Çözüldü macOS Catalina Kurulumu Sırasında ve Sonrasında Karıncalı Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ferit Kaya

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2019
Mesajlar
117
Çözümler
3
Merhabalar hepinize yeniden. Hackintosh dünyasına yeni adım atmış ve çok teknik bilgisi olmayan birisi olarak tek başıma bir şeyler becermeye çalışsam da duvara tosladım. Sorunum şöyle ki ilk baş kurullum denediğim zaman bir süre sonra ekranım simsiyah olup kapanmıştı ama bilgisayarım çalışıyordu. Bu konuyu baya bir araştırdıktan sonra bunun sebebinin macOS'un VGA desteklememesinden olduğunu anladım. Ben de gidip bir HDMI dönüştürücü satın aldım ve taktım. Terminal kodlarından sonra başarılı bir şekilde Apple logosunu görsem de bu çok uzun sürmedi. Bar dolmaya başladığı gibi benim ekranımın tamamı karıncalı oldu. Anlam veremedim ve kabloyu söküp yeniden taktım. Görüntü geri geldi oh be dedim yerime oturdum kurulumu yaptım. Sistemimin her şeyi çalışıyor. Test amaçlı 2 bölüm dizi izleyip, 10 dakikalık FaceTime görüşmesi yaparak sorun olmadığını teyit ettim. Ondan sonra başka bir forumun CloverBootloader kurulum videosunu izleyerek clover kurulumu yaptım. Çok mutluydum ancak test amaçlı bilgisayarımı kapatıp yeniden açınca Apple logosundan sonra giriş ekranını gördüğüm gibi ekranım karıncalı oluyordu. Yeniden kabloyu çıkarıp takınca düzelir diye umut etmeme rağmen 5 saniye sonra görüntü yeniden gitti ve ben çaresizce Windows'a geri döndüm. Dün akşam yeniden kurulum denediğimde ise yine karıncalı ekran aldım ve çıkarıp yeniden taktım ancak artık kurulumda bile karıncalı ekran alıyorum ve çıkarıp yeniden takınca 5 saniye sonra yeniden aynı sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Dönüştürücümü değiştirsem sorun çözülür mü? DVI to VGA veya DP to VGA dönüştürücü kullansam macOS catalina bunları destekliyor mudur görüntü alabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Anlamanız amaçlı aşağıya sorunumun fotoğrafını de koydum.
676699b21b0040b49290c7717999a51f.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Defalarca söyledim ama size de söyleyeylim🙂 Sierra ve sonrası HDMI yoksa sorun yaşarsınız. HDMI gerekiyor. Sierra öncesi VGA ile deneyebilirsiniz. Ayrıca kısa süre sonra macOS sürümler için tek tek sistem gereksinimleri için bir rehber yapacağım.
Uyumlu olup olmaması önemli değil, ben High Sierra kurulumu yapmıştım ve oradan Catalina'ya geçtim (keşke geçmeseydim) ve halen High Sierra'da kurduğum Clover'i kullanıyorum.
Uyumlu olmasından kastım şu an belleğimin içersinde bir Catalina imajı zaten var ama Clover bootloaderlı. Ben de acaba Clover yerine bunu Chameleon ile nasıl değiştiririm veya direk Chameleon içeren bir imaj nerden bulabilirim diye merak ettim. Çünkü kurulum esnasında da karıncalı ekrandan dolayı kurulum yapamıyorum. Webde biraz baktım genelde 10.10 veya Mavericks imajları var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumlu olmasından kastım şu an belleğimin içersinde bir catalina imajı zaten var ama clover bootloaderlı. Ben de acaba Clover yerine bunu Chameleon ile nasıl değiştiririm veya direk Chameleon içeren bir imaj nerden bulabilirim diye merak ettim. Çünkü kurulum esnasında da karıncalı ekrandan dolayı kurulum yapamıyorum. Webde biraz baktım genelde 10.10 veya Mavericks imajları var.
O bölümü tamamen sıfırlayın, başka bir USB'nin içerisine Chameleon'un kurulumunu gerçekleştirin ve oradan Boot edin.
 
Hocam arayıp dursam da şu chameleon kurulumu beceremedim. Acaba Clover ile halletmenin bir yolu var mıdır? Veya kolay yoldan Windows üzerinden Chameleon kurabileceğim bir rehber linki varsa atabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arayıp dursam da şu chameleon kurulumu beceremedim. Acaba clover ile halletmenin bir yolu var mıdır? Veya kolay yoldan Windows üzerinden chameleon kurabileceğim bir rehber linki varsa atabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sevgili forum arkadaşlarım alakanız ilginiz için hepinize teşekkür ederim. @SaviorAngel™ attığın videonun aynısını izleyerek ayrı bir şekilde bir tane daha catalina imajı oluşturdum. Onunla da denedim ve aynı sonucu aldım. Bunun üzerine bilgisayarı salona götürüp bir de direk HDMI to HDMI şekilinde televizyonda denedim. Sonra bir de dönüştürücüyle denedim. Sorunum çok açık dönüştürücüden kaynaklı bir problem yaşıyorum. Yarın mümkünse gidip değiştirireceğim dönüştürücüyü ama bu konuda biraz cahil olduğum için DP to VGA mı yoksa DVI-D (Dual Link) to VGA mı almalıyım Catalina hangisini destekler hangisinden görüntü alabilirim yardımcı olursanız sevinirim. En kötü bir süre VGA destekleyen bir sürümle kullanıp sonra HDMI bir monitör alırım. İyi forumlar 😉
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili forum arkadaşlarım alakanız ilginiz için hepinize teşekkür ederim. @SaviorAngel™ attığın videonun aynısını izleyerek ayrı bir şekilde bir tane daha catalina imajı oluşturdum. Onunla da denedim ve aynı sonucu aldım. Bunun üzerine bilgisayarı salona götürüp bir de direk hdmi to hdmi şekilinde televizyonda denedim. Sonra bir de dönüştürücüyle denedim. Sorunum çok açık dönüştürücüden kaynaklı bir problem yaşıyorum. Yarın mümkünse gidip değiştiricem dönüştürücüyü ama bu konuda biraz cahil olduğum için DP to VGA mı yoksa DVI-D (Dual Link) to VGA mı almalıyım catalina hangisini destekler hangisinden görüntü alabilirim yardımcı olursanız sevinirim. En kötü bir süre vga destekleyen bir sürümle kullanıp sonra hdmi bir monitör alırım. iyi forumlar 😉
DP to VGA daha mantıklı daha yeni bir çıkış olduğu için.
 
Defalarca söyledim ama size de söyleyeylim🙂 Sierra ve sonrası HDMI yoksa sorun yaşarsınız. HDMI gerekiyor. Sierra öncesi VGA ile deneyebilirsiniz. Ayrıca kısa süre sonra macOS sürümler için tek tek sistem gereksinimleri için bir rehber yapacağım.
 
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı