LoL'ü bırakmalı mıyım?

Oyuna yeni başlayanlar bile Kindred oynayan beni rahatlıkla kesebiliyor. Başka karakter sevmiyorum ve elmasa olmak istiyorum ama hal böyleyken de kendimi aşırı derecede yeteneksiz insan olarak görüyorum ve 2 gündür istemci yüzünden de 50 LP kesildi. Seçim ekranına almıyor diye ceza yedim hep.

Hal böyleyken oyunu bırakmalı mıyım?
Böyle hissetmenin sebebi başkalarının kötü oynadığını gördüğünde onlara karşı hissettiğin duygular. Bu yüzden sen kendin kötü oynadığında başkalarına karşı düşündüğün şeylerin kendin için geçerli olduğunu ve başka insanların sana böyle düşünmekte haklı olduğunu düşünüyorsun. Bu kafadan çık. Oyunu bu kadar takma ve kendini geliştirmek için oyna. Kendi hatalarını bil ve geliştir ve takımının hatlarını da gör kendine yüklenme. Ben Dia 1 peakim (Şuan Dia 2yim) ve geçen soraka top lane e karşı feedi çaktım. Olabiliyor bazen kafa oyunda olmuyor, oynayasın çok gelmiyor yada direk kötü oynuyorsun.

Herkes bi lose streak alıyor ara sıra (geçen sezon master olan arkadaşım bu sezon dia 1 den plat 2 ye düştü ve hala plat :D). Sen kafana göre takıl oynamaya devam et. Lig kasma mentali her zaman gelmez. Çok lig kasasın olmadığı zamanlar çok fazla oyun atma ve çok abartılı şekilde oynama (tabi oyunuda tamamen salma). O mentale girdiğin zaman deli gibi oyun sapamla görücen çoğu win olacak ve çok basit gelecek. Bahsettiğim mentala girdiğinde kısa sürede çok oyun kazandığını göreceksin.

Şu oyun hiç ilgilimi çekmedi. Nasıl oynuyorsunuz gerçekten ?

Bana kalırsa oyun çok eğlenceli fakat çoğu insan Solo Q oynadığı için, doğru düzgün iletişim kuramadığı diğer insanlar ile birlikte oynamak zorunda kalıyor. Bu sebeple oyun biraz kötüye gittiğinde maç stresli bir hal alıyor.

Örneğin ben mid lane Yasuo, Akali main birisiyim, maçta ilk başta karşı Jungle direkt bana focus atar. Hiç şaşmaz yani, bu sebeple 1 kez ölürsem eğer takım direkt aşırı şekilde olumsuz konuşmaya başlıyor. Eğer özellikle Yasuo almışsam.

Demem o ki aslında oyuncular birbirlerine karşı tutumundan dolayı oyundan zevk alamıyor. Biraz rahat olup güzel bir iletişim kursalar kaybetseler bile oyundan zevk alırlar. Eğer takımındaki bir kişi bile isteye "Feed" yapmıyorsa ona kızacak bir şeyin yok maalesef.

Lol sağlığa ve psikolojiye zararlıdır eğer her şeyiniz planlıysa bence bırakmanızda sorun yok.

Ciddi manada dengesiz oyun. Üstüne Türkiye sunucusunun çoluk, çocuk, dengesiz, maymundan bozma tiplerle dolu olması oyunu oynanmaz hâle getiriyor. Bırakalı 6 ay falan oldu. Oynayacak oyun bulamadığım için yüklesem mi diyorum ben de. Yüklersem günde maksimum 2 oyun oynama limiti koyacağım kendime.

Böyle hissetmenin sebebi başkalarının kötü oynadığını gördüğünde onlara karşı hissettiğin duygular. Bu yüzden sen kendin kötü oynadığında başkalarına karşı düşündüğün şeylerin kendin için geçerli olduğunu ve başka insanların sana böyle düşünmekte haklı olduğunu düşünüyorsun. Bu kafadan çık. Oyunu bu kadar takma ve kendini geliştirmek için oyna. Kendi hatalarını bil ve geliştir ve takımının hatlarını da gör kendine yüklenme. Ben Dia 1 peakim (Şuan Dia 2yim) ve geçen soraka top lane e karşı feedi çaktım. Olabiliyor bazen kafa oyunda olmuyor, oynayasın çok gelmiyor yada direk kötü oynuyorsun.

Herkes bi lose streak alıyor ara sıra (geçen sezon master olan arkadaşım bu sezon dia 1 den plat 2 ye düştü ve hala plat :D). Sen kafana göre takıl oynamaya devam et. Lig kasma mentali her zaman gelmez. Çok lig kasasın olmadığı zamanlar çok fazla oyun atma ve çok abartılı şekilde oynama (tabi oyunuda tamamen salma). O mentale girdiğin zaman deli gibi oyun sapamla görücen çoğu win olacak ve çok basit gelecek. Bahsettiğim mentala girdiğinde kısa sürede çok oyun kazandığını göreceksin.
Hacı her daim kasasım var ama Kindred ile olmuyor ya. Çok zorlanıyorum ve en ufak hatada oyun gidiyor. Diğer charlar ilgimi hiç çekmiyor ama her daim fırsatları oluyor.

Oyuna yeni başlayanlar bile Kindred oynayan beni rahatlıkla kesebiliyor. Başka karakter sevmiyorum ve elmasa olmak istiyorum ama hal böyleyken de kendimi aşırı derecede yeteneksiz insan olarak görüyorum ve 2 gündür istemci yüzünden de 50 lp kesildi. Seçim ekranına almıyor diye ceza yedim hep.

Hal böyleyken oyunu bırakmalı mıyım?

Bıraktığımdan beri ruh sağlığım daha iyiye gidiyor:) şaka bir yana Kindred oynamadım ama oynayan arkadaşlarımın bu yönde bir şikayeti yok sorun sende mi acaba dostum.

Oynadığın karakter hem risk gerektiriyor hem de cezalandırması kolay da ondan. Yapacak bir şey yok karakterin bu olayında gelişmeye odaklanacaksın. Bu süreçte ligin düşük kalması normal hatta senin için avantaj. Çok cezalandırmayı bilmeyen insanlara karşı eğitim yapmış olursun kendini geliştirirsin. İleride daha da üstüne gelebilirler. Ama tr elmasta sanmıyorum yine çok fazla üstüne oynayacaklarını. Masterda falan başlarlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı