LoL'deki kitle neden böyle?

Elinde bir bilgisayarı olan bu oyunu oynadığı için böyle bir kitle var bu o çocuğun suçu değil. 9-10 yaşında o bilgisayarı ona sunan ailesinde suç. Çocuk zaten bir şey bilmiyor ve oyuna yeni başlamış ve kötü oynadığı için o "toxic" kitle tarafından gördüğü muameleyi o da diğer insanlara uyguluyor ve böylelikle kanser kitle türemeye devam ediyor. Bu sadece o cocuğu oyunda etkilemiyor çocuk gerçek hayatta da inasanları aşağılıyor ve hayyattada başarısız aşağılayıcı bir insan oluyor. Yani ebeveynlerin en az şahsen çocuklarını ergenlik çağının başlarında Online oyunlar ile tanıştırmalı.

Gerçekten ben de bunu düşünüyorum. Bakın ben de bazen kendimi kaybedip sinir küplerine biniyorum. Ama abi Allah'a, aile değerlerine ve daha fazlasına sanki çok normalmiş gibi düzenli küfür eden gördüm ya. Bu bir oyun. Gerçekten şuna bağlıyorum ben. Aileden ve hayattan beklediğini alamadığı için psikolojik düzeyde bunu oyundan sağlamaya çalışıyor. Bir başarı olarak LoL'ü görüyor. Ayrıca ahlak ve insani eğitimden yoksun bir toplum olmaya doğru gittiğimiz iiçin, en yeni nesil de bunun bir yansıması olarak ortaya çıkıyor maalesef.
Ben küfür ediyordum hem de çok LOL için söylüyorum bir gün oyun oynarken telefon geldi açtım konuştum sonra kapatmamışım. Ertesi günlerde beni oyun esnasında arayan arkadaşımla buluştuğumda bana bahsetti bundan dedim ki alt tarafı küfür açtı dinletti bana hayatımda çok az utanmışımdır o an kadar, kendimi fark etmemi sağladı ve düzelmemde çok önemli bir rol oynadı bu olay. Sonra uzun bir süre oynamadım PC'im kötü olduğu için ARAM oynarım genellikle bu son yamalar ve itemlerden sonra da ARAM'da denge çok bozuldu şans faktörü ile birlikte, artık tamamen bıraktım oyunu çünkğ tekniksel ve mantıksal açıdan her yıl geriledi...

Ben diamond 4 bir adcyim, ilk başta ormancı olarak başladım bu yolda. Kendi koridorunda görüş almadan push atıp gank yiyenden, 1v1 atıp ölüp bana sövenden lane freeze yapmadan dümdüz oynayanlardan her maç boş küfür ve eleştiri yediğim için sevdiğim rolü bıraktım. Çünkü artık midemi bulandırıyordu, ve soğumuştum. Adc mainledim, bir duom yok. Supportların sürekli lulu yuumi almasından ve bana agresiflik yapmıyorsun demesinden tiksinmiş durumdayım, arkadaşım karşımda leona support draven adc var. Veya thresh naut alistar vb. Olabilir koridor kabadayılarına karşı yuumiyle 2v2 atamazsın ki ne bekliyorlar anlamıyorum, onu geçtim.

Geçen sezonun son günlerinde erimesin küme düşmesin diye 1 maç girdim. Ormancımız fiddlestick(kendisi ustalık ligindeydi), kontrol totemiyle başlıyor oyuna, bluesine gidiyor. Midimiz irelia, ben ve supportum redini koruyoruz. Dakıka olmuş 3-4, ve ormancımızın duosu midimiz olmasına rağmen redimi korumadınız nidalee ejder duvarından atladı çaldı dedi ve Allah kitap anne abla ne bulduysa dk 15 e kadar küfür edip ff vermemizi söyledi. Dakika 4 te koridorda iken farmları kesmeyip xplerini almayıp redini beklemem gerekliymiş sanırım.
Supportum janna alıyor, ben lucianım. Karşımda kaisa lulu var, birisinde şifa ddiğerinde bitkinlik. Ve supum görüşü olmayan çalılığa kafa atıyor, hiçbir spell atmadan onu tekliyorlar ve bana dediği şey; adamların birisini bile kesemedin adamlar bana focus sen leşsin oyunu oynama. Benim canım 400 kaisanın da eşit lulu full HP. Ve şifa exhaust var kullanacakları, nasıl kesebilirim ki? O an anladım ki bu oyun için yorulmak saçmalık.
Ve sonunda dereceliyi bıraktım. Sadece normal oyun oynuyorum tek başıma. Lol tükeniyor artık.

Uzun yıllardır oynuyorum bu oyunu ve yine uzun yıllardır dereceli yerine tamamen zevk almaya baktım. Genelde normal oyun girip birkaç el atıp çıktım. Fakat o kadar iğrenç bir kitle var ki bu oyunda, unranked olup sadece oyun oynamak istersiniz, yargılanırsınız. Dereceli kasayım dersiniz, sanki herkes diamond ve üstüymüş gibi sizi o seviyelere gelmediğiniz için yargılar. Halbuki oyunda genelde kendi elonuzdaki insanlarla maç yaparsınız. Hadi diyelim yüksek bir eloda oynuyorsunuz, o zaman da sakın kötü bir gününüze denk gelmesin, hemen eloboost damgası yersiniz. Hiç kötü oynama hakkınız yoktur. İyi bir oyuncusunuzdur fakat hiçbir çabanız el vermeyipi, bu saydığım tipteki insanlar yüzünden düşük seviye kalmışsınızdır. E bu sefer de olduğunuz yer size zevk vermez ve oyun sizi sıkmaya başlar.

Tüm bunların haricinde bir de her şeyin en iyisini ben biliyorum diyen bir kitle var. Örneğin mid oyuncususunuzdur ve karşınızdaki adam sizden çok daha rahat roam atabilecek bir yetenek kitine sahiptir. Bu durumda yapmanız gerekenler basittir aslında değil mi? Rakibiniz yoksa uyarı atarsınız, LAN'e durumuna göre laneyi üstünüze alıp adama exp ve Gold kaybettirirsiniz, ya da laneyi itip kule altını alıp minyonları öldürtürsünüz. Bu bilince sahip bir takımınız yoksa oyun size maalesef zehir olur. Halbuki sen doğru olanı yaptığın halde yargılanırsın. Neden takip etmiyorsun, ama sen çok kötüsün, leş bir oyuncusun, report gibi gibi toxic ve moral bozucu o kadar fazla cümleye maruz kalırsınız ki.

Arkadaşlar yapmayın. Eğer bunu okuyup da içinizde de yapanlar varsa yapmayın. Bakın insanlar bu oyuna vakit ayırıyor. Kapatın sohbetinizi susun. Eğer bilmiyorsanız yorum yapmayın. İnsanların mentalini ve zamanını çalmayın. Abi Jungle oynayan adam gidip 1V1'de ölüp nasıl başka takım arkadaşına sallama hakkını kendinde bulabiliyor? Bunu bana açıklayın. Ya 1V1'de ölmüşsün işte. Ulan bunun nesi zor? Demek ki adam senden iyi ya. Demek ki o an takım olarak oraya destek sağlayamadık ki karşı takımın da müdahalesi yok. İyi olan almış işte. Neden boş bir kitle var bu oyunda? Genel olarak aşırı ego ve kendini bilmişlik hakim oyunda. Maalesef gördüğüm bu. Düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum bu konuda.

Bazı arkadaşlar Türkiye üzerinden konuşmuş ama bu konu kore hariç bütün sunucularda böyle. Herkesin haklı olduğu tek şey yaş kitlesi ama oda bütün sorunu oluşturmuyor. Çünkü 26 yaşında olup oyunu trolleyen küfür edenlerde var 12-8 yaş aralığında olup çok güzel üslubunu bozmadan daha çok şey öğrenip gelişmek isteyende var. Tek çözüm yolu sıkı denetim ve ban ama o zamanda firma büyük oyuncu kaybeder çözümi olmayan bir yoldayız.

Uzun yıllardır oynuyorum bu oyunu ve yine uzun yıllardır dereceli yerine tamamen zevk almaya baktım. Genelde normal oyun girip birkaç el atıp çıktım. Fakat o kadar iğrenç bir kitle var ki bu oyunda, unranked olup sadece oyun oynamak istersiniz, yargılanırsınız. Dereceli kasayım dersiniz, sanki herkes diamond ve üstüymüş gibi sizi o seviyelere gelmediğiniz için yargılar. Halbuki oyunda genelde kendi elonuzdaki insanlarla maç yaparsınız. Hadi diyelim yüksek bir eloda oynuyorsunuz, o zaman da sakın kötü bir gününüze denk gelmesin, hemen eloboost damgası yersiniz. Hiç kötü oynama hakkınız yoktur. İyi bir oyuncusunuzdur fakat hiçbir çabanız el vermeyipi, bu saydığım tipteki insanlar yüzünden düşük seviye kalmışsınızdır. E bu sefer de olduğunuz yer size zevk vermez ve oyun sizi sıkmaya başlar.

Tüm bunların haricinde bir de her şeyin en iyisini ben biliyorum diyen bir kitle var. Örneğin mid oyuncususunuzdur ve karşınızdaki adam sizden çok daha rahat roam atabilecek bir yetenek kitine sahiptir. Bu durumda yapmanız gerekenler basittir aslında değil mi? Rakibiniz yoksa uyarı atarsınız, LAN'e durumuna göre laneyi üstünüze alıp adama exp ve Gold kaybettirirsiniz, ya da laneyi itip kule altını alıp minyonları öldürtürsünüz. Bu bilince sahip bir takımınız yoksa oyun size maalesef zehir olur. Halbuki sen doğru olanı yaptığın halde yargılanırsın. Neden takip etmiyorsun, ama sen çok kötüsün, leş bir oyuncusun, report gibi gibi toxic ve moral bozucu o kadar fazla cümleye maruz kalırsınız ki.

Arkadaşlar yapmayın. Eğer bunu okuyup da içinizde de yapanlar varsa yapmayın. Bakın insanlar bu oyuna vakit ayırıyor. Kapatın sohbetinizi susun. Eğer bilmiyorsanız yorum yapmayın. İnsanların mentalini ve zamanını çalmayın. Abi Jungle oynayan adam gidip 1V1'de ölüp nasıl başka takım arkadaşına sallama hakkını kendinde bulabiliyor? Bunu bana açıklayın. Ya 1V1'de ölmüşsün işte. Ulan bunun nesi zor? Demek ki adam senden iyi ya. Demek ki o an takım olarak oraya destek sağlayamadık ki karşı takımın da müdahalesi yok. İyi olan almış işte. Neden boş bir kitle var bu oyunda? Genel olarak aşırı ego ve kendini bilmişlik hakim oyunda. Maalesef gördüğüm bu. Düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum bu konuda.

Gerçekten de böyle bana göre sistem gereksinimlerinin yüksek olması ve orada oynayan insanların rekabetçi olmasından dolayı ama rekabetçiliği fazla kaçıranlara bahsediyorum. Sonuçta bir oyun bakın oyun diyorum dereceli bile olsa oyun gerçek hayata hiçbir katkısı olmayan bir oyun. Tabii esporcu olmayacaksan o ayrı ama LoL'ü oynayan herkes esporcu misali bir ego yaşıyor anlamdım ben. Ha bir de klavye delikanlısı var, adam üstte ada koridorunda karşı jung üste geldi, beni düşürdü sen niye gelmesin deyince. Kızım küfürler yardırıyor ama bizim jung midi campliyor çünkü 8-0 bir kasadin var. Düşünün yani bu ne demek. Hem asist hem de kasılması için, kasadin gitmeli bu kadar basit kaybeden bir lane giderse adam ölme ihtimali yüksek ve ölürse kendiside geri düşer yani hala laneni ağır kaybedip de neden gang gelmedin, LAN diyen oyuncular varsa bıktım ben.

Bu LoL'lük bir şey değil Türk halkı rekabetçi oyunlarda bir hayli sinirli ve çok fazla agresif.

Evet ama Riot'un kitlesi gerçekten böyle Valorant'da oyun sonu ez çerez kolay yazmayan veya sövmeyen 1 kere denk gelmedi. CS:GO'da oyun içi tartışma çıkmadığı sürece söven ez yazan olmuyor herkes gg wp der oyun başı gl hf deriz. Ama tabii maç içerisinde bazen küfürler havada uçuşuyor bunun genel sebebi Rus'lar. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı