Mac mi Windows mu?

Şu anlık hiçbir deneyimim yok fakat Python ile basitten başlayıp sonrasında diğer dillerden devam etmek istiyorum. Ana hedef oyunlar üzerinde çalışmak tabii :D

Mac'in Unity performansının Windows'tan daha iyi olduğunu duymuştum. Oyun tasarımı içinse Windows.
İlk olarak Python ile başlayım mantığı pek doğru bir mantık değil. Oyun yapabilmeniz için C++ bilmeniz gerekmekte.
Android uygulamasını Windows üzerinden yazabilirsiniz. iOS uygulaması için her türlü MacBook gerekiyor.

İşletim sistemi olarak Windows vs MacOS uzun uzun tartışılır ama notebooklardan bahsediyorsak tartışmasız M işlemcili MacBook en iyisi.

Notebooku kendisi olarak kullanmaktan bahsediyorsak (yani kendi klavyesi, ve touchpadi ile) MacOS, MacBook klavyesi ve özellikle trackpadinin işletim sistemiyle uyumu daha iyi yine.

Malzeme kalitesi olarak (f/p olarak da) MBP'lar çok daha iyi durumdalar.
Teşekkür ederim, sizce 256gb SSD mi almam daha mantıklı olur yoksa 512gb mı? İleride değiştirme şansım olmadığı için kararsızım.

Mac'in Unity performansının Windows'tan daha iyi olduğunu duymuştum. Oyun tasarımı içinse Windows.
İlk olarak Python ile başlayım mantığı pek doğru bir mantık değil. Oyun yapabilmeniz için C++ bilmeniz gerekmekte.
Android uygulamasını Windows üzerinden yazabilirsiniz. iOS uygulaması için her türlü MacBook gerekiyor.
C++ ve C# kullanıldığını biliyorum fakat direkt olarak oyunlardan başlamayacağım. En azından fikir sahibi olmak ve işin içine biraz girmek için Python mantıklı bence, ayrıca basit bir dil. Bir sorum olacak, uzun vadeli kullanmak istediğimden dolayı hazır almışken 256gb SSD mi almalıyım yoksa 512gb mI?

Teşekkür ederim, sizce 256 GB SSD mi almam daha mantıklı olur yoksa 512 GB mı? İleride değiştirme şansım olmadığı için kararsızım.

C++ ve C# kullanıldığını biliyorum fakat direkt olarak oyunlardan başlamayacağım. En azından fikir sahibi olmak ve işin içine biraz girmek için Python mantıklı bence, ayrıca basit bir dil. Bir sorum olacak, uzun vadeli kullanmak istediğimden dolayı hazır almışken 256 GB SSD mi almalıyım yoksa 512 GB mı?

256 GB SSD'li MacBook konfigürasyonu sıkıntılı olabiliyor 512'ye göre. (hem hız açısından da) bu yüzden 512 GB olanı tercih edin.

İşletim sistemi olarak Windows vs MacOS uzun uzun tartışılır ama notebooklardan bahsediyorsak tartışmasız M işlemcili MacBook en iyisi.

Notebooku kendisi olarak kullanmaktan bahsediyorsak (yani kendi klavyesi, ve touchpadi ile) MacOS, MacBook klavyesi ve özellikle trackpadinin işletim sistemiyle uyumu daha iyi yine.

Malzeme kalitesi olarak (f/p olarak da) MBP'lar çok daha iyi durumdalar.
Macbook Pro hazır almışken 13 inch almak gereksiz diye düşünüyorum, 14 inchler de 42k'dan başlıyor. Verdiğim 42k'ya gerçekten değer mi diye düşünüyorum, günümüzde teknoloji hızla değişiyor sonuçta. Yani beni en az üniversite 3. sınıfa kadar götürmesini istiyorum 42k verdiğim bir şeyden, bu mümkün müdür?

MacBook Pro hazır almışken 13 inch almak gereksiz diye düşünüyorum, 14 inchler de 42K'den başlıyor. Verdiğim 42K'ya gerçekten değer mi diye düşünüyorum, günümüzde teknoloji hızla değişiyor sonuçta. Yani beni en az üniversite 3. sınıfa kadar götürmesini istiyorum 42K verdiğim bir şeyden, bu mümkün müdür?

Bu yıl yeni M.2 Pro işlemcili Mac'ler bekleniyor. Fiyatı daha fazla olabilir tabii ki de fakat 13 inch MacBook'lar o kadar küçük gelmiyor bir zamandan sonra.

Bu yıl yeni M.2 Pro işlemcili Mac'ler bekleniyor. Fiyatı daha fazla olabilir tabii ki de fakat 13 inch MacBook'lar o kadar küçük gelmiyor bir zamandan sonra.
Anladım. Peki M2 Air 16gb 512 ssd yerine m1 air 16 gb 512 alsam uzun süre kullanmam açısından büyük bir fark olur mu? Aradaki fiyat farkı 5500 küsür lira.

Anladım. Peki M2 Air 16 GB 512 SSD yerine M1 Air 16 GB 512 alsam uzun süre kullanmam açısından büyük bir fark olur mu? Aradaki fiyat farkı 5500 küsur lira.

M2 Air daha güncel bir işlemci ve tasarımı M1 Air'den daha güzel.( bir de MagSafe 3 portu ile şarj oluyor cihaz)
Bunlardan başka bir fark yok.

Teşekkür ederim, sizce 256gb SSD mi almam daha mantıklı olur yoksa 512gb mı? İleride değiştirme şansım olmadığı için kararsızım.
Bu zamanda 256 GB bilgisayar çıkarmak saçmalık ama diğer avantajlarına ve fiyatlarına bakıldığında mantıklı bir tercih.

Macbook Pro hazır almışken 13 inch almak gereksiz diye düşünüyorum, 14 inchler de 42k'dan başlıyor. Verdiğim 42k'ya gerçekten değer mi diye düşünüyorum, günümüzde teknoloji hızla değişiyor sonuçta. Yani beni en az üniversite 3. sınıfa kadar götürmesini istiyorum 42k verdiğim bir şeyden, bu mümkün müdür?
Gayet yeterli olur. Burada yazılım geliştirmek isteyen herkes hepsi fazlasıyla güçlü cihazlar için "yeterli olur mu?" gibi anlamsız sorular soruyorlar. Yazılım geliştiriyorum diyenlerin çoğu çok basit işler yapıyorlar, telefona klavye fare takılsa yapılabilecek şeyler ama pahalı pahalı cihazlar öneriyorlar ilgin şekilde.

Parasını düşünmüyorsanız M1 Max'li 16" MBP alın geçin ama düşünüyorsanız ikinci el bataryası sağlam 13" MBP alın geçin. Yeterli olur mu olmaz mı gibi şeyler düşünmenize gerek yok.

M.2 Pro cidden beklemeye değer mi? M1 Pro almayı düşünüyorum da nasıl desem fiyatlar biliyorsunuz hiç sabit değil. Bu yıl çıkmış olsaydı zorlayıp almayı düşünebilirdim de beklemek ve tarihinin belli olmaması korkutuyor. Her açıdan M1 Pro da çok güçlü gözüküyor zaten. Sizin düşünceniz nedir hocam. Vfx render ve yazılım için kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı