macOS mu Windows mu?

@Samotne Ciasteczka hırsız derken? Sizin Apple Android'in kaç yıl önceki ölü özelliklerini size yeni diye yuttururken ne oluyor peki?

macOS ve Windows karşılaştırmasında, oyun konusu dışında macOS ezer geçer.

Hiçte bile sen o MacBook'u alasaya kadar Windows Ultrabook alırsan her türlü Windows daha stabil olur. Matebook'lara bakabilirsin. Hem Windows yeni güncellemeyle daha stabil. Çok istiyorsan LTSC kur.

@Samotne Ciasteczka hırsız derken? Sizin Apple Android'in kaç yıl önceki ölü özelliklerini size yeni diye yuttururken ne oluyor peki?

Hiçte bile sen o MacBook'u alasaya kadar Windows Ultrabook alırsan her türlü Windows daha stabil olur. Matebook'lara bakabilirsin. Hem Windows yeni güncellemeyle daha stabil. Çok istiyorsan LTSC kur.
Ayrıca 5-6 yıl güncel kalır.

Arayüz + ve donanım.

Donanım olarak Windows cihaz her türlü daha üstün. Arayüze gelirsek Windows 10'u çeşitli programlarla özelleştirebilirsin. Ayrıca zaten gerekli arayüz ayarlarını ayarlardan yapabilirsin. (Windows 8.1 başlangıç görünümü yapabilirsin mesela.) Çok istersen çifte OS yapıp GNU/Linux kurabilirsin zira MacOS'a çok fazla benzeyen dağıtımlara sahip GNU/Linux.

Nerd bi tipseniz ve sorun çözmek için zamanınız varsa Win10.
Eğer paranız çoksa ve sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız macOS.

Win10 her cihazda çalışır ama patlamaya hazır bir bomba gibidir. Sürekli bir tarafları dökülür, her güncellemeden sonra büyük heyecan yaşarsınız.
MacOS paranızı sağmak için geliştirilmiştir. Hiçbir şey bilmenize gerek yoktur. Fişe takıp kullanırsınız.

Arayüz + ve donanım.

Elementary OS gibi ara yüzü. Bir farklılık göremedim.
Nerd bi tipseniz ve sorun çözmek için zamanınız varsa Win10.
Eğer paranız çoksa ve sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız macOS.

Win10 her cihazda çalışır ama patlamaya hazır bir bomba gibidir. Sürekli bir tarafları dökülür, her güncellemeden sonra büyük heyecan yaşarsınız.
MacOS paranızı sağmak için geliştirilmiştir. Hiçbir şey bilmenize gerek yoktur. Fişe takıp kullanırsınız.
Kanka sorun yok işte Windows 10'da benim. Ne sorunu bu? Anlamıyorum ki. Bir adet tabir öğrenmişisiniz.

😃 Hepinize çok teşekkür ediyorum en alakalı cevapları benime paylaştığınız için teşekkürler Windows işletim sistemini deneyimleyerek kararımı vermekten mutluluk duyacağım. Teşekkür ederim tekrardan konu kilitlenebilir.
🙏

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı