Lucid rüya gerçek mi?

Neden sonuç ilişkisi yok. Bir senaryo gibi ilerliyor. Sanki bende bazen doğaçlama yapıyorum gibi oluyor. Rüyada olduğumu anlayıp korktuğum oldu ama o esnada kabus gördüğüm için oldu.
Ben küçükken eğer kabus gördüğüm esnada rüyada olduğumu anlarsam cesaret geliyordu yaratığın üstüne gidiyordum çok sarıyordu sonra uyanıyordum tabii.

Hocam ben de ara sıra görüyorum bu tarz rüyalar tamamen istemsiz oluyor istediğin zaman elde etme diye bir şey var mı bilmiyorum ancak rüyada olduğunuzu anladığınızda işler ilginçleşiyor.

Hocam aslında bunun mantıklı bir açıklaması olabilir. Anılar beyin tarafından anlık algılara veya travmalara bağlı olarak manipüle edilmeye çok açıklar. Yani siz o olayı yaşadıktan sonra beyniniz bunu daha önce görmüşsünüz gibi hissettirebilir buna inandırabilir bile. İkinci ihtimal de şu: Gün içinde maruz kaldığınız durumlar veya uzun zamandır süre gelen olgular rüyanızda farklı farklı olasılık varyasyonları olarak yapay bir gelecek şeklinde beyninizde yer edinebilir ve bu sefer teknik olarak gerçekten geleceği görmüş olursunuz ama o olayın çoğu varyasyonunu da görmüştünüz başka bir şey olsa yine onu görmüştüm diye sanabilirsiniz. Ya da son olasılık gerçekten geleceği görmüşsünüzdür uzay-zaman falan bükülmüştür :D
Hocam bu eskiden 1-2 defa tekrar etti yani hiç bilmediğim şeyleri bildim.

Hocam onu bunu boş verinde önceki konuda sormuştunuz ,siz ne türünde yazıyordunuz bir de Dexter çok sağlam dizi son sezondayım keşke hiç bitmese.
Hocam annesini kaybetmiş bir kızın hikayesini yazıyorum biraz dexter esinlendim. Dexter cidden çok sağlam dizi her bir bölümü farklı felsefeye örnek olacak cinsten.

Hocam annesini kaybetmiş bir kızın hikayesini yazıyorum biraz dexter esinlendim. Dexter cidden çok sağlam dizi her bir bölümü farklı felsefeye örnek olacak cinsten.
Güzel hocam başarılar kolay gelsin ben de bir roman üzerinde çalışıyorum ama çok zor bir iş her şeyi iyi kurgulamak lazım bütünlük için. Bu arada harbiden Dexter dizisinin en sevdiğim yanı her bölümden anlamı yoğun bir şeyler çıkarılabilmesi, bunun daha sığ versiyonunu yapan Lucifer dizisi de konu olarak alakasız olsa da benzerlik taşıyor ama çok çok daha arkaplanda onu da izlemişsindir muhtemelen ama izlemediysen öneririm.

Güzel hocam başarılar kolay gelsin ben de bir roman üzerinde çalışıyorum ama çok zor bir iş her şeyi iyi kurgulamak lazım bütünlük için. Bu arada harbiden Dexter dizisinin en sevdiğim yanı her bölümden anlamı yoğun bir şeyler çıkarılabilmesi, bunun daha sığ versiyonunu yapan Lucifer dizisi de konu olarak alakasız olsa da benzerlik taşıyor ama çok çok daha arkaplanda onu da izlemişsindir muhtemelen ama izlemediysen öneririm.
Size de başarılar hocam aynı şekilde romanın mantık bütüne uyması için bütün detayları araştırmam gerekiyor aslında şu an kompozisyon kısmından daha hikayeyi oluşturuyorum. Öneriniz için de teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı