LSFG için 2. ekran kartı önerisi

Xilvo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CASE: Phanteks P360X | CPU: Ryzen 7 3700x | GPU: Asus Dual 2060 6GB OC | MB: Asus Prime B450 M-K | PSU: FSP Hydro K 600 80+ Bronze | RAM: Corsair Vengeance LPX 16+8(24) GB 3200 MHz CL16 | SSD: XPG Spectrix S40G 500GB | CPU COOLER: COOLER MASTER HYPER 212 BLACK X DUO | CASE FANS: Arctic P12(3x), ThermalTake TT1225(2x)
Steam'den LSFG programını zamanında satın almıştım. TLOU part 2 oynarken 40 50 60 FPS arası alıyorum. Çok yüksek ile yüksek ayarlar arasında bir ayarla oynuyorum. FSR3 Frame Generation açtığımda oyun sanki 60 FPS'den 30 FPS düşmüş gibi oluyor FPS 100'ün üstüne çıkıyor ama görüntü kasıyor. LSFG açtığımdada 60 FPS'den 35 FPS'ye düşüyor sanal kareler çok göze batıyor bu sefer de. İnternette araştırdığıma göre 2. bir GPU ile bu sorunun üstesinden gelinebiliyormuş yani sadece kare üretimini üstlenecek bir GPU daha olacak sistemde. Kendim 1050 veya RX 550 570 falan almayı planlıyorum 2. elden ama şöyle bir pürüz var. Anakartım ASUS Prime B450M K tek PCI-e X16 girişi var. Ben de PCI-e X1 girişlerinden birine dönüştürücü ile takmayı planlıyorum. Performanstan kayıp olacağını biliyorum ama zaten sadece kare üretimi için kullanacağım sizce bir sorun olur mu? Veya direkt Ryzen 7 3700X işlemcimi 5700G'ye CPU'daki dahili grafiği kullanacağım, falan yükselteceğim. Ama daha pahalıya patlayacak benim için. Sizce ne yapmalıyım?

RX 6500XT 2. ekran kartı olarak Lossless Scaling için güzel olabilir. Hatta bir video vardı burada bu ekran kartı %96 civarı kullanıyordu sırf Lossless Scaling için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 6500XT 2. ekran kartı olarak Lossless Scaling için güzel olabilir. Hatta bir video vardı burada bu ekran kartı %96 civarı kullanıyordu sırf Lossless Scaling için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

fakat bu 4k için yapılmış bir video ben 1080p de oynayacağım. ve bikaç tane yabancı forumda görmüştüm dahili grafik ile sorunsuz çalışıyormuş. benim merak ettiğim konu pcie x1 portunu kullanırsam gecikme veya ana ekran kartımı darboğaza sokabilcek bir sorun oluşturur mu?

1744815095503.png

attığınız videoda sizin dediğiniz konuya değiniyor kartı max %4'de kullanıyor.

fakat bu 4k için yapılmış bir video ben 1080p de oynayacağım. ve bikaç tane yabancı forumda görmüştüm dahili grafik ile sorunsuz çalışıyormuş. benim merak ettiğim konu pcie x1 portunu kullanırsam gecikme veya ana ekran kartımı darboğaza sokabilcek bir sorun oluşturur mu?

Eki Görüntüle 2471281
attığınız videoda sizin dediğiniz konuya değiniyor kartı max %4'de kullanıyor.
PCIe x1 ile bağlanacak kart (1050, RX 550 vb.) çok sınırlı bant genişliğine sahip olacak. Ama eğer sadece FG işinde kullanılacaksa bu büyük bir sorun olmayabilir. Ama net bir şey söyleyemiyorum bu konu hakkında. Bunu yabancı forumlarda deneyen garanti çalıştığını söyleyebilen birisi varsa anca öyle güvenilip yapılabilir.

Fakat bu 4K için yapılmış bir video ben 1080p de oynayacağım. Ve birkaç tane yabancı forumda görmüştüm dahili grafik ile sorunsuz çalışıyormuş. Benim merak ettiğim konu PCI-e X1 portunu kullanırsam gecikme veya ana ekran kartımı darboğaza sokabilecek bir sorun oluşturur mu?

Eki Görüntüle 2471281
Attığınız videoda sizin dediğiniz konuya değiniyor kartı Max %4'te kullanıyor.

1744815477368.png

Videonun devamını izle hocam.

PCIe x1 ile bağlanacak kart (1050, RX 550 vb.) çok sınırlı bant genişliğine sahip olacak. Ama eğer sadece FG işinde kullanılacaksa bu büyük bir sorun olmayabilir. Ama net bir şey söyleyemiyorum bu konu hakkında. Bunu yabancı forumlarda deneyen garanti çalıştığını söyleyebilen birisi varsa anca öyle güvenilip yapılabilir.

Eki Görüntüle 2471296

Videonun devamını izle hocam.
gpu nun tamamını kullanması normal bişey değil mi hocam. benim bildiğim en ufak bir render işi için gpu hep tamamını kullanmaya programlanmıştır.

yabancı forumlara tekrar bakacağım

GPU'nun tamamını kullanması normal bir şey değil mi hocam. Benim bildiğim en ufak bir render işi için GPU hep tamamını kullanmaya programlanmıştır.

Yabancı forumlara tekrar bakacağım.

Hocam videoyu biraz detaylı inceledimde senin fotoğraftaki kısmada baktım orada Lossless Scaling 7800XT'yi kullandıgı için RX 6500XT de %1 olark gözükmüş GPU. Çünkü ana FPS 57'den 51-52'ye düşüp 2X FPS'i arttırmış. Normalde RX 6500 XT ten Lossless Scaling'i çalıştırsa ana FPS düşmeden 2X yapması lazımdı.

Hocam videoyu biraz detaylı inceledimde senin fotoğraftaki kısmada baktım orada Lossless Scaling 7800XT'yi kullandıgı için RX 6500XT de %1 olark gözükmüş GPU. Çünkü ana FPS 57'den 51-52'ye düşüp 2X FPS'i arttırmış. Normalde RX 6500 XT ten Lossless Scaling'i çalıştırsa ana FPS düşmeden 2X yapması lazımdı.
doğru hocam dikkat etmedim. biraz araştırdığımda biraz iyi bir gpu lazımmış 1050 gibi kartları önermiyorlar dahili grafikdede benim anakart max 60hz destekliyor o yüzden bi anlamı olmuyacak. ben en iyisi şu fsr3 frame generation a bi çözüm bulmalıyım ama araştırmama rağmen internette bununla alakalı çok az girdi var ve hepsi çözümsüz.

Doğru hocam dikkat etmedim. Biraz araştırdığımda biraz iyi bir GPU lazımmış 1050 gibi kartları önermiyorlar dahili grafikdede benim anakart Max 60Hz destekliyor o yüzden bir anlamı olmayacak. Ben en iyisi şu FSR3 Frame Generation'a bir çözüm bulmalıyım ama araştırmama rağmen internette bununla alakalı çok az girdi var ve hepsi çözümsüz.

NVIDIA'nın framegen i kadar iyi olmuyor maalesef.

NVIDIA'nın framegen i kadar iyi olmuyor maalesef.

sorun görüntüde değil hocam fg yi açınca daha çok kasıyor. şimdi optiscaler diye bir mod indirdim birde öyle test edicem.

Sorun görüntüde değil hocam fg yi açınca daha çok kasıyor. Şimdi optiscaler diye bir mod indirdim bir de öyle test edeceğim.

Fg ve FSR 4 de kullanılıyormuş sanırım bu mod ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı