Maaş ödendikten sonra işten çıkılabilir mi?

samet4747

Hectopat
19 Haziran'da yani pazartesi başlayacağım bir iş var, maaş 5 Temmuz'da ödenecek yani işe başladıktan 16 gün sonra. Ben maaş ödenince işten çıkarsam ne olur?

İşverene sorarsa 2 hafta için mi gireceksin der gönderir. Maaşı aldıktan sonra kafe tarzı yerlerse memelekete gideceğiz tarzı bir şeyler dersin çıkarsın. Sonuçta maaşı almışsın kimse seni zorla tutamaz. Sözleşme falan imzaladıysanız orası ayrı.

Zorla mı tutacak hocam sözleşme olsa ne? Benim merak ettiğim şu, maaşın yarısını ver falan der mi?

Zorla mı tutacak hocam sözleşme olsa ne? Benim merak ettiğim şu, maaşın yarısını ver falan der mi?
Onu konuşmanız lazım. 5 temmuz'da ben yarım maaş alacak mıyım para ihtiyacım var de. Eğer sana 1.5 ay sonra yani ağustos başında maaş vereyim derse girmezsin. Eğer yarım maaşı 5 temmuz'da vercem derse girersin.

İşkur aracılığıyla girdiyseniz İşkur'dan banlanırsınız bir süreliğine. Onun dışında kurumsal bir firmaysa ve herkesin ücreti aynı gün yatıyorsa size çalıştığınız günler kadar maaş yatırılır.
Maaş günü asgari ücretin yarısı civarlarında maaşınız yatar. Ama siz çekinmeyin, maaş gününden 2 gün önce işten çıkmak istediğinizi, 2 gün daha çalışabileceğinizi söyleyin. Maaş günü birden ''ben gelmiyorum hadi eyvallah'' derseniz ayıp olur. İşletmeyi zor durumda bırakmış olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı