M.2 Sata vs M.2 PCI-E NVMe SSD Uyumluluk

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar.

Laptopuma M.2 sata alacağım fakat aklım karıştı.

M.2 Sata ile M.2 PCI-E NVMe SSD her ikisinin girişleri farklı altta linkte görebilirsiniz.

https://www.ramcity.com.au/assets/images/m.2-connectors-m-b.jpg

Bir yerde aynı yuvaya uyduklarını sadece PCI-E NVMe'nin daha hızlı çalıştığına dair yazı okudum.

Emin olmak istiyorum şuanda sipariş vermem gerekiyor arkadaşlar acil bilgi lazım.

Laptopumda M.2 PCI-E Gen3 x4 SSD(NMVe) opsiyonel yazıyor.

Ama benim almak istediğim ;

Samsung MZ-N5E250BW 850 EVO M.2 250GB SSD 540Mb/500Mb | sanalmarketim

Aldığım laptop ;

MSI Global

Almak istediğim M.2 SSD ise;

Samsung MZ-N5E250BW 850 EVO M.2 250GB SSD 540Mb/500Mb | sanalmarketim

Son düzenleyen: Moderatör:
NVMe ürünler PCI-e üzerinden aktarım yapıyor, SAmsung'un bazı ürünleri 2GB'ın üzerinde aktarım yapabiliyor, SATA ürünlerde bu limit SATA 3.0 hızı ile sınırlı yani dörtte biri civarında.

Tamam onu biliyorum da ikisinin girişleri farklı olmasına rağmen aynı slotta çalışıp çalışmadıkları :(

Çalışan örnekleri mevcut

Hocam DH'de ki mesajlaştığımız arkadaş sensin sanırım konuda :) Cevabı orada verdim buraya da vereyim.

M.2 Sata SSD ve M.2 PCIE aynı yuvaya sahip yani hangisini takarsanız takın çalışıyor.

PCIE modeli sadece okuma yazma hızı kat kat fazla hepsi bu :)

Yeni
merhaba ,
samsung 950 pro ssd yeni taktım bilgisayarıma ve bios güncellemesi dahil serviste yapıldı ancak bilgisayarım bir süre sonra kendilginden kapanıyor lütfen acil yardımcı olurmusunuz​

Merhaba Arkadaşlar:

Laptop:
Toshiba satellite Radius L40W-C1959

Kullandığım ssd şu:

ssd.jpeg

Yuvası şudur:
Yuva.jpeg

Almak istediğim SSD:
Samsung PM981a SSD (MZVLB512HBJQ)

Uyarmı Benim Laptop İçin?
NVMe desteği varmı vilmiyorum?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı