MacBook pil sağlığı çok hızlı düşüyor

358319

Hectopat
Kısa süre önce konu açmıştım 17 pil döngüsü civarında 99'a düştü diye. Sorun olmadığını falan söylediler ama 4 şarj sonra 98 oldu. Daha 20'de, bu normal mi? Şarj süresi de çok düştü hemen bitiyor, yeni güncellemeden sonra böyle oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa süre önce konu açmıştım 17 pil döngüsü civarında 99'a düştü diye. Sorun olmadığını falan söylediler ama 4 şarj sonra 98 oldu. Daha 20'de, bu normal mi? Şarj süresi de çok düştü hemen bitiyor, yeni güncellemeden sonra böyle oldu.

Hocam aldığınız MacBook M1 falansa üretim tarihinden itibaren depoda kaldıysa içindeki pil aşınmaya uğruyor pilin kendini ona ayarlaması için başta çabuk düşmeler olabilir sonra kendisini toparlıyor ama 4-5 ay %1 bile düşmüyor bazen belki daha uzun süreler bile olabilir.

Akü rafta beklerken eskir. Piller durduğu yerden kapasite kaybeder. Normaldir. M3 Mac'te bu olsa dedikleri yanlış ama M1 için doğru. Normal. Bilgisayarınızı şarjda kullanmaya özen gösterin.

1703245341549.png

1 senedir her gün 12 saat civarında kullanıyorum. Cycle hala 31 ve sağlık tam kapasite.

Hocam aldığınız MacBook M1 falanda üretim tarihinden itibaren depoda kaldıysa içindeki pil aşınmaya uğruyor pilin kendini ona ayarlaması için başta çabuk düşmeler olabilir sonra kendisini toparlıyor ama 4-5 ay %1 bile düşmüyor bazen belki daha uzun süreler bile olabilir.
Cihaz 5 aydır bende ara ara kullanıyorum son 1 ayda olan oldu. Sizin sarj ne kadar gidiyor benim max 5 saat de bitiyor video ya da google da kullanıyorum ağır uygulama kullanmıyorum. 1 ay önce olan güncellemeden sonra bunlar oldu

Hocam pil sağlığı için en iyisi %20 ile %80 arasında kullanmak. Bu bütün li-on piller için geçerlidir. Elektrikli bir araç alırsanız da içindeki yazılım size sadece bu aralıkta kullanmanıza izin verir. Daha öncesinde akıllı telefonlarimda hep pil sorunu yaşadım. Bu bilgiyi öğrenip uyguladığımdan beri pil ömrü olarak çok iyi değerler alıyorum. Siz de deneyin bence

Akü rafta beklerken eskir. Piller durduğu yerden kapasite kaybeder. Normaldir. M3 Mac'te bu olsa dedikleri yanlış ama M1 için doğru. Normal. Bilgisayarınızı şarjda kullanmaya özen gösterin.

Eki Görüntüle 2061123

1 senedir her gün 12 saat civarında kullanıyorum. Cycle hala 31 ve sağlık tam kapasite.
Hocam sarj da kullanmanın daha fazla düşüreceğini söylüyorlar

Hocam pil sağlığı için en iyisi %20 ile %80 arasında kullanmak. Bu bütün li-on piller için geçerlidir. Elektrikli bir araç alırsanız da içindeki yazılım size sadece bu aralıkta kullanmanıza izin verir. Daha öncesinde akıllı telefonlarimda hep pil sorunu yaşadım. Bu bilgiyi öğrenip uyguladığımdan beri pil ömrü olarak çok iyi değerler alıyorum. Siz de deneyin bence.

Hocam genellikle o aralıkta takmaya özen gösteriyorum pil akıp gidiyor 4 5 saat de bitiyor.

Hocam pil sağlığı için en iyisi %20 ile %80 arasında kullanmak.
Asla doğru değil. Telefon değil bu. Pile taktığında direkt prizden güç çekiliyor batarya devreden çıkıyor ve kullanılmıyor aynı zamanda da batarya desülfe edilmesi için gerekli enerji de böylece sağlanıyor ve kapasite korunuyor.

Hocam sarj da kullanmanın daha fazla düşüreceğini söylüyorlar
Yanlış bilgi. Aldırmayın. Ne kadar uzun prizde kalırsa o kadar iyi. Görsel kanıt sundum size yukarıda.

Bende şöyle bir şey yaşadım;
1702487685100.png
Ekran Resmi 2023-12-22 11.49.36.png

Bilmiyorum nasıl oldu ama pil sağlığım düştükten sonra bir anda fullendi. Şu an hala %100 gözüküyor. Çok takılmanıza gerek yok böyle şeylere Mac'lerin pilleri her türlü uzun ömürlü oluyor. Prize kolay erişiminiz olan her yerde şarjda kullansanız yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı