macOS vs GNU/Linux

Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
540
Çözümler
3
Arkadaşlar iki işletim sistemini çok seviyorum lakin bir türlü seçemiyorum. ARM tabanlı MacBook'ları bekliyorum. Eğer ki performansları iyi olursa ki öyle olacak gibi MacBook'a geçmeyi düşünüyorum ama bir de GNU/Linux gibi bir özgürlüğü bırakasım gelmiyor. Terminal kullanmak çok eğlenceli. Masaüstü ortamını özgürce geliştirebilirsin. Burada biraz donanım ile alakalı bir problemim var. Mac cihazlar 5-6 yıl geçse bile pil ömürleri ve stabilitesi gayet yerinde oluyor ama diğer Ultrabook modelleri için aynı şey geçerli mi bilmiyorum. Mac'lere de GNU/Linux yüklenebilir ama dualboot olunca sistemin performansı bana düşük gibi geliyor. Bir de Mac'te ki garip olaylardan biri Command ve Option tuşlarının yerleri Windows bilgisayarlara göre değişik, kapatma tuşuna basarsın uygulama kapanmaz. Command+Q yapmak gerekir. Bunlar çok problem değil ama Yazılım için ikisi de süper sistemler. Açıkcası iPhone ve iPad kullanıcısıyım ve memnunum ama bilgisayar alanında kararsızım. Siz olsanız hangisini neden seçerdiniz?
 
Linux'ten sonra Mac kullanınca Mac sanki bana çocuk muamelesi yapıyormuş gibi hissediyordum, en küçük değişimde bile 4-5 farklı adımdan, onun kilidini kaldır, ayarı değiştir, şifre gir, falan, filan... baygınlık veriyordu bir noktadan sonra. Linux tertemiz, telemetry derdi yok, terminalin rahatlığını bırakmak çok mümkün gelmiyor artık. Kişisel fikir soruyorsan Linux yolundan dönülmez bence.
 
Parallels Desktop uygulaması ile Linux kullanabilirsin MacOS çalışırken. Ben aynı şekilde Windows kullanıyorum oyunlar için. Minik takılmalar oluyor belleği az verdiğimden dolayı ama Linux çok daha rahat çalışır.
 
Parallels Desktop uygulaması ile Linux kullanabilirsin MacOS çalışırken. Ben aynı şekilde Windows kullanıyorum oyunlar için. Minik takılmalar oluyor belleği az verdiğimden dolayı ama Linux çok daha rahat çalışır.
Linux'un onu desteklediğini bilmiyordum.
Sadece diskinizden alan vereceksiniz, ne gibi bir düşüklük olabilir ki ? Eğer diskte çok çok az bir alan yoksa yavaşlama olmaz.
Yani hocam bir bilgisayar da iki sistem olunca değişik geliyor.
 
Ekran Resmi 2020-09-16 17.13.41.png
Ekran Resmi 2020-09-16 17.13.33.png

Windows sıkıntısız çalışıyor. Android çöküyor ancak onu Şu an MacOS Big Sur Beta kullandığım için net bir şey diyemiyorum.
 

Geri
Yukarı