MacBook Air'e çay döküldü

nikefootball

Kilopat
Katılım
4 Mayıs 2014
Mesajlar
117
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Macbook Air M1 cihazımın klavyesinin üstüne dün akşam şekersiz çay döküldü. Hemen ters çevirip müdahale ettim. Şuan kullanımda sıkıntı yok, basışlarda bir hissiyat değişikliği de hissetmiyorum. Ancak içinde su var mı yok mu bilemiyorum. Servise göndersem zaten 2-3 günden önce açma şansı olmaz. Kocaeli'de oturuyorum. Hafta sonu açık yer varsa bizzat gidip göstermek istiyorum. Aksi taktirde kargo ile gidecek çünkü. Acaba normal bir notebook servisine götürüp açtırsam mı yoksa servisine mi göndersem. Sersive gönderip su döküldü desem zaten garanti kapsamı dışında kalabilir. Ya da bu şekilde sorun olana kadar kullanmaya devam mı etsem bilemedim.
 
Son düzenleme:
Soğuk suyu hazırlayın. Baya masraf çıkacak ve siz garantiyi her türlü bozarsınız çünkü servisler içini açtıktan sonra yetkili servise götürürseniz anlarlar. Yani siz garantiyi unutun.
 
Klavyeme çay dökülmüştü, tuşları temizleyip sildim. Silmediğim birkaç tuş başta şeker yapışmış, basarken yumuşak değildi. Sanki altında kablo var gibiydi ama biraz bastıkça düzeldi. Şu an o klavyedeyim hiçbir sorun yok, ama laptop farklı olabilir.
 
@Akbaba İsmet Çay şekersizdi.

Şu an hissiyat anlamında klavyede bir şey hissetmiyorum. Çalışıyor hepsi. Ama iç kısımda kaldı mı ona emin olamıyorum. Eğer kurumadıysa, zamanla alt tarafa geçer mi bilemedim.
 
@Akbaba İsmet Çay şekersizdi.

Şu an hissiyat anlamında klavyede bir şey hissetmiyorum. Çalışıyor hepsi. Ama iç kısımda kaldı mı ona emin olamıyorum. Eğer kurumadıysa, zamanla alt tarafa geçer mi bilemedim.

Hocam ne kadar sorunsuz çalışırsa çalışsın sonuçta şu an içinde çay var ve ileride sorun yaratabilir bence.
 
Risk her zaman var. Zamanla neresinden oksitlenme yapıp kısa devreye ve arızaya neden olacağını bilemezsiniz. Ömrünü kısaltma riskine girmeyin bence cihazın.
 
Birkaç gün kullanmayın ve nemsiz ama sıcak bir ortamda birkaç gün beklesin, ıslandıysa bile kurur, hiç çalışmamış olsaydı sıkıntıydı da çalışmış, işi garantiye alıp oksitlenmeye karşı önlem için kurumaya bırakırsanız bir şey olmaz.
 

Geri
Yukarı