MacBook mu Windows laptop mu?

Haftada yarim saat bile PS5 nesline cikan oyunlari oynamak istiyorsan Windows'tan sasmaman lazim. Eski nesil oyunlar emulasyonla da olsa gayet tatminkar bir sekilde calisiyor M serisi islemcilerde. Onun disinda tartismasiz Mac zaten.

Hocam daha stabil olur MacBook çok daha az problem yaşarsınız performans olarak fena değil ama dediğiniz modeller daha iyi performans konusunda.

Dostlar alt tarafı bir şey yazdık bu kadar MacBook düşmanı olmayın bence gayet iyi cihazlar sadece oyun olarak bakmayın her şeye.

Ben de 4 ay önce MSI stealth 16 ile Macbook pro M3 pro arasında kalmıştım. En sonunda taşınabilirlik, şarj süresi ve stabilite benim için çok daha ağır bastı.Oyun oynamaya fazla fırsatım olmayacağını da düşünerek Macbook pro M3 pro aldım ve çok memnunum. Çok ağır işler yapmadıkça fan sesi hiç duyulmuyor. Kullandığım yazılım programları özelinde hiç fan sesi duymuyorum. Aynı programları Daha önce ortalama üstü Windows bilgisayarlarda kullandığımda hatırı sayılır bir fan sesi alıyordum. Ek olarak Macbook pron , Windows oyun bilgisayarlarının hemen hemen hepsinden çok daha kaliteli bir ekrana sahip..Prize takılı değilken de en ufak bir fan sesi, ısınma veya performans problemi yaşamadım. Özetle bilgisayardan oyun oynamak benim için önemli değil ve Windows'a özel kullandığım uygulama yok derseniz kesinlikle Macbook pro daha iyi olacaktır.

Ben de 4 ay önce MSI Stealth 16 ile MacBook Pro M3 Pro arasında kalmıştım. En sonunda taşınabilirlik, şarj süresi ve stabilite benim için çok daha ağır bastı. Oyun oynamaya fazla fırsatım olmayacağını da düşünerek MacBook Pro M3 Pro aldım ve çok memnunum. Çok ağır işler yapmadıkça fan sesi hiç duyulmuyor. Kullandığım yazılım programları özelinde hiç fan sesi duymuyorum. Aynı programları daha önce ortalama üstü Windows bilgisayarlarda kullandığımda hatırı sayılır bir fan sesi alıyordum. Ek olarak MacBook pron, Windows oyun bilgisayarlarının hemen hemen hepsinden çok daha kaliteli bir ekrana sahip. Prize takılı değilken de en ufak bir fan sesi, ısınma veya performans problemi yaşamadım. Özetle bilgisayardan oyun oynamak benim için önemli değil ve Windows'a özel kullandığım uygulama yok derseniz kesinlikle MacBook Pro daha iyi olacaktır.

Açıkçası benim tek kafamı karıştıran RTX 4080 GPU performansıydı. Uygun fiyata M3 Max 14" bulabilirsem onu almayı düşünüyorum şu anda. En azından kafam rahat olur. Işık sızması, ısınma gibi dertlerim de olmaz. Mac'e çıkan oyunlarla da idare ederim, zaten daha fazla oyun gelecektir zamanla.

--

Yeni konu açmama gerek var mı bilmiyorum ama burdan sorayım yine de.
14" M3 Max mi, 16" M2 Max mi tercih edilmeli. YouTube'da 14" modellerin daha çok ısındığını ve Thermal Throttling yaptığını gördüm. Ama yine de 16" M2 Max yerine 14" M3 Max'e geçilir gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı