Çözüldü PCIe yuvasına M2 SSD adaptörü takılırsa kullanılacak M2 SSD'nin performansı nasıl olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seha Avunduk

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
herhangi bir M2 SSD
Anakart
B650M-P
Sevgili abilerim, ablalarım, kardeşlerim; benim B650M-P anakartımda 4 sata + 1 M2 SSD girişi bulunmakta ve ben bunların hepsini halihazırda kullanmaktayım ama yeni bir M2 SSD daha alıp kullanmak istiyorum. Boştaki PCIe girişlerinden birine adaptör takarak bunu yapabileceğimi biliyorum fakat bu adaptörler ne düzeyde performans veriyor o konuda hiçbir bilgim olmadığı gibi internette de herhangi bir yerde bulamadım. Yani uzun lafın kısası sizce yeni bir M2 SSD ve adaptör alıp kullanmalı mıyım? Kullanacak olursam da herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım?
kv.png

Sevgili abilerim, ablalarım, kardeşlerim; benim B650M-P anakartımda 4 sata + 1 M2 SSD girişi bulunmakta ve ben bunların hepsini halihazırda kullanmaktayım ama yeni bir M2 SSD daha alıp kullanmak istiyorum. Boştaki PCIe girişlerinden birine adaptör takarak bunu yapabileceğimi biliyorum fakat bu adaptörler ne düzeyde performans veriyor o konuda hiçbir bilgim olmadığı gibi internette de herhangi bir yerde bulamadım. Yani uzun lafın kısası sizce yeni bir M2 SSD ve adaptör alıp kullanmalı mıyım? Kullanacak olursam da herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım?
kv.png
Çok özür dileyerek ekran kartımın altındaki diğer M2 SSD yuvasını görmediğimi ve ismini belirtmek istemediğim bir siteden anakartımın özelliklerine bakıp 1 tane M2 slotu yazdığını gördüğümü belirtmek istiyorum. 😅

Yine de sonradan ekleme yapacağım zaman bana lazım olacağı için konuyu burada tutmak istiyorum. Cevap gelirse benim durumumda olan arkadaşlara da yardımımız dokunmuş olur.

Son düzenleme:
Çözüm
Attığınız görselde 2 tane M.2 yuvası bulunuyor, onu neden kullanmıyorsunuz?

PCI-e kart ile SSD takarsanız performans kaybı olacağını düşünmüyorum sonuç olarak aynı arayüz, M.2 SSD'ler de PCI-e X2 ya da X4 arayüzünü kullanıyor, anakarttaki X1 slota taktığınız için belki performans kaybı olabilir ya da çalışmama durumu olabilir.
Attığınız görselde 2 tane M.2 yuvası bulunuyor, onu neden kullanmıyorsunuz?

PCI-e kart ile SSD takarsanız performans kaybı olacağını düşünmüyorum sonuç olarak aynı arayüz, M.2 SSD'ler de PCI-e X2 ya da X4 arayüzünü kullanıyor, anakarttaki X1 slota taktığınız için belki performans kaybı olabilir ya da çalışmama durumu olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Attığınız görselde 2 tane m.2 yuvası bulunuyor, onu neden kullanmıyorsunuz?

PCi-e kart ile ssd takarsanız performans kaybı olacağını düşünmüyorum sonuç olarak aynı arayüz, m.2 ssdler de pcie x2 yada x4 arayüzünü kullanıyor, anakarttaki x1 slota taktığınız için belki performans kaybı olabilir yada çalışmama durumu olabilir.
M2 SSD yuvalarından biri ekran kartım tarafından kapatıldığı için gözümle onu görmemişim. Yukarıda da belirttiğim gibi sırf anakart girişlerine bakmak için saçma sapan bir siteye girdim ve 1 yuva yazdığını gördüm. Sonradan görsele bakarken fark ettim ben de. Yine de yukarıda belirttiğim gibi sonradan bir ekleme yapacağım zaman yine lazım olacak o yüzden cevapladığınız için teşekkür ederim. 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı