Macaristan GP'si tahminleriniz nelerdir?

Ferrari ve alpineden umutluyum. Ayrıca kızdırılmış bir verstappen günde iki kere hamiltonu biçebilir. Leclerc iyi bir sıralama sonucu alırsa geçiş zor olduğu için podyum belki de galibiyet mücadelesi verebilir.
 
Red Bull'un avucunda görüyorum galibiyeti ve bu yarışta Perez'den de ümitliyim. 1-3 olup şampiyona da Mercedes'le fark açabilirler. Alonso'dan da bir şeyler bekliyorum bu yarışta çünkü Macaristan yarışlarında beklenmedik şeyler olabiliyor. Raikkonen'in 9. olup 2 puan almasını da bekliyorum :D
 
Daha önce uygulanmamış bir ceza değil. Bunu sırf Hamilton yaptığı için demiyorum Verstappen de böyle yapsa bunu derim. Ben her iki pilotun da sempatizanı değilim.
Bunu hiç ima etmedim. Bu temasa (ki Verstappen çarptı diye hep söylüyorum) pit cezası ya da diskalifiye verilseydi, Verstappen'in yaptığı bütün kural ve centilmenlik dışı sürüş tercihlerini ödüllendirmiş olacaklardı. Bu cezayı verirken belli ki öncesindeki 8 virajdaki sürüşlere de bakmışlar. Verstappen o gün çok çirkin bir sürüş yaptı, Hamilton 3 defa bu çirkin tercihlere karşı fren yaparak kazayı engelledi ama arkadaki sürücü hep frene basmak zorundaysa o zaman yarışa pole alarak başlayan sürücüye direkt 25 puanı versinler. Nasıl ki Verstappen kirli sürüşüyle rakibine hem kural dışı hem centilmenlik dışı şekilde frene bastırtmaya uğraşıyor, Hamilton da aynısını tabii ki karşısındakine yapacak. Buna yarış olayı denmesi gerektiren kısmı işte tam da bu. Ya öndeki sürücüye uslu dur kurallara göre yarış diyeceksin ya da arkadaki sürücünün geçmek için inisiyatifi olacak. Bu olayda Hamilton iç çizgide olduğu için ve öncesinden de daha düzlükte centilmenlik dışı sıkıştırmaya maruz kaldığı için bu olay 10 defa olsa hiçbirinde pit cezası verilmez.

"O yarış özelinde" (diğer yarışlar konumuz değil) 10 saniyeden fazlası Verstappen'e "aferin koçum hadi bundan sonra virajda farklı çizgiden gelip her arabanın önünü çapraz kes, düzlükte yanına yaklaşanı duvara sıkıştırmaya çalış, DRS açıp geliyorsa da takla attır" demek olur.

Biliyorsun ki benim de tepkim yarış anında izlerken Hamilton'a pit cezası verilmeliydi diyerek oldu ama yarışın başlarını ve hamleleri kare kare izlediğimde Verstappen'e hem Hamilton hem FIA tarafından sopa gösterilmesi gerekiyordu. Bundan sonra Verstappen aynı pozisyonlarda ne yapacak görelim, Hamilton'ın artık frene basmayacağını biliyor. Tam babasının oğlu, özel centilmenlik dışı hareket dersi falan alıyor herhalde. Agresiflikse Leclerc ve Norris de agresif ama hiç DRS açıp gelen arkadaki rakibinin önünü defalarca kesmek (kesinlikle yasak, diskalifiye edilmesi bile sürpriz olmaz) gibi korkunç bir şey yaptıklarını görmedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı