M2 SSD Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Silinen üye 294212
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.516
S

Silinen üye 294212

Ziyaretçi
İmzamda yer alan sistemim için M2 SSD disk almayı düşünüyorum. Ancak hangisini almak konusunda tavsiyelerinize ve desteğinize ihtiyacım var. Aradaki farkları neler siz olsanız hangisi tercih ederdiniz. Birde anakartım sanırım Gen.4 PCIe destekliyor gibi görünüyor. (1 x PCIe 2.0 x16 slot (PCI_E4, supports x4 mode) Bu konuda emin değilim.

Aşağıda ki ürünlerden hangisi tercih etmeliyim. Soğutma ve okuma/yazma performansı önceliğim direkt Windows 10'u bu disk üzerine kuracağım.

İmzamda yer alan sistemim için M2 SSD disk almayı düşünüyorum. Ancak hangisini almak konusunda tavsiyelerinize ve desteğinize ihtiyacım var. Aradaki farkları neler siz olsanız hangisi tercih ederdiniz. Birde anakartım sanırım Gen.4 PCIe destekliyor gibi görünüyor. (1 x PCIe 2.0 x16 slot (PCI_E4, supports x4 mode) Bu konuda emin değilim.

Aşağıda ki ürünlerden hangisi tercih etmeliyim. Soğutma ve okuma/yazma performansı önceliğim direkt Windows 10'u bu disk üzerine kuracağım.

970 Pro olan model dayanıklılık olarak bunlardan kat kat iyi. Technopat da SATA olanını test etmişti bilenler bilir 😀

970 Evo ve Corsair olan ise hız olarak neredeyse aynılar ama ömürleri Pro modelden daha kısa. PCI 4.0 olan ise anakartın PCI 4 desteklemediği için orada yazandan daha düşük hız verecektir. O yüzden ona fazladan para vermeye değmeyecektir.

1 TB olan modellerin en ucuz satan mağazaları bu şekilde görünüyor. Evo olan fiyat olarak daha cazip gibi Evo Plus ile Pro arasında kaldım.

1 TB olan modellerin en ucuz satan mağazaları bu şekilde görünüyor. Evo olan fiyat olarak daha cazip gibi Evo Plus ile Pro arasında kaldım.
Aralarında tam olarak iki kat ömür farkı var.
Biri 600TBW garanti ediyor biri 1200TBW ve ikisi de bu değerleri aşmadığın sürece 5 sene garantili.

Bu üründe karar kıldım ilgili mağazadan çok kez ürün almıştım. Bana gelişi 1500 tl olacak ancak araştırmalarıma göre Gen3 klasmanında Pro'dan sonra 2. sırada geliyor.

841 TL Günün fırsatı olarak şuna da bir bakın:
Bunu asla önermem. Ön belleği bile yok ve ömrü çok kısa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı