anda ADC oynuyorum, ancak ne yapsam da bir türlü başarılı olamıyorum. Mental durumum zayıfladı ve maçlarda 0-2 olunca hemen alt F4 atmaya başladım. Oyunu silmeyi düşünüyorum, çünkü düşüş yaşadıkça motivasyonum daha da azalıyor. Yeni bir hesap açtım ve bu hesapla gümüş 2 başladım. Fakat mental durumum gitmeye başladı ve çok sayıda maç kaybettim, sonunda bronza kadar düştüm. Şu an ne yapmam gerektiğini anlayamıyorum.

Demek ki sıkıntı sende ADC rolü ile zor kazanırsın.

Ben normal s alıp sandık düşürmeye çalışıyordum ancak s alamadıkça lig atlamaya başladım taktiğim şu bunu uyguluyorum genelde. Sion alıp top lane duruyorum ara sıra rakibi kesmeye ve minyonlara odaklanıyorum. 6 seviye olunca eğer TP varsa ve lane üstüme yavaştan geliyorsa bota doğru yürüyüp geriden u atıyorum 1 veya 2 kill alınca base TP veya direk topa TP atıyorum.

Şu takım olayı bir bitmedi arkadaş. Yok bana kötü geldi karşıya iyi geldi ondan düştüm vs. Yıllarca challenger seviyesinde profesyonel oyuncularla oynadım. Bana şuan gold bir hesap ver.
20 maça gireyim. Afk troll ne olursa olsun 18 maç win garantisi veririm size. Tek bir bahane dahi olmaksızın. Golddan bronza düşüyorsanız demekki seviye olarak goldluk oyuncu değilsiniz.

Bu oyunda kötüysen düşersin.
İyiysen ligini korursun.
Çok iyiysen yükselirsin.

Gayet net.

Ya amma saldırdınız. LoL dedigin oyun takım oyunu. Sen iyi bir oyuncu olabilirsin ama takımında 2-3 kötü oyuncu geldiginde maçı kazanman çok zor bir hale geliyor. Koridordan 3-5 kill alıp çıkman bir anlam ifade etmiyor çünkü diger koridorlardaki rakiplerin 10-12 kill almış oluyor. 1 veya 2 item bitirmiş, levelde senin önüne geçmiş rakibin ile aynı seviyede iyi oynuyor olsan bile kazanma ihtimalin düşüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı