MacBook ve iPhone kullanıcıları memnun mu?

@The Anorak ne için kullanıyorsunuz acaba? ben günlük işler, okul, yazılım gibi nedenlerle kullanmak istiyorum uygun olur mu?
24" iMac çalıştığım yer tarafından şahsıma alındı. O yüzden kendisi ofisimde. MacBook ise sürekli çantamda yer alıyor.

Bilgisayar mühendisi ve yazılım geliştiricisi olarak bilgisayarları çoğunlukla yazılım geliştirme üzerine kullanılıyorum.
Kullandığım diller ağırlıklı olarak Java, Javascript ve Typescript. Bunlar için de arka planda WebStrom, IntelliJ IDEA, VS Code sürekli açık.
Eskiden kullandığım i7 7700HQ 500+ class'a sahip Typescript projesini 5-6 saniyede derlerken M1 ile saniye bile almıyor. Benzer şekilde Maven ve Gradle tabanlı Java projelerinde (özellikle de Spring Boot) Compile ve Package işlemleri dakika yerine saniyeler alıyor.

Uzun lafın kısası yeni nesil Mac'ler hızlı. Hatta ummadığım kadar hızlı. MacBook Air'i ise hem genel kullanım için hem de yazılım projelerinde kullanıyorum.
Burada dikkat etmeniz gereken nokta bellek miktarı. macOS boşta duran RAM'i değerlendirmeyi seven bir işletim sistemi. 27" olan iMac üzerinde toplamda 40 GB bellek var ve cihaz boşta 17-18 GB kullanıyor. (Çoğunlukla uygulamaları ön belleğe alıyor.) RAM ne kadar çoksa o kadar rahat edersiniz. Amaç eğer profesyonel kullanımsa 8 GB alınmamasını tavsiye ederim. VM vs. ile Windows, Linux kullanmaya çalıştığınız an 8 GB sizi aşırı sıkışmış hissettirir.
 
Ben günlük işler, okul, yazılım gibi nedenle kullanmak istiyorum uygun olur mu?
Tam uygun cihazı seçmiş olursun. Okul ve günlük işler için Macbook'tan iyisi yok. Yazılımda da bazı alanlar harici tüm alanlara gidecek bir cihaz.
 
@464718 yazılım, günlük işler, okul gibi şeyler için kullanacağım uygun mu sizce?

@B 52 Stratofortress yazılım için Apple tercih etmez misiniz? Ve öneriniz var mıdır acaba?

@PanxeR yani ekonomik açıdan da daha karlı mı olurum?

@The Anorak ne için kullanıyorsunuz acaba? Ben günlük işler, okul, yazılım gibi nedenlele kullanmak istiyorum uygun olur mu?

Yazılım programları Mac'de daha optimize bir şekilde çalışıyor. Günlük işler içinde kullanılır ama oyun yükleyemeyeceğinizi bilerek alın.
 

Geri
Yukarı