sourceforge.net: Pearl Linux / Profile
aklınıza ne gelirse bu tanınmamış sürümde dede var bütün güncel programlar gömülü geliyor ve 3 masa üstü deteği var siz oradan mac efektli olanı seçtinizmi tamam debian tabanlı bide birkaç yönleme istiyor plank ve üst bar gibi plankı ayarladım lakin üst bara fazla müdahale edemedim tam bilen varsa banada yardımcı olsun
Kesinlikle tavsiye ederim. Ubuntu tabanlı bir linux dağıtımıdır, hard disk'te Elementary kuranlar SSD'li windows ile yaklaşık aynı sürede açılıyor diyorlar. Oldukça hızlı, güvenli bir işletim sistemi. Freya yeni çıktığı için sistem içi ufak tefek kararsızlıklar var ama hızlı bir şekilde bu hatalar kapatılıyor. Bu nedenle oldukça kararlı bir işletim sistemi, tavsiye ederim.
Site özünde çince ama sağ üstteki dünya küre şekline tıklayıp ingilizceye çevirebilirsiniz. Türkçe desteği hakkında pek bir bilgim yok ama işletim sistemi olarak güzel diyorlar. Zaten ingilizce de kullansanız, nereye tıkladığınızı, ne yaptığınızı biliyorsunuz. Şu ana kadar hiç türkçe linux kullanmadım misal...