Mac Bilgisayar tavsiyesi

qodexTr07

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şimdi bilgisayar almak istiyorum bunun hakkında bilgi almak için konuyu actim.

Lise 2. Sınıf Bilişim Teknolojileri öğrencisiyim ve lise 3. sınıfta WEB Programcılığı secicegim ve üniversitede de yazilim düşünüyorum.

1-) İlk sorum, bu mac PC'lerin bana yarari mi olur zarari mi ve de neden bu kadar pahalı? Mesela 5bin TL'lik bir mac'in özellikleri x kadarsa normal bir laptopun 2x kadar masaustunun ise 3x kadar. Hadi masa üstü ile laptop arasında bu kadar fark olur da laptop ile mac arasında neden bu kadar fark var? Biz marka mi satin almış oluyoruz ?

2-)Bana mac onerir misiniz veya iMac. Imac bana çok çekici geliyor.

3-) Profesyonel bir şekilde oyun düşünmüyorum ancak canım sıkıldıgi taktirde CS:GO, LoL gibi oyunlara girmek isterim ama kesinlikle çalışırken bir kasma donma istemem.

Apple metası çok farklıdır. Bazı insanlar Mac dışındaki bilgisayarlardan nefret eder. Fan boyluktan bahsetmiyorum. Kullanım ve stabilite konusunda Apple çok başarılı olsa da pahalı. Ama alınır mı? Tabiki de alınır. Mac beğenmeyenler ise oyun bilgisayarı gibi düşünüp ona göre yorum yapanlar genelde. Halbuki Mac'lerden çok iyi render (mobil), tasarım, yazılım bilgisayarı olur. Örneğin bir video editlemesi PC'lerde işlemciye göre değişmekle birlikte görece uzun sürer. Oysa Mac'te tam tersi kısa sürer.
Masaüstü Mac istersen iMac yerine Mac mini almanı tavsiye ederim. SSD bulunan modelini alırsan daha sağlıklı olur.
Aklına takılan bir soru olursa sorabilirsin. Uzun süredir çok sayıda modelini ilk elden test ettim.

Cevap veremediğim için üzgünüm, foruma yeni katıldım yazım yanlışı yapmışım, ceza aldığım için cevap veremedim.
Bütçem aşağı yukarı 5000 TL. Ve de konu düzenlenirken yanlış düzenlenmiş aslında ben Mac önerisi istemedim bana Mac uygun olur mu diye sordum ve Bilgisayar önerisi istedim yani konuda belirtmiş olduğum şartlarda benim nasıl bir bilgisayar almam lazım. Mesela ekran kartı önemli değil RAM'ler daha iyi olması lazım SSD yüksek olması lazım gibi veya direk Bilgisayar ismi veya link atılabiliyor ise linki.

Şuanda eskiden almış olduğum bir monitör var çok iyi değildir sanırım zaten çok iyi bir monitöre ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum yapacağım işlere baktığımız taktirde.
Monitörünüz 1080P ise işinizi görecektir.
İhtiyacınızın daha fazlasını görebilecek bir sistem;

Adsız.jpg

Monitörünüz 1080P ise işinizi görecektir.
İhtiyacınızın daha fazlasını görebilecek bir sistem;

Eki Görüntüle 210897
Teşekkür ederim. Buna ek olarak bir de monitör önerir misin. Birde bir sorum daha var oyuncu bilgisayarlarında genellikle i5 işlemci fazlası ile yetiyor deniyor. Bize bilişim hocamız bilgisayar almak isteyen var ise mutlaka i7 almanızı öneriyorum dedi bunun sebebi nedir ?

Teşekkür ederim. Buna ek olarak bir de monitör önerir misin. Birde bir sorum daha var oyuncu bilgisayarlarında genellikle i5 işlemci fazlası ile yetiyor deniyor. Bize bilişim hocamız bilgisayar almak isteyen var ise mutlaka i7 almanızı öneriyorum dedi bunun sebebi nedir ?
Bu sisteme yakışır monitör: ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör
İ7 çok güçlü hızlı bir işlemcidir, bu yüzden tavsiye etmiştir. (y) Oyuncu bilgisayarlarında ekran kartına önem veriliyor, bütçe fazla değilse i5 koyuluyor. Günümüz oyunları içinde i5 yeterli seviyede.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı