MacBook alınır mı?

Lhaid

Picopat
Daha fazla  
Selam; 3 boyutlu tasarım, render alma ve iç mimarlık tasarımı için MacBook alınır mı? Eğer kullanan varsa render alırken çok ısınıyor mu veya fan sesi uzun kullanımda oluyor mu? Eğer MacBook uygunsa hangi modeli önerirsiniz? Ayrıca MacBook'un oyun performansını denemiş varsa bilgi verebilir mi?

Selam; 3 boyutlu tasarım, render alma ve iç mimarlık tasarımı için MacBook alınır mı? Eğer kullanan varsa render alırken çok ısınıyor mu veya fan sesi uzun kullanımda oluyor mu? Eğer MacBook uygunsa hangi modeli önerirsiniz? Ayrıca MacBook'un oyun performansını denemiş varsa bilgi verebilir mi?

Hocam MacBook'ta normal bir şekilde oynayabileceğin tek oyun minecrafttır, render olayı alacağın modelin işlemcisine bağlıdır. Yeni modellere yönelmenizi tavsiye ederim. E sonuçta RTX'li GPU'su yok:D

Çoğu kişi bu gibi amaçlar için MacBook tercih etmiyor. Galiba bazı mimari programlar macOS tarafında yok ve NVIDIA GPU'lar CUDA hızlandırmasi ile daha hızlı render alabiliyor. Oyun işi ise crossover ile fena değil yeni işlemciler ile. M1 tatmin etmez ama M2 pro/max ve üstü fena olmayan bir performans sunuyor 16 GB RAM ve üstü ile.

Eğer kullanan varsa render alırken çok ısınıyor mu veya fan sesi uzun kullanımda oluyor mu?
Yeni Air modellerinde fan yok. Hangisini alacağınızı belirtin.
Ayrıca MacBook'un oyun performansını denemiş varsa bilgi verebilir mi?
MacBook da iyi bir oyun deneyimi yaşayamazsınız. Çoğu firma çıkarmıyor zaten.

Aynı sizin gibi 3D tasarım yapmak ve render almak için iMac aldım fakat NVIDIA'ya geçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:
240 GB alanla sadece tarayıcı yükleyip 8 GB RAM'le sadece web de gezmek istiyorsan alınabilir. Dünyanın en iyi icadı.

Alırsam 1TB alacağım.

Çoğu kişi bu gibi amaçlar için MacBook tercih etmiyor. Galiba bazı mimari programlar macOS tarafında yok ve NVIDIA GPU'lar CUDA hızlandırmasi ile daha hızlı render alabiliyor. Oyun işi ise crossover ile fena değil yeni işlemciler ile. M1 tatmin etmez ama M.2 pro/max ve üstü fena olmayan bir performans sunuyor 16 GB RAM ve üstü ile.

Evet ne yazık ki her program açılmıyor. Bir tane test videosu izlemiştim orada MacBook daha hızlı render alıyordu.

Aynı sizin gibi 3D tasarım yapmak ve render almak için iMac aldım fakat NVIDIA'ya geçtim.

Normalde bende direk Windows alırım fakat çok ısındıkları ve fan sesinin çok olduğu söyleniyor.

Evet ne yazık ki her program açılmıyor. Bir tane test videosu izlemiştim orada MacBook daha hızlı render alıyordu.

Video render gibi konularda hızlı olabilir duruma göre fakat olay görüntü işlemeye gelince CUDA hızlandırmasını henüz geçemedi Apple.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video render gibi konularda hızlı olabilir duruma göre fakat olay görüntü işlemeye gelince CUDA hızlandırmasını henüz geçemedi Apple.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda RTX 4080 masaüstü bir bilgisayarın sonuçları. Laptopla masaüstü çok farklı değerler verir.

Videoda RTX 4080 masaüstü bir bilgisayarın sonuçları. Laptopla masaüstü çok farklı değerler verir.

Fark aşırı olmayacak, üstüne üstlük bu RTX4080 desktop, RTX4090 mobil bir cihaz alırsanız render performansı çok farklı olmayacak. Bu işi yapan kimse sorsanız görüntü işleme tarafında NVIDIA'nın ne kadar üstün fark attığını rahatlıkla söyleyebilir. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama tepe modellere oynayamayacaksanız zaten diğer MacBook modelleri dakikalarca render alıyor. Ben 3050 Ti kullanıyorum ve CUDA hızlandırma ile bu kart bile Blender testlerinde çoğu MacBook'tan hızlı render alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı