Rehber MacOS ve Linux için GoodbyeDPI Alternatifi: SpoofDPI Turkiye

Selamlar. Öncelikle bu projeye verdiğin zaman için teşekkür ediyorum. MacOS/Linux tarafında bir çözüm bulamamıştım. Uygulamayı Ubuntu 24.10'da denedim. Superonline kullanıyorum. Discord'u App Center kullanarak yükledim.

Alttaki yönergeleri uyguladığımda otomatik olarak Cloudflare'e bağlanmadı.

Merhaba, spoofdpi programını bir klasöre çıkarttıktan sonra terminal aracılığı ile ./spoofdpi -dns-addr 1.1.1.1 -dns-port 853 argümanları ile Cloudflare kullanabilirsiniz. Her çalıştırma için bununla uğraşmak istemiyorsanız spoofdpi’ın bulunduğu klasörde bir terminal açıp sırasıyla şunları yazın:

touch start.sh
nano start.sh

Açılan bölüme şu komutları giriniz:

Bash:
#!/bin/sh
cd $(dirname $0)

./spoofdpi -dns-addr 1.1.1.1 -dns-port 853

ardından CTRL + X yaptıktan sonra Y tuşuna tıklayıp Enter basınız.

Son olarak terminale:
chmod +x ./start.sh
komutunu yazarak dosyayı çalıştırılabilir hale getiriniz.

Artık start.sh dosyasını başlatarak Cloudflare dns adresini kullanabilirsiniz.

Ama bunu sstroke isimli arkadaşımızın paylaştığı komutu kullanarak atlattım:

spoofdpi --dns-addr 77.88.8.8 --dns-port 1253

Yalnızca tarayıcı üzerinden Discord'a erişim sağlayabildim. Hem Cloudflare (75ms) hemde Yandex DNS (40ms) üzerinden denedim. Yandex'te daha düşük ping aldım.

Yardımınız için teşekkür ederim hocam. İyi günler. Eh belki bişey gelirse aklınıza yazın lütfen.

Hocam başardım. 7 gündür uğraşıyorum. 0 ile 65535 arasında portların hepsini denemeye karar verdim. Sonunda doğru portu buldum 1253. Tek yaptığım buydu ve çalıştı. Ayrıca ping de yok.

./spoofdpi --dns-addr 77.88.8.8 --dns-port 1253
(Başta 8080 kullanılıyor dedi. Ben de sistemi yeniden başlatıp direk uygulamayı çalıştırdım. O şekilde yapınca oldu)

Sonra discordu terminalden şu şekilde başlattım. Normal başlatınca olmuyor çünkü.
discord --proxy-server=127.0.0.1:8080
(Sistemin ayarlarından hiç proxy ayarı yapmadım. Yani bu durumda spoofdpi sadece discord için çalışıyor.)

Yardımınız için teşekkür ederim. Konunun başındaki mesaja bunları da eklerseniz başka insanlar da faydalanabilir. İyi günler.

Bir terminalde spoofdpi --dns-addr 77.88.8.8 --dns-port 1253 diğerinde ise
discord --proxy-server=127.0.0.1:8080 komutunu çalıştırdığımda Discord'a uygulama üzerinden erişim sağlayabildim.

Bunu GoodbyeDPI-Turkey reposunda olduğu gibi otomatik, arka planda, kendiliğinden çalışır hale getirmenin bir yolu var mıdır?

Merhaba, belirttiğiniz kodu girdiğimde systemctl komutunu bulamadığında dair hata alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Kod:
sudo nano /etc/systemd/system/spoofdpi.service

İle yeni bir servis oluşturun.

Kod:
[Unit]
Description=SpoofDpi
After=network.target

[Service]
Type=simple
ExecStart=dosya_yolu/spoofdpi -dns-addr 8.8.8.8 -dns-port 53 -port 8080.
User=root
WorkingDirectory=dosya_yolu
Restart=on-failure
RestartSec=5

[Install]
WantedBy=multi-user.target

İçeriğini bu şekilde oluşturun aşağıdaki komutları sırasıyla yazın

Kod:
sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl enable spoofdpi.
sudo systemctl start spoofdpi

Çalıştığını kontrol etmek içinde aşağıdaki kodu yazabilirsiniz.

Kod:
sudo systemctl status spoofdpi

Bu proje eğitim ve araştırma amaçları ile yazılmıştır. Kullanımı sonucunda oluşabilecek yasal sorumluluklar kullanıcıya aittir.

spoofdpı Türkiye nedir?
Spoofdpı Türkiye, aynı GoodbyeDPI'da olduğu gibi internet sağlayıcnız tarafından konulan engelleri VPN kullanmadan aşmanıza yarar. GoodbyeDPI'ın aksine sadece Windows için değil, Linux ve macOS için de sürümleri bulunmaktadır. Aslen spoofdpı projesinin Türkiye internet sağlayıcılarına uyarlanmış forkudur.

148035986-8b0076cc-fefb-48a1-9939-a8d9ab1d6322.png

spoofdpı Türkiye nasıl kullanılır?
Spoofdpı Türkiye özel olarak konfigure edildiği için ek bir şey yapmanıza gerek yoktur. Tıklamanız ve çalıştırmanız yeterlidir.

ne zaman spoofdpı Türkiye tercih edilmeli?
macOS ve Linux için oluşturulan projeler genel olarak Türkiye internet sağlayıcılarında çalışmamaktadır. Windows sürümü de bulunmakla beraber özellikle Linux ve MacOS'ta tercih edilmesi gerektiğini belirtiyoruz. VPN servislerinin aksine internet hızınızda ve gecikme değerlerinizde GoodbyeDPI'da olduğu gibi cüzi miktarda gerçekleşen kayıplarla sürekliliği hedefliyoruz.

spoofdpı Türkiye kurulumu (ındirmeler)
SpoofDPI Turkiye adresinden proje sayfamızı açınız. Sağ tarafta bulunan "releases" bölümünden sizin bilgisayarınıza uygun sürümü indirebilir ve çalıştırabilirsiniz.

VirusTotal & bilgilendirmeler
Proje açık kaynak kodlu olup içerisinde herhangi bir kötü amaçlı yazılım barındırmamaktadır.

SHA-256: 89E7540A3995ba0C3E12319E051C2827F7424992A0ADB664255a7EA6ddc3fad2
VirusTotal: Tıklayınız

sürümler
Darwin-ARM64: Apple silicon türü işlemciler için oluşturulmuştur.
Darwin-AMD64: Intel işlemciler & Hackintosh sürümleri için oluşturulmuştur.
Linux-ARM: ARM tabanlı Linux distroları için oluşturulmuştur.
Linux-ARM64: ARM64 tabanlı Linux distroları için oluşturulmuştur.
Linux-AMD64: AMD64 tabanlı Linux distroları için oluşturulmuştur.
Windows-AMD64: AMD64 tabanlı Windows dağıtımları için oluşturulmuştur.

güncelleme
Windows sürümü kalıcı olarak kaldırılmıştır. Windows sürümü için GoodbyeDPI-Turkey kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Hocam Ubuntu kullanıyorum ama açamadım Discord'u hala.

Bugün Whisky adlı mac uygulamasını kullanmak adına winetricks'i güncelledim ve onu yaptığımdan beridir herhangi bir şekilde spoof'u kullanamıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?

Görünce çok heyecanlanıp denedim ama bu SuperOnline illetine sanırım bu da fayda olmuyor. Burada yazılanları denedim, normal şekilde denedim ama nafile.

Hocam Ubuntu kullanıyorum ama açamadım Discord'u hala.
Discord’u --proxy-server="http://127.0.0.1:8080" argümanı ile başlatınız. Bu işe yaramazsa SpoofDPI’ı da -window-size 1 argümanıyla başlatarak deneyin.

Görünce çok heyecanlanıp denedim ama bu SuperOnline illetine sanırım bu da fayda olmuyor. Burada yazılanları denedim, normal şekilde denedim ama nafile.
SpoofDPI’ı -window-size 1 argümanıyla başlatarak deneyiniz.

Bugün Whisky adlı mac uygulamasını kullanmak adına winetricks'i güncelledim ve onu yaptığımdan beridir herhangi bir şekilde spoof'u kullanamıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?
Herhangi bir hata mesajı görüyor musunuz?

Merhaba macOS Intel tabanlı işletim sisteminde spoofdpı yükledim fakat şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-01-23 15.18.07.png
    Ekran Resmi 2025-01-23 15.18.07.png
    77,9 KB · Görüntüleme: 109
Merhaba macOS Intel tabanlı işletim sisteminde spoofdpı yükledim fakat şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
SpoofDPI'ın normal sürümünü kurmuşsunuz. Türkiye için tarafımızca özelleştirilmiş sürümü kurmalısınız. Tek yapmanız gereken programı çalıştırmaktır.

BKZ: SpoofDPI-Turkiye

Hocam merhaba. Spoofdpi'yı çalıştırdıktan sonra Windows bilgisayarlardaki gibi cihazın tüm internet trafiğini, ilgili uygulamayı komutla çalıştırmaya gerek kalmadan kullanabilir miyim? Spoofdpi çalıştırıp istediğim uygulama ve tarayıcıyı açtığımda direkt olarak sansürsüz kullanabilmek ve cihazımdaki tüm trafiğin spoofdpi üzerinden geçmesini istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı