Mac OS X HDMI Ses Devreye Sokma

Toleda'nın rehberi Çok karışık ve zor anlaşılır yazılmış. Defalarca okuyup sonunda Hallettim. Yaptıklarım kısaca şöyle:

1. Önce HDAEnabler yamasını yaptım.
  2. Daha sonra Piker'ın patch li SSDT dosyasını Clover/EFI/ACPI/Patched dosyasına ekledim.
  3. Clover ile config.plist dosyasına ACPI/SSDT Drop key check edip kaydettim.
  4. DPCI Manager ile rebuild Cache ve reboot.
  5. İlk açılışta HDMI sound seçeneği göründü ve sesi LCD TV den aldım.

Ancak bilmediğim bir sebeple sistem kendiliğinden reboot etti. İkinci boot tan sonra herşey yerli yerinde ve çalışmakta. Problem yaşarsam tekrar bildireceğim.

ArslanErdogan arkadaşımızın yönergelerini izleyerek sorunumu çözdüm. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yukarıda anlatılanlardan çok bişey anlamadım kusura bakmayın.
İ5 3570K HD4000 için hangi dosyaları indirmem gerekiyor ve hangi ayarlamaları yapmam gerekiyor.
Yardımcı olabilir misiniz ?

@ArslanErdogan hocam yukarıda anlattığınız şekilde denedim ancak olmadı.
Daha fazla kurcalayıp sistemi çökertmek istemiyorum.
Anakart : ASUS P8Z77 VL-X
İşlemci: İ5 3570K HD4000
Ekran kartım yok. Anakartın üzerinde ki hdmı girişini kullanıyorum. Yani HD4000 için hangi dosyaları indirmem gerekiyor ve hangi ayarlamaları yapmam gerekiyor.

Hocam ilk işlemi yaptım yeniden başlattım şimdi açılmıyor mac.

TCOTdKW.jpg

Bu işlemle alakası yok. NullCPUPowermanagement kurmamışsınız. USB ile boot edin ve Multibeast ile Misc içinden NullcpuPower Kext'yi kurun.

Şimdiye kadar böyle bir ekran ile karşılaşmadım. Dediğim işlemi yaptıktan sonra clover config.plist dosyasında değişiklik oldu. Yeniden başlattım o hatayı aldım.
NullCPUPowermanagement kurup kurmadığımı bilmiyorum. Sizin anlatım yaptığınız şekilde sistemi kurdum. Ve HDMI ses sorunu dışında bir sorun yoktu.
USB ile tekrar açtım ve Daha önceden yedeklediğim clover dosyalarını geri yükledim sorun çözüldü.
Hala NullCPUPowermanagement kurmam gerekiyor mu ?

Cok yararlı yazı olmuş. Aynı makale hd5000 /6000 / 7000 serisi içinde var. Hd5850 kullanıcısıyım. Deneme yapacağım bende buradaki makaleden, amd kart sahipleri deneyip sonuca ulaşanlarda nasıl yaptıklarını paylaşabilirlerse memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba,

Sitede gördüğüm ASUS VivoPC'ye Mac OS X ve Windows 8 Kurulum Rehberi » Technopat videosu üzerine ASUS VC60 Modelinden satın aldım. Üzerine 250GB SSD ve 16GB Ram upgrade'i yaprak videodaki gibi Mavericks 10.9.3 'ü kurdum. Ancak Clover ile sorun yaşadığım için Chameleon ile büyük ölçüde sorunsuz çalıştırabildim. Bluetooth, Wi-Fi dışında tüm donanımları çalıştırdım. HD4000 'i de stabil olarak ancak Inject Intel-ig : 0x01660003 kodu ile çalıştırdım. Ancak bundan sonra HDMI üzerinden ses çıkışı alamıyorum. Normal Speaker out 'dan ses alabiliyorum.
Voodoo Pack'i de güncelledim ancak sorun düzelmedi.
Bugün 10.9.4 'e upgrade ettim. Upgrade 'den sonra ses çalışmadı. Voodoo pack 'i tekrar yükledim ses düzeldi.
HDMI Ses Çıkışı ile ilgili çözüm önerirmisiniz?
Teşekkürler,

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı