Çözüldü M.2 SSD, BIOS Boot Priority kısmında gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SpRAY*

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance 2x8 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Western Digital SN750 Black 250GB
Ekran kartı
AMD Radeon RX6600
Anakart
MSI B550M PRO-VDH
İşlemci
AMD Ryzen 3 4300GE
Tekrardan merhaba gün geçmiyor ki başıma yeni bi sorun gelmesin. Dün bilgisayarımı her gün olduğu gibi çalıştırdım nadiren olur AMD Software açılmaz sistemi yeniden başlattığımda açılır, bilgisayarı yeniden başlattım ve ne olduysa açılmadı siyah ekranda kaldı işte her şey o zaman başladı. BIOS'a girdiğimde M.2 SSD gözüküyor fakat BOOT kısmına geldiğimde içinde Windows bile olmayan bi HDD diskim gözükürken M.2 SSD gözükmüyor, BOOT olarak içinde windows bile olmayan disk ile sistemi çalıştırmaya çalışırsam 10-15dk anakartın logo ekranında bekledikten sonra M.2 SSD'li Windows açılıyor. Yani bilgisayarı açmak için 15 dakika bekliyorum çok komik.
Bu sorunu çözmek için bir kaç şey denedim:

-Ekran kartını sökmek
-M.2 SSD'yi söküp geri takmak
-Diğer 2 harddiskimi söküp sistemi çalıştırmak
-M.2 SSD'ye format atmak
-BIOS'tan M.2 SSD'yi NVMe Self Test ile bi sorun olup olmadığını test etmek (Bir sorun çıkmadı)
-UEFI modu CSM moda geçirip boot etmeye çalışmak
CSM modunda M.2 SSD boot kısmında gözüküyor fakat Windows Boot Manager olarak değil, yinede bu şekilde M.2'yi priority 1'e getirip boot etmeye çalışırsam Windows onarma moduna geçiyor fakat sonrasında "Windows bu aygıtı onaramadı" diyor hiç bi işe yaramıyor.

Daha ne yapacağımı bilmiyorum. PC parçalarımı altta bıraktım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

@Recep Baltaş Biliyorum öyle her gelen geçene yardım edemezsiniz ama yine de belki görürsünüz.

@Emin Çıtak @Ali Güngör

SORUN ÇÖZÜLDÜ: Arkadaşlar bir diskim sorunlu olduğu için sistemin açılması 10-15dk sürüyormuş bunu o diski çıkartarak anladım o disk olmadan normal hızda açıldı 2. olarak diğer harddiskim olmadan sistem açılmıyordu onun çözümü ise bu konuda: Çözüm: Windows "EFI sistem bölümü"nün yanlış diske kurulması

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı