Mac'lerde performans farkı olmuyor. Sağlığını önemsediğiniz hiçbir pilli cihazı sürekli şarjda kullanmayın.Şarja kullanmak zarar vermez. Hatta tam performans almak için şarjda kullanmak önerilir.
MacBook Air m1'i iyileştirilmiş pil şarjı açıkken şarjda kullanmak bataryaya zarar veriyor mu? Önceki bilgisayarımın bataryası şişmişti şarjda kullanmaktan.
Macbook'larda varmı bilmiyorum ama çoğu laptopta pil sağlığını korumak için%60 - %80 sınırı bulunmakta. O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.Mac'lerde performans farkı olmuyor. Sağlığını önemsediğiniz hiçbir pilli cihazı sürekli şarjda kullanmayın.
Macbook'larda varmı bilmiyorum ama çoğu laptopta pil sağlığını korumak için%60 - %80 sınırı bulunmakta. O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.
Ben firmaların kendi batarya koruma palavralarına pek inanmıyorum
En güzeli hiçbir zaman sıfıra indirmemek, bellimin ve maksimum aralıklarında şarj etmeye çalışmak bence.
Ben kendi laptopumda (HP Omen) %30'a gelince şarja takıyorum %90-95'lerde çekiyorum bazen de tam %100 dolmasına izin veriyorum.
Bende Lenovo IdeaPad var. 1 yıldır %60 ayarı ile kullanıyorum. CMD'den batarya testi yaptığımda durumu gayet iyi olduğunu görüyorum.Ben firmaların kendi batarya koruma palavralarına pek inanmıyorum
En güzeli hiç bir zaman sıfıra indirmemek, belli min ve maks aralıklarında şarj etmeye çalışmak bence.
Ben kendi laptopumda (HP Omen) %30 a gelince şarja takıyorum %90-95 lerde çekiyorum bazen de tam %100 dolmasına izin veriyorum.
Mac'lerin amacı hem şarjda hem de pilde tam performansı vermektir. Yani ister şarjda isterse pilde kullan, kendini sınırlama canın isterse al bilgisayarı koltukta kullan istersede şarjda kullan. Ama önerim hep takılı kalmamasıdır bilgine.
En iyi şarj aralığı %20-%80 arası diye biliyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.